Zobacz pełną wersję : coolpix p90
witam
jako ze to moj pierwszy post chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkich.
posiadam nikon p90 i mam pytanie odnosnie tego aparatu. w innych kompaktach na koncu korpusu tam gdzie sie
wysuwa obiektyw jest w innych aparatach gwint do roznego typu przejscowek. zauwazylem to w canonach i lumix.
w p90 tego nie ma.
na allegro widzialem roznego typu nasuwane tuleje - czy taka tuleje mozna tez dostac do p90?
pytalem w fotojokerze ale panienka nie potrafila mi nic powiedziec na ten temat.
p90 to nastepca p80, moze ktos z forumowiczow stosowal takie rozwiazanie?
bardzo prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Daniel
Antonioo
27-02-2010, 19:28
w p90 nie ma takiej opcji, żeby podpiąć jakąś tulejkę czy cuś....
SA Holdery mocowane do gwintu na statyw ale stosuje się to raczej w małych małpkach, tu tubus za bardzo wyjeżdża.
mogłeś wybrać sx10 :mrgreen:
a tak no cóż.
witam
dzieki za odp.
zerkne na to "SA Holdery" cokolwiek to jest :>
pozdrawiam
Daniel
http://www.ceneo.pl/346636
to nie jest dokładnie to o co pytałeś ale daje ci to ogólne pojęcie z czym musisz się zmierzyć
:mrgreen:
witam
dzieki za odp.
znalazlem jeszcze cos innego:
http://www.ceneo.pl/1246955
tylko nie wiem jaka jest srednica tego cuda, po drugie ma to wkrety a to zniszczy caly korpus przy obiektywie.
chyba dam sobie spokoj:-|, moze za jakis czas kupie lustrzanke to sprawa sie sama rozwiaze.
dziekuje za zainteresowanie tematem i pozdrawiam
Daniel
Antonioo
28-02-2010, 13:48
broń Pannie Boże nie nakręcaj nic na obiektyw, bo uszkodzisz....pal sześć porysowanie, ale mechanikę....
witam
nie na obiektyw lecz na korpus przy obiektywie.
tak czy tak pewnie sie nie da nic z tym zrobic a szkoda.
nawet zwyklego "tulipana" nie moge zalozyc
pozdrawiam
Daniel
a co Ty tam chcesz mocować, polara, szare połówki ? jeśli tak to w rączce się trzyma i wychodzą świetne zdjęcia :)
zaletą rozwiązania jest to, że jak załapiesz "bakcyla fot." to się przydadzą w przyszłej lustrzance dokręcając do obiektywów
Antonioo
05-03-2010, 18:51
a co Ty tam chcesz mocować, polara, szare połówki ? jeśli tak to w rączce się trzyma i wychodzą świetne zdjęcia :)
zaletą rozwiązania jest to, że jak załapiesz "bakcyla fot." to się przydadzą w przyszłej lustrzance dokręcając do obiektywów
ni hu huuu nie kumam o co chodzi....
ni hu huuu nie kumam o co chodzi....
no właśnie, ja także nie wiem, co kolega danswi chce mocować do P90, dlatego zgaduję