Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kawałek bagna
GUINNESSts
01-03-2010, 17:24
:)Nie czołgałem się:)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/11450783254021464241.jpg)
martinez
01-03-2010, 17:26
W niezłe bagno wpadłeś ;)
Kompozycja mi nie lezy - moj wzrok lata jak szalony. Tak wszystkiego po trache tu jest:-)
aaaa fuj.......gdzies ty to zrobil?
Fajne!
Bardzo dobre zdjęcie. Jest ładny widoczek, jest klimat, jest piękne światło. Bardzo mi się podoba.
GUINNESSts
01-03-2010, 17:40
aaaa fuj.......gdzies ty to zrobil?
Fajne!
Aaa... kolo domu;) Mecze i mecze od kilku dni to, co dla mne najtrudniejsze. Proste kadry w miare opanowalem. Jednak w gaszczu sobie nie radze i nie spoczne poki nie zrozumiem;):)
Jekiej innej kompozycji tu szukac? Jest krzaczek po lewej. Jest drzewo w jasnej poswiacie w LG. A kompozycja do... jak pisze Radek. Straszny temat:)
Mi się podoba, choć nie wiem jak by wyglądało z większą GO... gdybać sobie można, no chyba, że Tomasz ma też taką wersję ;)
GUINNESSts
01-03-2010, 17:42
Bardzo dobre zdjęcie. Jest ładny widoczek, jest klimat, jest piękne światło. Bardzo mi się podoba.
Hmm... no przyznam otwarcie, ze na Tobie bardziej polegam. Szczerze to staralem sie wyrwac i sensownie pokazac cos z tego gaszczu.
Teraz tak patrze i wiem dlaczego moze sie nie podobac (bo mnie sie podoba bardzo) "nie czolgalem sie"!!!! To jest odpowiedz!
GUINNESSts
01-03-2010, 17:45
Mi się podoba, choć nie wiem jak by wyglądało z większą GO... gdybać sobie można, no chyba, że Tomasz ma też taką wersję ;)
Niestety:( Za mgla i tak nic nie widac. A to na f8.
GUINNESSts
01-03-2010, 17:45
Teraz tak patrze i wiem dlaczego moze sie nie podobac (bo mnie sie podoba bardzo) "nie czolgalem sie"!!!! To jest odpowiedz!
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Niestety:( Za mgla i tak nic nie widac. A to na f8.
też prawda :)
I tak się podoba, może dlatego, że miejsce inne (odbiega trochę od 'typowych wyspiarskich klimatów'). Przyciąga oko i to najważniejsze - klimacik jest :)
GUINNESSts
01-03-2010, 18:02
też prawda :)
I tak się podoba, może dlatego, że miejsce inne (odbiega trochę od 'typowych wyspiarskich klimatów'). Przyciąga oko i to najważniejsze - klimacik jest :)
My najczesciej pokazujemy to, co jest tytaj najpiekniejsze. Nie znaczy to jednak, ze z latwocia i bez wiedzy mozna to pokazac. Mysle o kolegach, ktorzy robia to wlasnie z juz posiadana wiedza i doswiadczeniem.
Rowniez moge zarzucic Cie prostymi i pieknymi pejzazami irlandii. Chocby z racji miejsca, w ktorym mieszkam. Ja jednak bardziej pokazuje tutaj fotografie dla nauki. Dla zrozumienia aspektu fotografii. Bo czym ona tak naprawde jest to ciagle nie wiem.
tbogdanowicz
01-03-2010, 19:04
Zwykle Twoje zdjęcia są super, ale to niestety, mnie nie powaliło. Za jasna woda i za duże kontrasty.
Zwykle Twoje zdjęcia są super, ale to niestety, mnie nie powaliło. Za jasna woda i za duże kontrasty.
Bo przyzwyczaiłeś się, do pieknych krajobrazów, widoczków, a tu takie zaskoczenie, jest sporo miejsc, które same się bronią, autor napisał, że szuka, pokazuje codzienność, nieznaną jeszcze naszym oczom.
Bo przyzwyczaiłeś się, do pieknych krajobrazów, widoczków, a tu takie zaskoczenie, jest sporo miejsc, które same się bronią, autor napisał, że szuka, pokazuje codzienność, nieznaną jeszcze naszym oczom.
Bo Tomek jest asceta...........nawet sobie nie wyobrazacie co ten czlowiek ma w promieniu 20km.......same cuda natury!
To tak jak by mieszkac w Zakopcu i robic zdjecia kaluzy bo to codziennosc.......Tomku wiem ze masz wizje artystycznie (i to zdjecie mi sie podoba) ale nie dorabiaj ideologii......pokaz nam cuda ktore masz wokolo......mieszkasz w jednym z najpiekniejszych miast w Irlandii......jak nie najpiekniejszym.......!!!
borregaard
01-03-2010, 20:21
Fajnie zobaczyć coś nowego.Fajnie.
GUINNESSts
01-03-2010, 20:51
Bo Tomek jest asceta...........nawet sobie nie wyobrazacie co ten czlowiek ma w promieniu 20km.......same cuda natury!
To tak jak by mieszkac w Zakopcu i robic zdjecia kaluzy bo to codziennosc.......Tomku wiem ze masz wizje artystycznie (i to zdjecie mi sie podoba) ale nie dorabiaj ideologii......pokaz nam cuda ktore masz wokolo......mieszkasz w jednym z najpiekniejszych miast w Irlandii......jak nie najpiekniejszym.......!!!
Grzesiu. Nie dorabiam ideologii. Mieszkam moze nawet w najpiekniejszym miejscu w europie a nie tylko w irlandii. Fakt przywyklem. Ale nie staje z aparatem w miejscach gdzie zatrzymuje sie kazdy turysta. Nie robie 2500 zdjec z pleneru, gdzie i tak kazde jest takie samo badz podobne.
I najwazniejsze. Forum traktuje jak najlepszego nauczyciela. Tutaj wszystkiego sie nauczylem i zamierzam robic to dalej. Landszfty turystyczne pokazuje gdzie indziej a i tak nie przynosi mi to satyswakcji. Nie przynosi bo nie czuje, ze to moje. Moje a nie powtarzany pstryk poraz setny. Ot roznica.
To forum jest wyjadkowe. Tu mozna sie naprawde wiele nauczyc. Wszystkim to powtarzam.
Odnosze jednak wrazenie, ze aby tu istniec trzeba sie popisywac. A to juz nie w mojej ascetycznej naturze.
Jakos tym razem nie przychodzi mi nic do glowy jak: "ładna kolorystyka, ale... " ;)
... ale jakos mz zbyt duzo starales sie umiescic w kadrze :(
A mnie się podoba, bardzo ciekawe miejsce, dobrze przekazałeś ten moment :-)
Grzesiu......................ascetycznej naturze.
Tomku.......potrafisz pokazac swiat inaczej i to juz wiemy.......wiedz ze masz swoj wlasny styl i pokazujesz inaczej nawet znane wszystkim kadry........wiec przestan tutaj opowiadac......masz tak blisko ze mozesz wylapac najpiekniejsze chwile.......
Fajne światło, cieszy mnie fakt, że szukasz czegos innego niz tylko samograjki, podoba mi sie to zdjecie i tak wogóle to wcale bym nie poznał, że to IE gdyby wrzucił to ktos inny ;)
Pablo 77
02-03-2010, 08:13
Fajnie zobaczyć coś nowego.Fajnie.
I tu przyznam rację:)
Jest ok:)
Już któryś raz tutaj zaglądam i cały czas coś mi nie grało, nie wiedziałem jednak co dokładnie. Cały czas odnosiłem wrażenie, że jest zbyt jasno jak na takie zamglenie. Teraz mnie olśniło - bo o lśnienie właśnie chodzi, a dokładniej - o wody lśnienie:-D U góry mamy niebieskie niebo, nawet w jego najjaśniejszym punkcie - dzięki mgle i, jak mniemam, obróbce, zachowały się szczegóły. No i właśnie w kontekście powyższego tafla wody na pierwszym planie wydaje się zdecydowanie za mocno doświetlona, przez co praca mocno traci na naturalności i delikatności. Takie moje zdanie...
Proac150
02-03-2010, 19:10
Kadr nie do końca, ale jest inne i to na duży plus
Tym razem mniej mi się podoba :D.
Wiem wiem, słaba taka recenzja :D .