Zobacz pełną wersję : Kłopot z SB 28
teatralniak
05-03-2010, 22:20
Hej! Mam problem, mianowicie kupiłem na allegro lampę od gościa, który zapewniał, że jest w pełni sprawna, ale niestety tak nie jest. Sama elektronika działa, lampa zoomuje, ale nie błyska... W związku z tym mam pytanie, czy to padnięty palnik? Jeżeli tak to co można z tym fantem zrobić? Można jeszcze gdzieś kupić taki i gdzie ewentualnie to mi zrobią i ile będzie kosztowało?
P.S. Przy okazji odradzam zakupy u allegrowicza zabu1!!!
tomek20stencel5
05-03-2010, 22:29
Oddaj lampę. Najprostszy sposób. Zadzwoń do niego albo napisz i powiedz o co chodzi.
teatralniak
05-03-2010, 22:34
Oddaj lampę. Najprostszy sposób. Zadzwoń do niego albo napisz i powiedz o co chodzi.
To ja może zacytuję mój post z innego forum:
Radzę omijać szerokim łukiem spradającego z allegro o niku: zabu1
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=zabu1
Koleś czy babka zapewniała, że sprzedaje w pełni sprawną lampę Nikon SB 28, gdy tymczasem lampa ma padnięty palnik, albo coś innego, ponieważ sama elektronika działa, a lampa nie błyska.
Najpierw napisałem do niej/niego mail w którym wyjaśniłem jak wygląda sprawa i zaproponowałem polubowne rozwiązanie: zwrot pieniędzy za przedmiot i koszty wysyłki na moje konto, ja odsyłam lampę i sprawy nie było. Zgodził się i napisał, że jak wyślę kasę da znać. "Dawał znać" dwa tygodnie - nic. Na kolejny list z mojej strony - bez odzewu. Kolejny mail z mojej strony ze stwierdzeniem, że wystawię negatywa - nic. Moja interwencja w allegro i list od nich - nic. Kolejna korespondencja z mojej strony z informacją o negatywie po liście allegro - prośba o wstrzymanie się do czasu powrotu z zagranicy. Tydzień czekania nic, kolejny tydzień i kolejne maile z mojej strony - nic. Wreszcie KOOOOOOOOOLOSALNY NEGATYW Wstawiam dzisiaj negatywa, patrzę a tu w przeciągu kilku dni to już drugi, tylko że ten drugi nieszczęśnik nawet towaru po wpłacie nie zobaczył.
Rozumiem, że coś może się zdarzyć i ktoś nie może odpowiedzieć na maile, ale nie ktoś kto codziennie loguje się na allegro i wystawia nowe aukcje.
JESZCZE RAZ - zabu1 - ZDECYDOWANIE ODRADZAM
A "uzywales" Centrum Sporow na Allegro?
teatralniak
05-03-2010, 22:45
Napisałem do serwisu i dostałem odpowiedź, że skontaktowali się ze sprzedającym i poprosili o wyjaśnienie sprawy, a jeżeli chodzi o mnie to mogę dochodzić swoich praw od sprzedającego na drodze cywilnej.
kernelpanic
15-03-2010, 11:52
Podbijam wątek: ZABU1 - ja także znalazłem się na liście "szczęśliwców" oszukanych przez to indywiduum. Po wpłacie przez miesiąc cierpliwie czekałem na przesyłkę (na list ponaglający po tygodniu od wpłaty napisała, że w prześle za kilka dni), potem już jak kamień w wodę, oczywiście ani kasy, ani lampy. Zgłaszam sprawę na policji, bo chyba nie ma się tu o co spierać - kobieta (przedstawia się jako kobieta, choć z analizy komentarzy może wynikać, że tylko się za nią podaje) ani myśli odpowiedzieć na maile a loguje się na allegro codziennie.