Zobacz pełną wersję : Win 7 , PS CS4 i NIK
Żeby nie było.... TEN wątek (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=135594) został zamknięty więc muszę założyć nowy.
Sytuacja podobna.... Z tym że filtru wrzucałem zarówno do folderów w katalogu Adobe Photoshop CS4 w Pliki Programów (x86) jak i do katalogu Adobe Photoshop CS4 (64 Bit) w Program Files. Ani tu ani tu CS4 NIKa nie widzi :(
Trochę się na tych bitach i wersjach nie znam więc serdecznie przepraszam za laicyzm w tych sprawach i proszę pięknie o pomoc w uruchomieniu NIKa
Krzychu_Z
06-03-2010, 22:49
Żeby nie było.... TEN wątek (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=135594) został zamknięty więc muszę założyć nowy.
Sytuacja podobna.... Z tym że filtru wrzucałem zarówno do folderów w katalogu Adobe Photoshop CS4 w Pliki Programów (x86) jak i do katalogu Adobe Photoshop CS4 (64 Bit) w Program Files. Ani tu ani tu CS4 NIKa nie widzi :(
Trochę się na tych bitach i wersjach nie znam więc serdecznie przepraszam za laicyzm w tych sprawach i proszę pięknie o pomoc w uruchomieniu NIKa
W 64 bitowym nie uruchomisz bo nie ma wersji pluginów Nika do wersji 64 bitowej CS4. W 32 bitowej powinieneś uruchomić jak w każdym innym PS.
hhmm Bzdura
Are my Nik Software products compatible with Windows 7?
Nik Software products are fully compatible with Windows 7® (32-bit and 64-bit). Previously some customers reported an issue with some of the previous software plug-ins where some of the menu drop-down boxes do not work properly within the Nik Software product interfaces. This has since been corrected with free software updates.
To ensure full compatibility with Windows 7, ensure you have updated to the following software versions numbers or higher: Dfine 2.106, Viveza 2.002, Viveza 1.005, Color Efex Pro 3.108, Silver Efex Pro 1.006, and Sharpener Pro 3.004 for Photoshop® and Lightroom®
I sprawdzałem z Color Efexem 3.108. W żadnym z wspomnianych katalogów go PS nie widzi
Krzychu_Z
07-03-2010, 08:26
Sam jesteś bzdura....
Are Nik Software products compatible with Photoshop CS4 64-bit on Windows XP 64-bit & Vista 64-bit?
At this time, Nik Software products are not compatible with the 64-bit version of Photoshop CS4 on a Windows 64-bit operating system. While native 64-bit support is being considered, current Nik Software products (Dfine 2.0, Viveza 2, Color Efex Pro 3.0, Silver Efex Pro, and Sharpener Pro 3.0) will work in the 32-bit version of Photoshop CS4 that is available with all installations of CS4 on 64-bit operating systems. Click here to find out how to install them into the 32-bit version of Photoshop CS4.
Dalszego info szukaj sobie sam...
Sam jesteś bzdura....
.
Fakt. Moja wina. Z tym że byłem święcie przekonany że jeśli coś działa pod 64 bitowym systemem to siłą rzeczy powinno działać z 64 bitowym softem pisanym pod ten system. Dziwne to mi sie wydaje