Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Gdzie nie ma róż....
Witam, oto kolejna moja praca:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img401.imageshack.us/img401/4683/73630321.jpg)
:shock: Tyle tym w temacie. Nie napiszę jakie mam skojarzenia...
Pooglądaj może przez jakiś czas prace innych i porównaj do swojej...
krzysztofz24
04-03-2010, 17:10
Zdecydowanie na nie.
Przeglądaj zdjęcia innych i się ucz ;)
Nie podoba mi się, nie wiem czy to jest brak ostrości czy takie rozmycie
ale podpis jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeest, jest podpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiisss
Człowieku! WTF?!? selektywna desaturacja rzadko kiedy wygląda na tyle dobrze, żeby nie trąciło kiczem, a tu na dodatek, jest nieostro, szaro, buro, Wcześniejsze zdjęcie, które tu pokazales nie porywa, ale jakosciowo miażdży to coś.
Ćwicz dalej,a będzie lepiej ;).
No właśnie podpis na zdjęciu wyszedł ci najlepiej :) ;)
to jest jakaś prowokacja :mrgreen:
Nie prowokacja, tylko początki. Ja proponuję autorowi odetchnąć od prezentacji zdjęć na forum tak ze trzy miesiące. Przez ten czas *czytać* forum. Niekoniecznie nawet robić zdjęcia. Ale oglądać je, analizować, czytać porady, szkolić umiejętność patrzenia, zwracania uwagi na to co ładne, co warto pokazać i jak to zrobić. U innych! Na forum są też linki do poradników - warto skorzystać.
nie nie nie nie nie nie nie razy miliard do N
mosad juz napisal co masz robic ja tylko powiem ze ne 3 miesiace a moze tak ze szesc
Byl tu dopiero co watek ze strzykawka w roli glownej. To zdjecie wyglada jak naturalny final tamtej historii.
Dobrze, ze wiosna i slonce ida bo zdaje sie mamy jakies przesilenie zimowej depresji w tym dziale forum.
Czy ta osoba na zdjęciu nie żyje???
fotografia to to na pewno nie jest, chociaż nachalny podpis zdaje się to sugerować...
pastrana
06-03-2010, 15:23
Ja bym zaczął od darowania sobie zbędnego czasu na wstawianie podpisu bo i tak nikt ci tej fotki nie skradnie a jezeli chcesz sie promować/reklamować to nie takimi fotkami.
Troche samo oceny
nie nie nie nie nie nie nie razy miliard do N
mosad juz napisal co masz robic ja tylko powiem ze ne 3 miesiace a moze tak ze szesc
to może w ogole niech wyrzuci aparat?
stać Cie na jakiś konstruktywny komentarz ( i paru innych tutaj ) czy niestety taki już z Ciebie Mistrz fotografii przez duze "M", ze zapomniałeś o swoich początkach ?
Nie rozumiem co ma na celu pisanie tak dołujących komentarzy nowicjuszom... pewnie "gupi" jestem...
to może w ogole niech wyrzuci aparat?
stać Cie na jakiś konstruktywny komentarz ( i paru innych tutaj ) czy niestety taki już z Ciebie Mistrz fotografii przez duze "M", ze zapomniałeś o swoich początkach ?
Nie rozumiem co ma na celu pisanie tak dołujących komentarzy nowicjuszom... pewnie "gupi" jestem...
Czemu się miotasz? MZ jest po prostu jakiś akceptowalny dystans pomiędzy zdjęciami pokazywanymi i omawianymi i tu i na innych forach, a tym obrazem który pokazał autor. Co niby można tutaj powiedzieć oprócz tego żeby się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć? Przecież w tej sytuacji nie chodzi nawet o umiejętności fotograficzne tylko o elementarne poczucie estetyki i wrażliwości plastycznej.
wyluzujcie trochę... jesli to sa jego początki to ok. niech się nauczy. każdy z nas kiedyś zaczynał i imho złośliwe komentarze są zbędne.
do autora: usuń podpis, rób dalej zdjęcia, bo samym czytaniem innych wątków nie nauczysz się robić dobrych zdjęć, nie załamuj się, ale samokrytyka jest potrzebna
gadzeciarz
09-03-2010, 20:12
Ja też dołączę swój skromny głos krytyki,zdjęcie wygląda mało atrakcyjnie,jak by było niestarannie przygotowane,ani modelka ani róża nie są wstanie zainteresować na tej fotografii. Chciałeś osiągnąć jakiś subtelny klimat a mi go brakuje,w tej pracy jest brak czaru, klimatu.