Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Statek z Greenwich II
Bartekkw
02-03-2010, 12:17
Jeszcze jeden kadr.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img169.imageshack.us/img169/5306/statek11.jpg)
Przemyślana kompozycja i dobra obróbka to zalety tego kadru :-)
Wczoraj ktos tobie wspominal o przeostrzeniu.......coz.......widze ze miejscami walczyles z tym i oczy mi lazawia jak na to patrze.......zwlaszcza na kamyszki na dole......rozmywaja sie......
Wczorajszy kadr mi bardziej podszedl......troche za duzo w tym kadrze sie dzieje, zeby nie nazwac tego balaganem!
krzysztofz24
02-03-2010, 13:07
Kamyczki na pierwszym planie rzeczywiscie troche nieostre...a co do oceny kadru to dla mnie ulozenie glownych elementow jest ok. Statek mamy w mocnym punkcie, dosyc pomyslowe wykorzystanie opon w pd rogu do zamkniecia kadru...moze tylko na horyzoncie i na dalszych planach wkradlo sie troche balaganu.
Bartekkw
02-03-2010, 13:08
Walczyłem z dołem - to fakt. Zdjęcie wyszło lekko rozmyte i próbowałem to podostrzyć.
Bartekkw
02-03-2010, 13:08
tylko na horyzoncie i na dalszych planach wkradlo sie troche balaganu.
Ano urok miastowego kadru :)
Dzięki za komentarz
Kamyczki na pierwszym planie rzeczywiscie troche nieostre...a co do oceny kadru to dla mnie ulozenie glownych elementow jest ok. Statek mamy w mocnym punkcie, dosyc pomyslowe wykorzystanie opon w pd rogu do zamkniecia kadru...moze tylko na horyzoncie i na dalszych planach wkradlo sie troche balaganu.
Tak właśnie, toteż podpisuję się ;)
Fortaigne
02-03-2010, 14:43
Mi także poprzednia fotka leżała bardziej. Dość dziwnie widać u mnie te opony po prawej, jakby doklejone były na zasadzie fotomontażu. Ale nie wiem czy to od mojej matrycy czasem nie jest. Też tak u Was widać ?
borregaard
02-03-2010, 16:25
Fajna,ciekawa fota.Kadr OK.może tylko ,nieco,"brudny" kolor....
Nie trybię o co chodzi z "bałaganem"......Co niby małoby być w takim kadrze..?!..:shock:
Nie trybię o co chodzi z "bałaganem"......Co niby małoby być w takim kadrze..?!..:shock:
Troszke chodzi mi o to co jest w te........ten kawalek czegos kolorowego z lewej.....mysle ze stempelek by to troche posprzatal;)
Pierwszy kadr bardziej się podobał, kolor nieba, czemu taki wyprany.
Szczerze powiem Bartku, że jak szanuję Twoją twórczość i podobają mi się Twoje prace i obróbka, to ten kadr mi nie leży :(.
Począwszy od elementu głównego w kadrze, czyli tej krypy, po jej otoczenie, bałagan w kadrze, mdłe niebo, a skończywszy na mało atrakcyjnych krajobrazowo oponach.
Do tego brak ostrości zarówno na podłodze, jak i na drugim planie.
Także ja tym razem na nie.
Oczekuję z niecierpliwością Twoich następnych, ciekawych i dobrych prac :).