Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pierwsze foty za płoty - Ada
Witam,
tym razem taka nieśmiała próba z portretem. Proszę o opinie i uwagi - wszystko przyjmuję na klatę :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/img189/2489/adab.jpg)
Pozdrawiam
microbot
03-03-2010, 13:22
Coś tu nie "zagrało"... może światło za plecami, może żaluzje?
Ada? Czy Adam?
marcello78
03-03-2010, 21:54
hehe ale gitara nazywa się Prince. Prawda? :)
z miesiąc mnie nie było, a ja widzę, że poziom działu rośnie :)
z miesiąc mnie nie było, a ja widzę, że poziom działu rośnie :)
Jakieś aluzje?? :)
Jakieś aluzje?? :)
żadnych :) :)
tak mi serce podpowiada :)
Słabo. Brak sensownego światła, emocji, sensu, kadru, naturalności. Brak czegokolwiek na czym można by zawiesić oko. Zapytaj siebie, co ma nas zainteresować w zdjęciu, by spędzić nad nim więcej niż chwilę. Właśnie - *nas* zainteresować - postronnego widza. A tak - zdjęcie do albumu i tyle - w albumowej kategorii, jak najbardziej - tam nie ma potrzeby przykuwania uwagi obcych. Wystarcza poprawna ostrość, ekspozycja, kadr nie obcinający ważnych części ciała i tyle.
hehe ale gitara nazywa się Prince. Prawda? :)
Napewno nie ;), i teraz nie pamiętam jak.
Słabo. Brak sensownego światła, emocji, sensu, kadru, naturalności. Brak czegokolwiek na czym można by zawiesić oko. Zapytaj siebie, co ma nas zainteresować w zdjęciu, by spędzić nad nim więcej niż chwilę. Właśnie - *nas* zainteresować - postronnego widza. A tak - zdjęcie do albumu i tyle - w albumowej kategorii, jak najbardziej - tam nie ma potrzeby przykuwania uwagi obcych. Wystarcza poprawna ostrość, ekspozycja, kadr nie obcinający ważnych części ciała i tyle.
Dzięki mOSAD, takie opinie mnie interesują.
A tak na poważnie, to tak jak w tytule, bardziej na próbę niż z chęci zajmowania się portretem. Tak czy siak - mi zdjęcie sie podoba, inaczej bym nie wrzucił. No i jako ciekawostaka - focone Heliosem :)
Pozdrawiam