PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z photoshopem-zanika kursor

fosgen
05-03-2010, 10:00
W sumie to może niezbyt precyzyjny tytuł.Chodzi mi o to, że po włączeniu PSa mogę normalnie działać. Ale w pewnym momencie zamiast kursora pojawia mi się łapka i po zabawie. Można zapomnieć o jakichkolwiek narzędziach. Czy można się jakoś uporać z problemem bez przeinstalowywania?

prz3mo
05-03-2010, 10:04
W sumie to może niezbyt precyzyjny tytuł.Chodzi mi o to, że po włączeniu PSa mogę normalnie działać. Ale w pewnym momencie zamiast kursora pojawia mi się łapka i po zabawie. Można zapomnieć o jakichkolwiek narzędziach. Czy można się jakoś uporać z problemem bez przeinstalowywania?

Ja miałem dosłownie kilka dni temu podobny problem. Tzn. kursor od np. pędzla wyświetlany był poprawnie tylko do pewnej wielkości, gdy powiększyłem średnicę to znikał i była tylko widoczna mała biała "kreska".
Pierwsze co mi przyszło na myśl to stery od grafy (CS4 w innym sposób wykorzystuje GPU niż dotychczas). I rzeczywiście po ściągnięciu i zainstalowaniu w miarę nowych sterowników (mam GF7600GT) problem zniknął jest OK.

kubens
05-03-2010, 10:08
hmm, k iedys tez tak miałem, sprawdź czy wciśnięcie spacji wyłącza łapkę.

U mnie przyczyną był błąd? że w pewnym momencie photoshop myślał że spacja jest wciśnięta.

fosgen
05-03-2010, 10:09
Dzięki. Zaraz spróbuję. U mnie te cyrki się zaczęły, jak sobie tutka z YT chciałem potrenować. Parę kroków i kupa.

fosgen
05-03-2010, 10:12
hmm, k iedys tez tak miałem, sprawdź czy wciśnięcie spacji wyłącza łapkę.

U mnie przyczyną był błąd? że w pewnym momencie photoshop myślał że spacja jest wciśnięta.
Faktycznie, wciśnięcie spacji pomaga-łapka znika. Jak sprawić, żeby PS nie myślał źle?

enkoder
06-03-2010, 02:22
Sprawdźcie ustawienia OpenGL w CS4, w porównaniu do CS3 zaszły pewne zmiany co do obsługi niektórych kart graficznych.

Dantenius
10-03-2010, 18:00
Mozliwe równiez problemy z pamięcią.
Radziłbym rownież wyłączyć "Hot Keys", szczególnie w narzedziach dla kart ATI - strasznie dziwaczne efekty powoduje posiadanie ich włączonych - wpływają nawet na klawisze, ktore w ATI nie są przyporządkowane....