PDA

Zobacz pełną wersję : czujnik temperatury sb-900

mumia
05-03-2010, 13:13
podobno można go jakoś wyłączyć, czy ktoś wie jak?

fIlek
05-03-2010, 13:15
podobno można go jakoś wyłączyć, czy ktoś wie jak?

Yyyy przez instrukcję obsługi? :mrgreen:

R
05-03-2010, 13:18
Yyyy przez instrukcję obsługi? :mrgreen:

taa... tego mozna sie spodziewac na forum... nikt nie napisze i nie pomoze...

mumia, trzeba przelaczyc z ON na OFF!

:mrgreen:

fIlek
05-03-2010, 13:20
taa... tego mozna sie spodziewac na forum... nikt nie napisze i nie pomoze...

mumia, trzeba przelaczyc z ON na OFF!

:mrgreen:

Ja chciałem, żeby poczytał instrukcję, a Ty mu od razu gotowca podsyłasz :mrgreen:

R
05-03-2010, 13:22
Ja chciałem, żeby poczytał instrukcję, a Ty mu od razu gotowca podsyłasz :mrgreen:

moze ma po angielsku... :mrgreen:

mumia
05-03-2010, 16:29
a może nie ma wcale instrukcji i zadając pytanie spodziewał się jedynie odpowiedzi, a nie uszczypliwości...
ale to chyba takie miejsce, gdzie wiele osób daje upust swojej złośliwości:(

Rafał_Sz
05-03-2010, 17:10
a może nie ma wcale instrukcji i zadając pytanie spodziewał się jedynie odpowiedzi, a nie uszczypliwości...
ale to chyba takie miejsce, gdzie wiele osób daje upust swojej złośliwości:(
To jak nie ma instrukcji to może się zarejestruje na stronie nikon.pl i sobie pobierze, nawet po polsku?

mumia
05-03-2010, 17:36
ech... i znów złośliwość... nie wiem skąd tyle goryczy w Was??? skoro ktoś czyta post, to nie może ograniczyć się do odpowiedzi??? chyba po to takie miejsce jest, prawda?

amirez
05-03-2010, 17:56
ech... i znów złośliwość... nie wiem skąd tyle goryczy w Was??? skoro ktoś czyta post, to nie może ograniczyć się do odpowiedzi??? chyba po to takie miejsce jest, prawda?
---------------------
Nie musimy, ale lubimy być złośliwi... ;)

Rafał_Sz
05-03-2010, 19:42
Kolego! Jaka złośliwość? Piszesz o braku instrukcji. Chciałem pomóc kierując Cię do źródła podstawowej wiedzy jaką jest instrukcja podając gdzie można ją legalnie zdobyć. Nie tłumacz swojego lenistwa złośliwością innych userów. Sam zaczynam obcowanie ze sprzętem od wnikliwej lektury instrukcji. I nie raz i nie dwa. Trzeba poczytać, popróbować, zrozumieć i zapamiętać. A jak nie można rozkminić czegoś co jest podane na papierze, to czemu nie, forum od pomocy jest jak najbardziej. Ale bez przesady.

I to też nie jest złośliwość. To jest dobra rada na przyszłość.

bognik
05-03-2010, 20:39
Ja go znalazłam bez instrukcji mając pierwszy raz lampę w rękach. Dobrze poszukaj a znajdziesz.

adolfik9501
05-03-2010, 20:44
Ale po kiego Mu instrukcja? Przeca jak będzie potrzebował czegoś się dowiedzieć to zapyta :mrgreen:

!AGresT
06-03-2010, 00:11
Ja go znalazłam bez instrukcji mając pierwszy raz lampę w rękach. Dobrze poszukaj a znajdziesz.

Właśnie miałem to napisać. Kupowałem lampę na szybko, nie znając jej (spaliła mi się poprzednia). Podczas pracy zaczęła piszczeć, pokazał się odpowiedni rysunek, więc znalazłem w menu prawdopodobną funkcję (wyłączenie) i jej użyłem. Wszystko w jakąś minutę-dwie, podczas pracy.

Powyższe odpowiedzi, nawet jeśli złośliwe, są moim zdaniem adekwatne do pytania. Niedługo ktoś zapyta, jak włączyć/wyłączyć lampę. Poza tym niedawno znalazłem wątek, gdzie była opisana ta funkcja sb-900, więc też mogłeś go poszukać.

Chyba w prawach Murphy'ego było: Jeśli wszystkie metody zawiodą, sięgnij po instrukcję obsługi.

jabu66
06-03-2010, 01:16
Nie wytrzymałem !!!

Dzięki takim odpowiedziom , jak powyższe , jako społeczność stajemy się lepsi !!?

Ktoś gdzieś pytał czy warto wracać (z emigracji) do tego kraju.

Powinien prześledzić wątki takie jak ten - to jest wierny obraz naszej rzeczywistości !

Niepotrafiący się z tym pogodzić - JB.

Rafał_Sz
06-03-2010, 08:24
Nie wytrzymałem !!!

Dzięki takim odpowiedziom , jak powyższe , jako społeczność stajemy się lepsi !!?

Powinien prześledzić wątki takie jak ten - to jest wierny obraz naszej rzeczywistości !

To może inaczej.

Jak stoisz na przystanku, to pytasz się ludzi o której będzie dany autobus, czy idzie popatrzeć na rozkład jazdy?
Co innego, jeśli nie wiesz gdzie ten autobus jedzie. Wtedy zapytać warto.

lomax
06-03-2010, 10:10
Jeśli już mam napisać to wolę odpowiedzieć pytającemu, bo to nie boli.
Wciskasz OK przez 2 sek, kółkiem wybierasz opcję z ikonką termometru i wybierasz OFF.

adolfik9501
06-03-2010, 11:37
Nie wytrzymałem !!!

Jak widać dla niektórych lenistwo jest zaletą i należy je nagradzać...

jabu66
06-03-2010, 11:38
To może inaczej.

Jak stoisz na przystanku, to pytasz się ludzi o której będzie dany autobus, czy idzie popatrzeć na rozkład jazdy?
Co innego, jeśli nie wiesz gdzie ten autobus jedzie. Wtedy zapytać warto.

To człowiekowi , który o to zapyta , odpowiesz żeby się lepiej rozglądał, ponieważ jest rzeczą oczywistą , iż na każdym przystanku jest rozkład jazdy?

Uczyńmy nasze "piekiełko" znośniejszym !

JB.

adolfik9501
06-03-2010, 11:46
To człowiekowi , który o to zapyta , odpowiesz żeby się lepiej rozglądał, ponieważ jest rzeczą oczywistą , iż na każdym przystanku jest rozkład jazdy?

Uczyńmy nasze "piekiełko" znośniejszym !

JB.

Z lenistwa zapytasz o której jedzie dany autobus. Ja z lenistwa (tak jak Ty), lub ze złośliwości odpowiem: "nie wiem". I co wówczas? Będziesz stał jak p-i-z-d-a i czekał aż ktoś się zjawi i się zlituje nad Tobą co by powiedzieć o której jest autobus,czy może ruszysz dupę by na rozkład zobaczyć?

kux
06-03-2010, 11:57
Jeśli już mam napisać to wolę odpowiedzieć pytającemu, bo to nie boli.
Wciskasz OK przez 2 sek, kółkiem wybierasz opcję z ikonką termometru i wybierasz OFF.

i chwała ci za taką odpowiedź...
kto nie chciał nie musiał pytać wcale

Rafał_Sz
06-03-2010, 12:05
Z mojej strony koniec OT. Nie mam zamiaru dalej ranić swoim chamstwem zagubionych duszyczek. Pozdrawiam!

prz3mo
06-03-2010, 13:01
OK, odpowiedź na pytanie padła, szkoda, że przy okazji poskakaliście sobie do gardeł.
LOCK