PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kawałek bagna

GUINNESSts
01-03-2010, 17:24
:)Nie czołgałem się:)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/11450783254021464241.jpg)

martinez
01-03-2010, 17:26
W niezłe bagno wpadłeś ;)

Mich77
01-03-2010, 17:26
Kompozycja mi nie lezy - moj wzrok lata jak szalony. Tak wszystkiego po trache tu jest:-)

Greg77
01-03-2010, 17:32
aaaa fuj.......gdzies ty to zrobil?
Fajne!

Nemeth
01-03-2010, 17:38
Bardzo dobre zdjęcie. Jest ładny widoczek, jest klimat, jest piękne światło. Bardzo mi się podoba.

GUINNESSts
01-03-2010, 17:40
aaaa fuj.......gdzies ty to zrobil?
Fajne!

Aaa... kolo domu;) Mecze i mecze od kilku dni to, co dla mne najtrudniejsze. Proste kadry w miare opanowalem. Jednak w gaszczu sobie nie radze i nie spoczne poki nie zrozumiem;):)
Jekiej innej kompozycji tu szukac? Jest krzaczek po lewej. Jest drzewo w jasnej poswiacie w LG. A kompozycja do... jak pisze Radek. Straszny temat:)

to
01-03-2010, 17:42
Mi się podoba, choć nie wiem jak by wyglądało z większą GO... gdybać sobie można, no chyba, że Tomasz ma też taką wersję ;)

GUINNESSts
01-03-2010, 17:42
Bardzo dobre zdjęcie. Jest ładny widoczek, jest klimat, jest piękne światło. Bardzo mi się podoba.

Hmm... no przyznam otwarcie, ze na Tobie bardziej polegam. Szczerze to staralem sie wyrwac i sensownie pokazac cos z tego gaszczu.

Greg77
01-03-2010, 17:44
Teraz tak patrze i wiem dlaczego moze sie nie podobac (bo mnie sie podoba bardzo) "nie czolgalem sie"!!!! To jest odpowiedz!

GUINNESSts
01-03-2010, 17:45
Mi się podoba, choć nie wiem jak by wyglądało z większą GO... gdybać sobie można, no chyba, że Tomasz ma też taką wersję ;)

Niestety:( Za mgla i tak nic nie widac. A to na f8.

GUINNESSts
01-03-2010, 17:45
Teraz tak patrze i wiem dlaczego moze sie nie podobac (bo mnie sie podoba bardzo) "nie czolgalem sie"!!!! To jest odpowiedz!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

to
01-03-2010, 17:48
Niestety:( Za mgla i tak nic nie widac. A to na f8.

też prawda :)

I tak się podoba, może dlatego, że miejsce inne (odbiega trochę od 'typowych wyspiarskich klimatów'). Przyciąga oko i to najważniejsze - klimacik jest :)

GUINNESSts
01-03-2010, 18:02
też prawda :)

I tak się podoba, może dlatego, że miejsce inne (odbiega trochę od 'typowych wyspiarskich klimatów'). Przyciąga oko i to najważniejsze - klimacik jest :)

My najczesciej pokazujemy to, co jest tytaj najpiekniejsze. Nie znaczy to jednak, ze z latwocia i bez wiedzy mozna to pokazac. Mysle o kolegach, ktorzy robia to wlasnie z juz posiadana wiedza i doswiadczeniem.
Rowniez moge zarzucic Cie prostymi i pieknymi pejzazami irlandii. Chocby z racji miejsca, w ktorym mieszkam. Ja jednak bardziej pokazuje tutaj fotografie dla nauki. Dla zrozumienia aspektu fotografii. Bo czym ona tak naprawde jest to ciagle nie wiem.

tbogdanowicz
01-03-2010, 19:04
Zwykle Twoje zdjęcia są super, ale to niestety, mnie nie powaliło. Za jasna woda i za duże kontrasty.

darek_d
01-03-2010, 19:10
Zwykle Twoje zdjęcia są super, ale to niestety, mnie nie powaliło. Za jasna woda i za duże kontrasty.

Bo przyzwyczaiłeś się, do pieknych krajobrazów, widoczków, a tu takie zaskoczenie, jest sporo miejsc, które same się bronią, autor napisał, że szuka, pokazuje codzienność, nieznaną jeszcze naszym oczom.

Greg77
01-03-2010, 19:28
Bo przyzwyczaiłeś się, do pieknych krajobrazów, widoczków, a tu takie zaskoczenie, jest sporo miejsc, które same się bronią, autor napisał, że szuka, pokazuje codzienność, nieznaną jeszcze naszym oczom.

Bo Tomek jest asceta...........nawet sobie nie wyobrazacie co ten czlowiek ma w promieniu 20km.......same cuda natury!
To tak jak by mieszkac w Zakopcu i robic zdjecia kaluzy bo to codziennosc.......Tomku wiem ze masz wizje artystycznie (i to zdjecie mi sie podoba) ale nie dorabiaj ideologii......pokaz nam cuda ktore masz wokolo......mieszkasz w jednym z najpiekniejszych miast w Irlandii......jak nie najpiekniejszym.......!!!

borregaard
01-03-2010, 20:21
Fajnie zobaczyć coś nowego.Fajnie.

GUINNESSts
01-03-2010, 20:51
Bo Tomek jest asceta...........nawet sobie nie wyobrazacie co ten czlowiek ma w promieniu 20km.......same cuda natury!
To tak jak by mieszkac w Zakopcu i robic zdjecia kaluzy bo to codziennosc.......Tomku wiem ze masz wizje artystycznie (i to zdjecie mi sie podoba) ale nie dorabiaj ideologii......pokaz nam cuda ktore masz wokolo......mieszkasz w jednym z najpiekniejszych miast w Irlandii......jak nie najpiekniejszym.......!!!

Grzesiu. Nie dorabiam ideologii. Mieszkam moze nawet w najpiekniejszym miejscu w europie a nie tylko w irlandii. Fakt przywyklem. Ale nie staje z aparatem w miejscach gdzie zatrzymuje sie kazdy turysta. Nie robie 2500 zdjec z pleneru, gdzie i tak kazde jest takie samo badz podobne.
I najwazniejsze. Forum traktuje jak najlepszego nauczyciela. Tutaj wszystkiego sie nauczylem i zamierzam robic to dalej. Landszfty turystyczne pokazuje gdzie indziej a i tak nie przynosi mi to satyswakcji. Nie przynosi bo nie czuje, ze to moje. Moje a nie powtarzany pstryk poraz setny. Ot roznica.
To forum jest wyjadkowe. Tu mozna sie naprawde wiele nauczyc. Wszystkim to powtarzam.
Odnosze jednak wrazenie, ze aby tu istniec trzeba sie popisywac. A to juz nie w mojej ascetycznej naturze.

Hoobie
01-03-2010, 21:29
Jakos tym razem nie przychodzi mi nic do glowy jak: "ładna kolorystyka, ale... " ;)
... ale jakos mz zbyt duzo starales sie umiescic w kadrze :(

ART69
01-03-2010, 22:43
A mnie się podoba, bardzo ciekawe miejsce, dobrze przekazałeś ten moment :-)

Greg77
02-03-2010, 00:00
Grzesiu......................ascetycznej naturze.

Tomku.......potrafisz pokazac swiat inaczej i to juz wiemy.......wiedz ze masz swoj wlasny styl i pokazujesz inaczej nawet znane wszystkim kadry........wiec przestan tutaj opowiadac......masz tak blisko ze mozesz wylapac najpiekniejsze chwile.......

Locter
02-03-2010, 01:37
Fajne światło, cieszy mnie fakt, że szukasz czegos innego niz tylko samograjki, podoba mi sie to zdjecie i tak wogóle to wcale bym nie poznał, że to IE gdyby wrzucił to ktos inny ;)

Pablo 77
02-03-2010, 08:13
Fajnie zobaczyć coś nowego.Fajnie.

I tu przyznam rację:)
Jest ok:)

Fremen
02-03-2010, 15:36
Już któryś raz tutaj zaglądam i cały czas coś mi nie grało, nie wiedziałem jednak co dokładnie. Cały czas odnosiłem wrażenie, że jest zbyt jasno jak na takie zamglenie. Teraz mnie olśniło - bo o lśnienie właśnie chodzi, a dokładniej - o wody lśnienie:-D U góry mamy niebieskie niebo, nawet w jego najjaśniejszym punkcie - dzięki mgle i, jak mniemam, obróbce, zachowały się szczegóły. No i właśnie w kontekście powyższego tafla wody na pierwszym planie wydaje się zdecydowanie za mocno doświetlona, przez co praca mocno traci na naturalności i delikatności. Takie moje zdanie...

Proac150
02-03-2010, 19:10
Kadr nie do końca, ale jest inne i to na duży plus

kulten
03-03-2010, 02:04
Tym razem mniej mi się podoba :D.
Wiem wiem, słaba taka recenzja :D .