Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lodka z bajki....
Mielismy bajkowo i z prawie idealnym swiatlem.........musze pokazac jeszcze lodki......wybaczcie.....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Widok kapitalny, niebo też. Pierwszy rzut oka - extra. Drugi - już pare rzeczy zaczyna przeszkadzać - łódka np jest chyba zbytnio wyciągnięta z cienia, rozjaśniona, aż świeci, przez co wygląda bardzo nienaturalnie, jak wklejona. Trochę też ten niebieski sznur przyciąga uwage.
Pierwszy plan, zwłaszcza po prawej, ten kawałek brzegu - na mój gust trochę za jasny, ale to już może mi się wydawać, nie jestem pewien co do tego ;)
Ogólnie zdjęcie jest bardzo dobre, podoba mi się, poza tymi paroma szczegółami ;)
A nie mogłeś wejść do wody, żeby tego brzegu nie było widać?
Widok kapitalny, niebo też. Pierwszy rzut oka - extra. Drugi - już pare rzeczy zaczyna przeszkadzać - łódka np jest chyba zbytnio wyciągnięta z cienia, rozjaśniona, aż świeci, przez co wygląda bardzo nienaturalnie, jak wklejona. Trochę też ten niebieski sznur przyciąga uwage.
Pierwszy plan, zwłaszcza po prawej, ten kawałek brzegu - na mój gust trochę za jasny, ale to już może mi się wydawać, nie jestem pewien co do tego ;)
Ogólnie zdjęcie jest bardzo dobre, podoba mi się, poza tymi paroma szczegółami ;)
Dzieki, zdaje sobie sprawe z niedociagniec, zdjecie klejone z dwoch ekspozycji i dlatego lodka moze tak wygladac.......juz ktos wczesniej wspominal mi ze lodka mu swieci.......nie wyciagalem jej z cienia, podbilem kontrast zeby wyodrebnic ja z tla....jak widac za mocno pokrecilem suwaczkiem:D
Niebieski sznur.....coz mam takie samo odczucie......
A nie mogłeś wejść do wody, żeby tego brzegu nie było widać?
Mam i zdjecia bez brzegu z lodka z bliska jak i z innymi lodziami.......ale musze nad nimi posiedziec;)
(...)
Mam i zdjecia bez brzegu z lodka z bliska jak i z innymi lodziami.......ale musze nad nimi posiedziec;)
No to posiedź i przywal z grubej rury a nie robisz smaka człowiekowi który od miesięcy tylko pale na plaży widzi :mrgreen:
grudzinsky
27-02-2010, 16:36
tu wcale do wody nie trzeba bylo wchodzic by brzegu sie pozbyc ;)
no ladnie Greg...bardzo ladnie!
u mnie nie ma lodek :(
Trzeba było :D Bez poświeceń nie ma fotografii ;)
tu wcale do wody nie trzeba bylo wchodzic by brzegu sie pozbyc ;)
no ladnie Greg...bardzo ladnie!
u mnie nie ma lodek :(
Nie wchodzilem.....!
Trzeba było :D Bez poświeceń nie ma fotografii ;)
Spokojnie daj czasu.....nie chce papki wypuscic;)
(...)nie chce papki wypuscic;)
... takiej jak powyzsza lodka. Plama po calosci. Wyglada jak srednio dopracowany fotomontarz. Wybacz szczerosc ale mogles sie tu bardziej postarac
... takiej jak powyzsza lodka. Plama po calosci. Wyglada jak srednio dopracowany fotomontarz. Wybacz szczerosc ale mogles sie tu bardziej postarac
Przynajmniej w moim wlasnym papkowatym stylu...........no tak ND400 3x moglem wkrecic wtedy by sie podobalo.....
Przynajmniej w moim wlasnym papkowatym stylu...........no tak ND400 3x moglem wkrecic wtedy by sie podobalo.....
Probujesz sie odgryzac na sile ale efekt raczej zenujacy.
Otoz moze sie zdziwiwsz ale nie podbaloby sie bardziej. To nie wina ND i dlugich czasow. Gdybym mial to tak traktowac to wszystkie zdjecia Twojego autorstwa portaktowalbym jako zbedny transfer.
Podpowiedz ---->>> chodzi o TO (http://www.kotnatui.pl/rysunki/lodka.jpg)
grudzinsky
27-02-2010, 17:32
Probujesz sie ogryzac na sile ale efekt raczej zenujacy.
Otoz moze sie zdziwiwsz ale nie podbaloby sie bardziej. To nie wina ND i dlugich czasow. Gdybym mial to tak traktowac to wszystkie zdjecia Twojego autorstwa portaktowalbym jako zbedny transfer.
Podpowiedz ---->>> chodzi o TO (http://www.kotnatui.pl/rysunki/lodka.jpg)
mozesz rozwinac temat? ja czegos nie kumam...co Ci w tej focie nie lezy?
łódka np jest chyba zbytnio wyciągnięta z cienia, rozjaśniona, aż świeci, przez co wygląda bardzo nienaturalnie, jak wklejona.
Dzieki, zdaje sobie sprawe z niedociagniec, zdjecie klejone z dwoch ekspozycji i dlatego lodka moze tak wygladac.......juz ktos wczesniej wspominal mi ze lodka mu swieci.......nie wyciagalem jej z cienia, podbilem kontrast zeby wyodrebnic ja z tla....jak widac za mocno pokrecilem suwaczkiem:D
Ale jak ja o tym napisze to zaraz sie autor denerwuje i zbiera sie krucjata przeciwko Nielotowi..... :mrgreen:
mozesz rozwinac temat? ja czegos nie kumam...co Ci w tej focie nie lezy?
Wystarczajace wyjasnienie? Bo tego co mi lezy juz bardziej rozjasnic :mrgreen: nie dam rady
Mi się tam bardzo podoba ta fota :).
Kolorki masz iście landrynkowe, a sznurek jak prosto z Pewexu :mrgreen:.
dla mnie świetne
edit:chociaż łódka zdaje się troszkę świecić;)
Rewelacja - chętnie bym powiesił na ścianie (tuż obok krajobrazu, który dostałem od Sebastiana :D).
Choc troche cienia na lodce nadaloby jej naturalnosci i "glebokosci". Teraz wyszla strasznie plaska.
grudzinsky
27-02-2010, 18:24
Ale jak ja o tym napisze to zaraz sie autor denerwuje i zbiera sie krucjata przeciwko Nielotowi..... :mrgreen:
Wystarczajace wyjasnienie? Bo tego co mi lezy juz bardziej rozjasnic :mrgreen: nie dam rady
no i wszystko jasne...takiego wyjasnienia sprawy oczekiwalem.
borregaard
27-02-2010, 19:43
Kadr jest ..jaki jest.Moim zdaniem świetna,klarowna fota i ....tyle..:-D
Wiesz... niby przeszkadzalo mi to "swiecenie" tej lodki, ale jak sie tak dluzej wpatruje w ten kadr to co raz bardziej sie do tego elementu przekonuje... :)
W Twoim stylu, swietnie czyli :D