PDA

Zobacz pełną wersję : Szkoła Nikona

jakimoto
28-02-2010, 16:42
Witam,
Przymieżam się do zakupu Nikona D90 i moje pytanie czy warto wybrac się do szkoły Nikona??
Bo widziałem że mają kursy z obsługi tego modelu ewentualnie kurs fotografi??.

Może ktoś z was uczestniczył i mi doradzi. Dzięki

ADAS
28-02-2010, 16:47
Musisz nam odpowiedziec na pytanie: Co już umiesz?

jakimoto
28-02-2010, 16:58
Może tak miałęm do czynienia tylko i wyłącznie z zwykłą cyfrówką.
Chcę kupic lustrzanke i się uczyc czyli wszystko od podstaw.

Zobaczyłem jakie kolega robi zdjęcia swoją lustrzanką i się zakochałem w zdjęciach, dodam tylko że on sam też nie ma dużego doświadczenia ale mi już wystarczyło

Polsar74
28-02-2010, 16:58
Moim skromnym zdaniem ten kurs jest skierowany (co na pewno wcześniej NP potwierdziło sobie szeroko zakrojonymi badaniami telemarketingowymi) do osób nie umiejących czytać. Tyś coś tam przed chwilą napisał - więc podejrzewam że i czytać umiesz. Zatem... masz odpowiedź.

eristoff
04-03-2010, 23:10
ja zakładałem podobny wątek, zobacz co u mnie napisali http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=131596

korsarz
05-03-2010, 11:43
Jeśli jesteś bardziej inteligentny niż przeciętnie inteligentna małpa taki kurs nie będzie Ci potrzebny - nauczysz się wszystkiego sam albo z pomocą kolegów, zaś zaoszczędzone pieniądze przeznaczysz na sprzęt.

roBEERcik
06-03-2010, 11:58
Zdecydowanie szkoda wydawać kasę na jakiś kurs obsługi aparatu. Przeczytasz instrukcję obsługi, poeksperymentujesz z ustawieniami, poczytasz forum i lepiej na tym wyjdziesz. Kasę którą zaoszczędzisz dołożysz do obiektywów, lampy czy statywu.