Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Molo
Witam,
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/33zad5y-1.jpg
źródło (http://i49.tinypic.com/33zad5y.jpg)
Nikonozaur
03-03-2010, 00:41
Wszystko cacy, ale czy nie za jasna troszkę woda po prawej?
Tez mi sie wydaje ze odrobinke za mocno swieci:)
fotodemon
03-03-2010, 01:12
No i dla mnie troche za jasno, ale za to niebo..cacy:)
Ta krzywizna mola mi bardzo wadzi :( . I paproch na niebie. Konwersja jest ok.
Niebo masz superanckie :).
Molo poprostować, do wody z plaży wlać trochę "przygaszacza" i będzie super :).
Bartekkw
03-03-2010, 10:06
Niebo masz superanckie :).
Molo poprostować, do wody z plaży wlać trochę "przygaszacza" i będzie super :).
Święta Racja :) Zasadniczo podoba się :)
Jak się osiąga taki efekt nieba? Jakby w ruchu delikatnie? Dłuższy czas naświetlania, to pewnie jedna metoda. Ale kiedyś widziałem, że można też podczas ekspozycji ogniskową się pobawić i podobnie może wyjść. Am I rajt?
Choć wtedy to pewnie cały kadr by pływał.
Wszystko cacy, ale czy nie za jasna troszkę woda po prawej?
też tak sądzę, troszeczkę przejechałeś tym razem nie komponuje się zbyt dobrze z całą fotą :-D
borregaard
03-03-2010, 16:14
Dla mnie zbyt agresywne...
alfapasje
03-03-2010, 17:17
potężny plus :)
Pablo 77
03-03-2010, 17:41
Poza ta jasnoscią na dole bardzo fajnie jest.Kadr mi leży:)
martinez
03-03-2010, 18:09
Jak dla mnie, prawy dolny za bardzo świeci i jednak te molo dziwnie się przechyla... to tyle uwag :mrgreen:
Ogólnie ładne... ile naświetlane, jeśli można spytać? :-D
Takie trochę na siłę to zdjęcie.
Rozmazanie chmurek i wody + BW niestety nie gwarantują sukcesu.
Powiem nawet , że ten bezszczegółowy PD razi po oczach
Poza ta jasnoscią na dole bardzo fajnie jest.Kadr mi leży:)
Podpisze sie ;)
Takie trochę na siłę to zdjęcie.
Rozmazanie chmurek i wody + BW niestety nie gwarantują sukcesu.
Powiem nawet , że ten bezszczegółowy PD razi po oczach
A tu sie nie zgodze. Poza krzywym molem (te zdjecie bedzie wyrzucone do kosza przez krzywe molo) i PD w ktorym miala byc winieta( siedzialem nad nim noca i zapomnialem ) to wszystko tu gra. Agresywne - takie lubie. Rozumiem gdybym mial niedoswietlone i na sile bym wyciagal cienie - szumy itp. Jest motyw - molo, ladne swiatlo i dynamika.
Takze zdjecie do kosza, dzikie chlopaki:-)
ja powiem tak - krzywizna mi nie przeszkadza (ale oczywiście wyprostować można) jesteśmy w kategorii krajobraz? chyba tak, jak wrzuci do architektury to się będę czepiał. Daje po oczach - no daje, ale zdjęcia nie mogą być (a nawet nie powinny) takie same, jednemu pasuje na jasno drugiemu na "mrocznie" - facet realizuje swoją wizję (czy dobra czy złą nie wiem bo nie patrzę na to jak na swoje - ja wolę ciemniejsze nawet takie za ciemne) - to jest w miarę spójne z poprzednim, jak na to rzuciłem okiem po raz pierwszy to stwiedziłem że latarnie (na końcu mola) trochę słabo separują się z tła ale one są chyba białe więc nie wiem czy z tym coś się da zrobić (dodatkowo w większym formacie może być znacznie lepiej)- a tak ogólnie to podoba mi się.