PDA

Zobacz pełną wersję : program do tworzenia albumów - fotografia ślubna

draco85
28-02-2010, 14:04
Witajcie.
Wrąbałem sie ostatnio w zlecenie - fotografia na ślubie wszystko by było okey gdybym wiedział w czym to poskładać.
Proszę nie odsyłajcie do googla bo już kilka programów ściągałem ale chciałem sie dowiedzieć co jest najbardziej łatwym i szybkim rozwiązaniem.
W ostateczności pozostaje Photoshop choć nie uśmiecha mi sie ta perspektywa sklejania fot.
Zarazem chciałem się też dowiedzieć do jakich formatów sie zapisuje strony paleta barw itd. (CMYK ?, rozdzielczość?)
Z góry dziękuje za pomoc :)

JacekM
28-02-2010, 14:19
http://photojunction.com/ tego probowales ?

draco85
28-02-2010, 14:24
http://photojunction.com/ tego probowales ?

nie tego jeszcze nie :)
Miałem taki program Album DS Design 5.5.2 w sumie to chyba dodatek ale cięło sie pod Windowsem 7 i 64bitami
ale za chwile popróbuje :) dzięki

fIlek
28-02-2010, 14:29
DgPhoto Album i długo, długo nic :)

grudzinsky
28-02-2010, 14:37
Aperture 3

ups, ale to jest tylko na Mac'a ;)

draco85
28-02-2010, 14:52
Aperture 3

ups, ale to jest tylko na Mac'a ;)

to najlepiej było by jak by był na PC :D
dziękuje za odpowiedzi chciałbym sie jeszcze odwiedzić gdzie da sie to wywołać jako album w twardej oprawie i +- jakie to koszta są :)

JacekM
28-02-2010, 15:01
www.najlepszefoto.pl tu znajdziesz ceny

grudzinsky
28-02-2010, 15:24
dziękuje za odpowiedzi chciałbym sie jeszcze odwiedzić gdzie da sie to wywołać jako album w twardej oprawie i +- jakie to koszta są :)

a moze jeszcze za Ciebie to zrobic wszystko? za druk tez zaplacic?
zastanawia mnie dlaczego ludzie chca miec podane wszystko na zlotej tacy? nic, ale to nic wlasnego zaangazowania!
najlepiej jakby ktos za nas wszystko zrobil, a my bysmy tylko kasowali mamone...tak dobrze to nie jest! troche wiecej wlasnego zaangazowania. google nie gryzie i zna odpowiedz na 99% zadawanych pytan...

draco85
28-02-2010, 16:21
a moze jeszcze za Ciebie to zrobic wszystko? za druk tez zaplacic?
zastanawia mnie dlaczego ludzie chca miec podane wszystko na zlotej tacy? nic, ale to nic wlasnego zaangazowania!
najlepiej jakby ktos za nas wszystko zrobil, a my bysmy tylko kasowali mamone...tak dobrze to nie jest! troche wiecej wlasnego zaangazowania. google nie gryzie i zna odpowiedz na 99% zadawanych pytan...

He he zabawny jesteś kolego, to forum z tego co sie orientuje jest bo to żeby uczyć innych i wymieniać sie doświadczeniami czy sie mylę ?
Podejrzewam że jeżeli większość użytkowników miała by takie podejście nie było by sensu zakładać takich portali.
Jestem pewien że Ty też kiedyś zaczynałeś i na pewno nie byłeś o wszystkim zorientowany. Ale cóż tacy ludzie jak Ty też muszą być na tym forum. Piszę tu prośbę o pomoc żeby nie popełnić błędu i poradzić sie osób "doświadczonych" - nie chamskich.

stig
28-02-2010, 19:22
Ja skladam w InDesignie. No, ale dla kogos, kto nie zajmuje sie DTPem i musialby taka aplikacje specjalnie do tego celu nabyc, to jak strzelanie z armaty do muchy. Ale skoro pytanie brzmialo -- co jest najlatwiejszym i najwygodniejszym rozwiazaniem, to odpowiadam. Moze to uzmyslowi pytajacemu, ze wszystko zalezy od konkretnego czlowieka, i nie da sie w ten sposob ocenic softu czy techniki pracy.

thorcik
01-03-2010, 16:37
A ja zrobiłem jak w szkole na ZPT - album, zdjęcia i wklejamy ;o)

step.tom
01-03-2010, 16:42
DgPhoto Album i długo, długo nic :)

Dodam tylko Gold. :) To samo osiągniesz np w PS ale przy braku wprawy trochę czasu na to będziesz potrzebował.

stig
01-03-2010, 16:42
A ja zrobiłem jak w szkole na ZPT - album, zdjęcia i wklejamy ;o)Ja robie dokladnie tak samo, a soft sluzy mi jedynie do rozplanowania ukladu zdjec w albumie, wykadrowania ujec, i wygenerowania z nich serii gotowych plikow pod naswietlenie.