PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Rola motoryzacji w fotografii architektury.

Inkognito
01-03-2010, 20:51
Ciekaw jestem jak to Wam się spodoba :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/Mini_architecture_by_ink_gp-2.jpg
źródło (http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2010/040/d/3/Mini_architecture_by_ink_gp.jpg)

Nie przechodź obojętnie!
Pozostaw swój ślad!

;)

Badyl81
01-03-2010, 20:54
Bardzo podoba mi się faktura na budynku i na podłodze. Ogólnie bardzo mi się podoba, tylko czy samochód nie jest za bardzo oczoj*bny?

Inkognito
01-03-2010, 20:57
Bardzo podoba mi się faktura na budynku i na podłodze. Ogólnie bardzo mi się podoba, tylko czy samochód nie jest za bardzo oczoj*bny?

A już się bałem, że znów będę musiał bronić specyfiki szerokiego kąta i wynikających z niego zniekształceń ;)
A jednak, miła niespodzianka!

No ja lubię intensywne kolory tam gdzie mi pasują :)
Niebo też jest intensywne - choć fakt, nie wali po gałach.
Ale proszę zwróć uwagę na tytuł - w tym deseniu była robiona ta fotka.

Wydaje mi się, że samochód jest odpowiednio oczojebny :)

wasilewk
01-03-2010, 20:58
Podoba się !

Badyl81
01-03-2010, 21:02
Skoro jest odpowiedni stopień oczojebności to ok :) Zbytnio mi to nie przeszkadza (a w zasadzie nie przeszkadza) ale nie chciałem, żeby było za słodko ;)

BTW muszę się nauczyć obróbki podłogi w takim stylu. Bardzo mi taka podchodzi.

Inkognito
01-03-2010, 21:04
Skoro jest odpowiedni stopień oczojebności to ok :) Zbytnio mi to nie przeszkadza (a w zasadzie nie przeszkadza) ale nie chciałem, żeby było za słodko ;)

BTW muszę się nauczyć obróbki podłogi w takim stylu. Bardzo mi taka podchodzi.

Polecam zatem lokalne zabawy w krzywych - nic więcej tutaj nie zostało zastosowane :)

Podoba się !

Bardzo się cieszę!
Dzięki za odwiedziny!

mcl
01-03-2010, 21:11
bardzo przyjemne zdjęcie, można sobie powiesić na ścianie
i jest kwadrat :)

woda
01-03-2010, 21:20
O zesz Ty!.. Po dwoch zdjeciach, w ktorych niedostatek "tresci" nadrabiales obrobka, pokazujesz wreszcie cos naprawde baaaardzo dobrego. Cholernie mi sie to podoba. Bez natloku rzeczy w kadrze. Co powinno byc to jest, plus male smaczki. To jest to. Dobra robota.

Inkognito
01-03-2010, 21:38
Kadr i kolorki ładne :D

Przyznam, że stawiałem bardzo mocno na kolor w tym kadrze - cieszę się, że to widać i zostaje to docenione!

bardzo przyjemne zdjęcie, można sobie powiesić na ścianie
i jest kwadrat :)

No!
Wreszcie udało się Ciebie zadowolić ;)

O zesz Ty!.. Po dwoch zdjeciach, w ktorych niedostatek "tresci" nadrabiales obrobka, pokazujesz wreszcie cos naprawde baaaardzo dobrego. Cholernie mi sie to podoba. Bez natloku rzeczy w kadrze. Co powinno byc to jest, plus male smaczki. To jest to. Dobra robota.

Progresja była celowa ;)
Mam nadzieję, że ten 'cykl' jest spójny obróbkowo :)

Dzięki za odwiedziny!

Martix
01-03-2010, 21:40
Dobry kadr i fajna obróbka, jak zwykle ciekawa fota.

moher
01-03-2010, 22:35
Prostota dodaje uroku. Myślę, że kolory jak najbardziej na miejscu, troszeczkę przeszkodziło mi w pierwszym momencie czarne od winiety niebo, ale po dłuższej chwili stwierdziłam, że jest okey :) Gratulacje, bardzo dobra praca :)

wypass
01-03-2010, 22:40
akurat w tym kadrze rola motoryzacji jest kluczowa :)
podloga, kadr wszystko super, do tego oczojebność auta fajnie kontrastuje ze stonowanymi kolorami reszty kadru...
fota udana jak na mój gust!

Inkognito
01-03-2010, 22:54
Dobry kadr i fajna obróbka, jak zwykle ciekawa fota.

Dzięki wielkie!

troszeczkę przeszkodziło mi w pierwszym momencie czarne od winiety niebo, ale po dłuższej chwili stwierdziłam, że jest okey :)

Czy ono osiąga czerń? Nie badałem tematu, generalnie tak mi pasowało :)

akurat w tym kadrze rola motoryzacji jest kluczowa :)

Również tak uważam ;)
Właściwie kadr komponowany pod miniego, więc faktycznie kluczowa :D

Dzięki za odwiedziny!
Można na Was liczyć!

wetwert
01-03-2010, 23:08
Podoba się, ale przy drugim spojrzeniu zacząłem zauważać plamę z lewej na kostkach (olej czy cuś), potem patrze w prawo jeszcze parę w prawm dolnym rogu. Po usunięciu będę w pełni zadowolony. Pozdrawiam

Inkognito
01-03-2010, 23:25
Podoba się, ale przy drugim spojrzeniu zacząłem zauważać plamę z lewej na kostkach (olej czy cuś), potem patrze w prawo jeszcze parę w prawm dolnym rogu. Po usunięciu będę w pełni zadowolony. Pozdrawiam

Zwracano mi w innym miejscu już na to uwagę.
Prawą stronę przed drukiem pewnie wystempluję, jednak z lewą ze względu na ciut bardziej złożoną formę bruku, będzie trudno. Tzn. szczerze mówiąc, nie jestem specem w temacie stemplowania i jak się da to unikam - wolę mieć zaplamiony naturalny bruk niż czysty z jakimiś niedociągnięciami, które przy tego typu stemplowaniach z mojej strony często się takowymi kończą.

Dziękuję jednak za wizytę, dobre słowo i cenne uwagi!
Zapraszam częściej do moich wątków :)

barbi
02-03-2010, 20:53
TO mi się podoba. Ciekawy kadr i kolorki - wprawdzie ostre, ale pasujące do tego zdjęcia. :)

Inkognito
02-03-2010, 23:49
TO mi się podoba. Ciekawy kadr i kolorki - wprawdzie ostre, ale pasujące do tego zdjęcia. :)

Ostatnio lubię ;)
Choć wczoraj wyszło z warsztatu zdjęcie w klasycznym BW, więc któż to wie ;)

mjr
03-03-2010, 14:13
Ink, też ostatnio ustrzeliłem auto na szerokim kącie, jak skończy się konkurs na TFF, pokaże je tutaj, to będę wdzięczny za podpowiedzi.

A co do twojej foty, to bleeeeeeeeeeeee ;)
Żartuje jest świetna, poza tym spłaszczonym Mini ;)

Pozdrawiam

Inkognito
03-03-2010, 15:12
Sam jesteś spłaszczony - już przecież o tym rozmawialiśmy ;)
Załóż swój wątek i ewentualnie wrzuć tu linka.

mjr
03-03-2010, 15:39
Dobra nie męćę ćię
:D