Zobacz pełną wersję : Nikon D70s a lapa Nikon speedlight SB-24
Moze ktos wie czy moge uzywac tej lampy do mojego Nikona D70s..Dostałem ja w prezencie, ale chce sie upewnic czy po podłączeniu wszystko bedzie ok..Ewentualnie prosze o opis w jakich trybach moge jej uzyc..Dzieki wielkie
Używałem jej z powodzeniem aż do jej ostatniego tchnienia (czy raczej dymienia). Działa tylko w manualu, ale wyłącznie o to mi chodziło.
a ona nie ma przypadkiem swojego czujnika?
powinna działac też w trybie A - automatyka tyrystorowa. Wystarczy w 90% przypadków.
Szczerze? Nigdy tego nie sprawdziłem :lol:
sam własciciel sprawdzi. Nie bój się, załozyć ją na body możesz.
tryb M na pewno masz.
TTL za to niestety nie.
co do A - zobacz czy masz ten symbol na wyswietlaczu jak naciskasz kolejno na guzik Mode.
PS
Wswietlacz tych lamp - az do SB28 włącznie, był ładniejszy niz SB800.
Tryb w tej lampie zmienia się przełącznikiem wielopozycyjnym - jest kolejno od lewej - A,M,strobol,TTL
Mam tę lampę i zaraz sprawdzę czy działa w trybie A.
Działa i to całkiem dobrze.
a jak sie sprawdza w praktyce? Pytam bo jest teraz na allegro za 200 pln-rewelacji sie po niej nie spodziewam ale na sb600 to mnie szybko nie bedzie stac, a te 200 pln to latwiej wysuplac, a taka lampa to lepsza niz zadna, zwlaszcza ze nie potrzebuje jakis "wodotryskow"
pozdrawiam