Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret o smaku curry

eutanator
01-03-2010, 01:27
Zdjęcie zrobiłem nad ranem w pociągu na trasie Delhi - Gorakhpur, skąd udawałem się dalej w kierunki granicy z Nepalem.

Nocna podróż drugą klasą przez bezkres Indii to przygoda sama w sobie - co przystanek do wagonów wpadały rzesze wrzeszczących sprzedawców i żebraków... raz też zdarzył się okropny tranwestyta... normą byil niewidomi lub inwalidzi bez nóg, poruszający się na rękach niczym na szczudłach...

Aparat odważyłem się wyciągnąć dopiero po 8mej rano, po tym jak zostałem poczęstowany pyszną, ostro przyprawioną herbatką Masala przez siedzących obok, bardzo przyjaznych nepalczyków.

To jeden z nich...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img717.imageshack.us/img717/754/indnep057.jpg)

Peace

Nemeth
01-03-2010, 01:29
Opis ciekawszy od zdjęcia.
A to niedobrze.

stock
01-03-2010, 10:52
za poprzednikiem. Ta fotkę niestety skasowałbym o 8.10 jeszcze w pociągu. Niestety moim zdaniem nie wyszła

ArtX
01-03-2010, 13:10
no tak, ja ta trase robilem autobusem (i to byl blad) :) Zdjecie... no niestety. A tak z ciekawosci... czy mam przyjemnosc z Mariuszem W (jak nie to sorry, ale na 95% jestem tego pewien)?
pozdr. Art.

eutanator
01-03-2010, 13:17
Pomimo tego, że konkretnie nikt nie napisał czemu jest do niczego to domyślam się, że po prostu nie ma na czym zawiesić oka i tyle... Trochę mnie to zaskakuje, bo mi podobają się cienie i tonacja barwna... no ale jak widać nie umiem spojrzeć na to obiektywnie :D

Art - no w takim razie to pozdrawia Cię Łukasz P. hahahah - autobusem?? o żesz... :)

ArtX
01-03-2010, 13:35
Pomimo tego, że konkretnie nikt nie napisał czemu jest do niczego to domyślam się, że po prostu nie ma na czym zawiesić oka i tyle... Trochę mnie to zaskakuje, bo mi podobają się cienie i tonacja barwna... no ale jak widać nie umiem spojrzeć na to obiektywnie :D

Art - no w takim razie to pozdrawia Cię Łukasz P. hahahah - autobusem?? o żesz... :)

no to pudło :)
A co do samego zdjecia (oczywiscie wszystko subiektywnie) - kompozycja nie przyciaga, glowa wypada bardzo centralnie, za duzo przestrzeni po prawej, za malo po lewej. Duzo ciekawiej by to wygladalo gdybys przekadrowal nieco w lewo. Poranne swiatelko faktycznie daje ciekawa tonacje, niestety w tym przypadku daje tez silny i ciezki do opanowania kontrast (ciemny pociag, zdjecie w strone okna), a w efekcie przepaly (nos, okno) i/lub ciemnice (czarne dziury na wlosach, po prawej).

pozdrawiam
Art.