PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pierwsze foty za płoty - Ada

kifcio
03-03-2010, 12:27
Witam,

tym razem taka nieśmiała próba z portretem. Proszę o opinie i uwagi - wszystko przyjmuję na klatę :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/img189/2489/adab.jpg)

Pozdrawiam

microbot
03-03-2010, 13:22
Coś tu nie "zagrało"... może światło za plecami, może żaluzje?
Ada? Czy Adam?

kifcio
03-03-2010, 15:57
Adrianna :)

marcello78
03-03-2010, 21:54
hehe ale gitara nazywa się Prince. Prawda? :)

szelass
04-03-2010, 00:11
z miesiąc mnie nie było, a ja widzę, że poziom działu rośnie :)

NBA
04-03-2010, 00:49
z miesiąc mnie nie było, a ja widzę, że poziom działu rośnie :)

Jakieś aluzje?? :)

szelass
04-03-2010, 00:56
Jakieś aluzje?? :)

żadnych :) :)
tak mi serce podpowiada :)

mOSAd
04-03-2010, 02:07
Słabo. Brak sensownego światła, emocji, sensu, kadru, naturalności. Brak czegokolwiek na czym można by zawiesić oko. Zapytaj siebie, co ma nas zainteresować w zdjęciu, by spędzić nad nim więcej niż chwilę. Właśnie - *nas* zainteresować - postronnego widza. A tak - zdjęcie do albumu i tyle - w albumowej kategorii, jak najbardziej - tam nie ma potrzeby przykuwania uwagi obcych. Wystarcza poprawna ostrość, ekspozycja, kadr nie obcinający ważnych części ciała i tyle.

kifcio
04-03-2010, 08:42
hehe ale gitara nazywa się Prince. Prawda? :)

Napewno nie ;), i teraz nie pamiętam jak.

Słabo. Brak sensownego światła, emocji, sensu, kadru, naturalności. Brak czegokolwiek na czym można by zawiesić oko. Zapytaj siebie, co ma nas zainteresować w zdjęciu, by spędzić nad nim więcej niż chwilę. Właśnie - *nas* zainteresować - postronnego widza. A tak - zdjęcie do albumu i tyle - w albumowej kategorii, jak najbardziej - tam nie ma potrzeby przykuwania uwagi obcych. Wystarcza poprawna ostrość, ekspozycja, kadr nie obcinający ważnych części ciała i tyle.

Dzięki mOSAD, takie opinie mnie interesują.

A tak na poważnie, to tak jak w tytule, bardziej na próbę niż z chęci zajmowania się portretem. Tak czy siak - mi zdjęcie sie podoba, inaczej bym nie wrzucił. No i jako ciekawostaka - focone Heliosem :)

Pozdrawiam