PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka spraw D70s

Boguslaw
17-11-2006, 03:11
1. Zapraszam do przeczytanie tego: http://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm i przyznania sie poniżej kim naprawdę jesteś:)

2. Od jakiegos czasu męczy mnie chęć posiadania tych "cacek":
a.) Nikon AF 10.5mm F2.8G ED DX Fisheye
oraz
b.) Nikon 18-200mm AFS DX VR
Czy są warte swojej ceny? A może istnieje tańsza alternatywa?

3. Czy posiadając takiego Nikon 18-200mm AFS DX VR potrzebje jeszcze czgoś takiego 28-70 G oraz 70-300 G?

4. Chce sobie zrobić prezent na gwaizdkę i zafundować sobie własną galerię online, z domeną i ogromną ilością miejsca na serwie, jak Twoim zdaniem powinna wygladać galeria? Jak masz chilkę możesz wkleić kilka linków do najfajniejszych gaerii jakie widziałeś to będę wiedział na czym się wzorować (nie martwcie się technlogie flash, php, sql to mój chleb poszwdni:)

pebees
17-11-2006, 09:11
1. Zapraszam do przeczytanie tego: http://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm i przyznania sie poniżej kim naprawdę jesteś:)

Widzieliśmy... :)

2. Od jakiegos czasu męczy mnie chęć posiadania tych "cacek":

a.) Nikon AF 10.5mm F2.8G ED DX Fisheye
oraz
b.) Nikon 18-200mm AFS DX VR
Czy są warte swojej ceny? A może istnieje tańsza alternatywa?

a - nie wiem, b - nie miałem w rękach, ale moim zdaniem, jeśli ta cena to 3000 zł, to nie jest to tyle warte

3. Czy posiadając takiego
Nikon 18-200mm AFS DX VR potrzebje jeszcze czgoś takiego 28-70 G oraz 70-300 G?

A to już Ty musisz wiedzieć... :) Można przyjąć, że 70-300G jest użyteczny do 200, więc.. mi by nie były już potrzebne te obiektywy :)

4. Chce sobie zrobić prezent na gwaizdkę i zafundować sobie własną galerię online, z domeną i ogromną ilością miejsca na serwie, jak Twoim zdaniem powinna wygladać galeria? Jak masz chilkę możesz wkleić kilka linków do najfajniejszych gaerii jakie widziałeś to będę wiedział na czym się wzorować (nie martwcie się technlogie flash, php, sql to mój chleb poszwdni:)
Jak dla mnie galeria powinna być przede wszystkim 'niefleszowa'.

Boguslaw
18-11-2006, 01:18
a - nie wiem, b - nie miałem w rękach, ale moim zdaniem, jeśli ta cena to 3000 zł, to nie jest to tyle warte

b: Nikon 18-200mm AFS DX VR moge mieć za jakieś 3100 a Nikon AF 10.5mm F2.8G ED DX za mniej jak 2300.

A to już Ty musisz wiedzieć... :) Można przyjąć, że 70-300G jest użyteczny do 200, więc.. mi by nie były już potrzebne te obiektywy :)

b: wlasnie to chcialem uslyszec:) A jakas alternatywa w postaci tamrona albo sigmy? (hehe, kto pamięta Sigma i Pi?:P)

Jak dla mnie galeria powinna być przede wszystkim 'niefleszowa'.

b: rozumie:) Mam bardzo fajny skrypt javy, imituje flasha jednak jest bardzo lekka:)