Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filtr szary ND4X - smuga

MarekMarek
01-03-2010, 19:56
Witam,
mam takie pytanie techniczne
dzisiaj dotarł do mnie filtr ND4X, marumi, towar nowy, sklep internetowy. Sprawdzałem go wizualnie i zauważyłem, że na szkle ma coś w rodzaju zacieku (smugi) nie wiem jak to określić.
Mam takie pytanko czy to jakaś poważniejsza wada czy nie będzie tego widać na fotach.
Nie chcę go nakręcać i używać bo może go odeśle jako nieużywany, jeśli to bubel.

marciing
02-03-2010, 12:04
hmmm a jak nakręcisz i zrobisz 2 zdjęcia to już będą widoczne ślady użytkowania? załóż, zrób zdjęcie i się sam przekonasz. a może filtr jest brudny i wystarczy przetrzeć ściereczką?

snuti
02-03-2010, 12:36
A może wada fabryczna? Teoretycznie filtr nowy nie powinien być brudny chyba, że sprzedali jako "nowy";)

mOSAd
03-03-2010, 06:46
Napisz do sklepu, zobacz co odpowiedzą. Albo poradź się kogoś w okolicy (sklepie może jakimś), albo po prostu odsyłaj - szkoda nerwów, a przy zakupach przez internet masz 10 dni na zwrot. Oczywiście nie używaj go do tej pory. Filtr jest przy samym szkle, więc widać raczej nie będzie na zdjęciach, ale po co ryzykować? A nuż w jakichś specyficznych warunkach wada się ujawni? Zatem pobieżny test - nawet bez nakręcania przecież można zrobić - nie wyjaśni wszystkiego.

MarekMarek
09-04-2010, 18:04
witam,
zareklamowałem towar i uwzględnili. Dzisiaj odebrałem nowy, zaplombowany filterek. Na zdjęciach jednak nie było widać tej smugi.
dzięki.

tak to wyglądało
http://img691.imageshack.us/img691/1508/pict7302.jpg