Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Thames barrier
Bartekkw
02-03-2010, 18:49
Tylko mi nie mówcie że to nie krajobraz ....:)
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img402.imageshack.us/img402/4427/tama1.jpg)
Ładnie pokazałeś te tamy :D Podloga i niebo mi pasuja ;)
Podoba sie.
borregaard
02-03-2010, 20:04
Zdecydowanie krajobraz,bardzo fajny tylko....zbyt fioletowy,jagodowy prawie...:-D
Zdecydowanie krajobraz,bardzo fajny tylko....zbyt fioletowy,jagodowy prawie...:-D
Znowu TRZEPIALSKI:D:D:D ;)
Ale cos jest z ta jagodka.......czyzby zafarbik???? masz ostatnio jakas taka inna kolorystyk....chmmmmm
Fota mi sie podoba ale jak Andrew pisze nie ta kolorystyka;)
Zgadzam się z tym Panem. :)
Jak dla mnie jest bardzo dobrze - właśnie w tej, skądinąd faktycznie oryginalnej, kolorystyce ;)
Ta praca mi się podoba :).
Bardzo fajnie wyglądają te blaszane kopuły, rozświetlone subtelnym światłem.
Moim zdaniem, wszystko ładnie się komponuje, począwszy od nieba, poprzez srebrzyste konstrukcje, a skończywszy na podłodze. I właśnie ta kolorystyka nadaje tej pracy specyficznego klimatu.
To mi się podoba :).
Tonacja oi kadr robią właśnie to zdjęcie. Poza tym, że chyba lekko leci w lewo ja nie mam uwag. 1000x wolę to zdjęcie niż parki angielskie :D .
malasana
03-03-2010, 08:51
Swietne! I kadr i kolorystyka na medal.
Bartekkw
03-03-2010, 10:12
Dzięki za komentarze.
Od siebie dodam tylko że fota robiona była przy zachodzie słońca, a rzeczone "jagodowe" zafarby i róże naturalnie wyrzuciło na niebie. Zdjąłem nawet trochę z intensywności koloru.
Rewelacyjne niebo. Pięknie chmury rozmyło.
Proac150
03-03-2010, 12:23
bdb
ładnie pokazane ,kolorystyka pasuje.pozdrawiam
03-03-2010, 18:06
Tonacja i kadr robią właśnie to zdjęcie. Poza tym, że chyba lekko leci w lewo ja nie mam uwag.
Popieram :)
To Londek? byłem tam wiele razy ale takiej tamy to ja nie widziałem :)
Bartekkw
03-03-2010, 18:11
Popieram :)
To Londek? byłem tam wiele razy ale takiej tamy to ja nie widziałem :)
Londek jak najbardziej - DLR'em jedzie się jeszcze kilka stacji za Canary Wharf
(...),jagodowy prawie...:-D
Oczywisty wplyw strusizmu :mrgreen:
Kadrowo bardzo ladnie ale jagodka akurat tutaj mi nie lezy
takie kolorki jak wiadomo wychodzą same, można zostawić dla zaskoczenia widza, ale zaskoczenie kiedyś mija, warto sprawdizć wersję bez zafarbu - a tak na koniec powiem że podobami się - żeby jeszcze poględzić (bo lubię takie zdjęcia) to zastanawiam się co jest z prawej części kadru (bo se siedzę na królewsko-cesarskiej prowincji i nigdy tam nie byłem) i czy nie dałoby się kosztem lewej coś na prawej jeszcze pokazać - ale nie wiem
Nie będę się wysilał, podpiszę się pod borregaard'em. Może nie będzie mi miał za złe:)
petrus33
03-03-2010, 22:41
Pięknie Bartek to wyglada ! Popatrzyłem sobie na Exif i widzę, że czas migawki pozwala już na malarskie efekty, ale właśnie dobra fotografia na tym polega. Te rozmycia i miękkość obrazu, zawsze są wspaniałe. Byłem tam wielokrotnie i podziwiałem tą niesamowitą konstrukcję. W końcu bezpieczeństwo Londynu od niej zależy podczas przypływów, a te jak sam wiesz są porażające. Woda w Thames River podnosi się o kilka metrów w ciągu kilku godzin :)) O siłach przyrody można się także przekonać jadąc sobie w weekend do Southend on Sea. Polecam pójść sobie na molo na piwo i popatrzeć na odpływ. Molo jest najdłuższym molem na świecie i ma dokładnie 1.33mili długości ! W pażdzierniku jest sporo fotografów, bo zachody słońca są tam spektakularne.
Co do Richmond Park......polecam zaprzyjażnić się z tym wielkim stadem jeleni, które sobie tam swobodnie spaceruje po parku przez większość roku. Potencjał do fotografowania jest ogromny, tylko trzeba być cierpliwym i umieć je przekupić :))) Ja się z tymi stworkami tak polubiłem, że siadałem koło nich i z ręki mi marchewkę jadły. Co tydzień z dziewczyną tak je dokarmialiśmy. Piękne zdjęcia tam Bartku porobisz. Polecam !!
Bartekkw
03-03-2010, 22:48
Pięknie Bartek to wyglada ! Popatrzyłem sobie na Exif i widzę, że czas migawki pozwala już na malarskie efekty, ale właśnie dobra fotografia na tym polega. Te rozmycia i miękkość obrazu, zawsze są wspaniałe. Byłem tam wielokrotnie i podziwiałem tą niesamowitą konstrukcję. W końcu bezpieczeństwo Londynu od niej zależy podczas przypływów, a te jak sam wiesz są porażające. Woda w Thames River podnosi się o kilka metrów w ciągu kilku godzin :)) O siłach przyrody można się także przekonać jadąc sobie w weekend do Southend on Sea. Polecam pójść sobie na molo na piwo i popatrzeć na odpływ. Molo jest najdłuższym molem na świecie i ma dokładnie 1.33mili długości ! W pażdzierniku jest sporo fotografów, bo zachody słońca są tam spektakularne.
Co do Richmond Park......polecam zaprzyjażnić się z tym wielkim stadem jeleni, które sobie tam swobodnie spaceruje po parku przez większość roku. Potencjał do fotografowania jest ogromny, tylko trzeba być cierpliwym i umieć je przekupić :))) Ja się z tymi stworkami tak polubiłem, że siadałem koło nich i z ręki mi marchewkę jadły. Co tydzień z dziewczyną tak je dokarmialiśmy. Piękne zdjęcia tam Bartku porobisz. Polecam !!
Dzięki - Londek niestety tylko przelotnie poznałem, aczkolwiek spędziłem już tam łącznie 5 tyg i pewnie niedługo znowu pojade. Nie mam się jednak jak wyrwać z miasta :(
Richmond odwiedziłem, ale tylko do połowy bo park jest gigantyczny. O jeleniach słyszałem, ale nie namierzyłem ich niestety :(
Zwierzatka sobie stadnie wedruja po Bushy Park , ktory przez wielu jest brany za czesc Richmond Parku.
Fajny kadr, jest trochę surrealistycznie w tej kolorystyce, ale fajnie :) Te srebrzyste kopuły kojarzą mi się z jakąś konstrukcją rodem z filmu science fiction :)
Pozdrawiam.
Dopracowana praca, bardzo sie podoba za caałość, nic bym nie zmienił.
Ahahhaha :D
Wiedziałem! :P
A kolory świetne. Kadr też niezgorszy.
borregaard
06-03-2010, 09:16
Ahahhaha :D
Wiedziałem! :P
A kolory świetne. Kadr też niezgorszy.
Ahahhaha :grin: .....wiedziałem....:mrgreen: