Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Morski krajobraz
calyptratus
04-03-2010, 13:44
Co sądzicie o takim kadrze?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img402.imageshack.us/img402/7674/mewan.jpg)
Wygląda to tak (takie moje skojarzenie), jakbyś siedział zamknięty przy okienku w kajucie mając cały zewnętrzny pokład do swojej dyspozycji ;) Efekt jest taki, że z - najprawdopodobniej spektakularnego - widoku, uchwyciłeś wycinek, który naprawdę niewiele mówi...
Kadr na pewno od macochy nie jest :-) fajnie wkomponował się ptaszek, tylko chyba za dużo niebieskiego :-)
Mysle, ze szersza perspektywa bylaby tutaj bardziej na miejscu... No i ptaszek przydalby sie jakims mocniejszym punkcie ;)
ladny kadr, czuje sie przestrzen moze za sprawa ptaka. podoba sie.
Zdjęcie zrobione z nudów i dlatego wieje nudą, nuda, nuda i jeszcze raz nuda ale za to jak porządnie zrobiona.
Wydaje mi sie, ze wymieniany wyzej jako niedostatek, brak oddechu i przestrzeni to nie efekt zlego kadrowania. Raczej wysokosci z ktorej zdjecie bylo robione. Zupelnie inaczej wygladaloby to zdjecie gdyby zrobione bylo mniej wiecej z poziomu wody. Tu chyba lezy pies pogrzebany (albo raczej utopiony :) ).
Bartekkw
04-03-2010, 16:48
Nadmiar niebieskiego to raz, a dwa to rozmazana linia horyzontu....Stemplowałeś coś ?? Niezbyt podchodzi mi ta fota
Wydaje mi sie, ze wymieniany wyzej jako niedostatek, brak oddechu i przestrzeni to nie efekt zlego kadrowania. Raczej wysokosci z ktorej zdjecie bylo robione. Zupelnie inaczej wygladaloby to zdjecie gdyby zrobione bylo mniej wiecej z poziomu wody. Tu chyba lezy pies pogrzebany (albo raczej utopiony :) ).
I tu się zgodzę w 100% :).
ostrytux
04-03-2010, 17:39
Niebo fajne, woda też - niemniej moim zdaniem fotografia trochę o niczym.
calyptratus
05-03-2010, 14:10
Dzięki za uwagi. Rozmazana linia horyzontu to wina padającego tam deszczu. Nic nie było stęplowane. Zdjęcie zrobione z wysokiego klifu, a dokładniej z Moherów, więc zrobienie go w tym miejscu z poziomu wody jest dość trudne do wykonania.
A nie masz jakiegos normalnego zdjecia z Moherow?
calyptratus
05-03-2010, 14:28
Mam, ale jeszcze nie obrobione.