Zobacz pełną wersję : D 300 + MBd10
Ano zkupiłem MbD10 do 300 setki /zaznaczam nie czytalem instrukcji/ W czym jest rzecz , bo nie mogę skumać.
Dlaczego po zapakowaniu dwóch akumulatorów / jednego do korpusu drugiego do MB /na ekranie monitora wyświetla się informacje tylko o tym z MB. Czu to prawidłowość ?
Normalna sprawa, jak sie skonczy aku w MB to bedzie info o tym z puszki.
bijeczek
02-03-2010, 10:33
Chodzi o ekran górny, czy główny kolorowy? Jeśli górny, to norma - ten pokazuje tylko aktualnie używany akumulator, natomiast jak wcisniesz przycisk info koło kolorowego LCD, to na nim wyświetlą się oba aku - jeśli tak nie jest, to znaczy, że coś jest nie tak.
No tak na tym wielkim kolorowym z tyłu puszki w pozycji informacja o akumulatorze wyświetla się info tylko o tym z MB
bijeczek
02-03-2010, 11:45
Przetrzyj styki na drugiej baterii (najprawdopodobniej są zaśniedziałe) - jak masz dostęp do izopropanolu, to najlepiej tym, a jak nie masz, to spirytusem.
Rafał_Sz
02-03-2010, 11:49
Dodatkowo w menu aparatu możesz wybrać który aku będzie zużywany w pierwszej kolejności.
No tak Jeżeli zmienię kolejność poboru energii z akumulatora to również powinno się zmienić info w Meni, a tu nic się nie zmienia
Cholera. jak pcham każdego z osobna to wszystko ok Puszka widzi tak jednego jak i drugiego.
Jak wepcham do Mb to widzi i pokazuje tylko tego z Mb. Ten so w puszce niewidoczny.
Jak wyjmę tego z MB a ten drugi siedzi w puszce to nic nie działa. Co to grane?
bijeczek
02-03-2010, 11:57
Dodatkowo w menu aparatu możesz wybrać który aku będzie zużywany w pierwszej kolejności.
To nie ma znaczenia, bo na LCD i tak powinny się wyświetlać oba akumulatory, a sama zmiana opcji pierwszeństwa konkretnego akumulatora nic nie zmieni, jeśli jeden akumulator, z jakiegoś powodu, nie jest widziany przez aparat - niezależnie od kolejności i tak będzie działał tylko ten drugi.
bijeczek
02-03-2010, 11:59
Możesz jeszcze spróbować zresetować ustawienia aparatu
Chłopaki wszystko się wyjaśniło i jest ok.
Metodą dedukcji doszedłem do tego że niepotrzebnie zdemontowaem zatyczkę komory baterii.Przez to ustrojstwo duszka jej nie widziala. Sorry za zawracanie głowy.
Widzi już obydwie
Ale dzięki za rady
Ale że nie udało Ci się urwać tej klapki, no, no. ;)
Wyjaśniło się, więc zamykam.