Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Sylwia
Wstawiam jedno takie zdjęcie z wczorajszej sesji z Sylwią.
Prosze o komentarze, uwagi, co byście zmienili i takie tam ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/6434/sylwia1.jpg)
Myślę, że ta sklejka to zwykły formalizm. Glamour to coś innego niż nieudany montaż. Chciałeś pokazać modelkę a wyszła Tobie brzydka ściana. Ja też robię takie błędy. Dawaj dalej. Nie poddawaj się.
Endriu2XL
27-02-2010, 16:22
... ale między pufkami fajna mordka wyszła:)
rocky_gt
27-02-2010, 23:43
Chciałeś pokazać modelkę a wyszła Tobie brzydka ściana.
Mówisz do kobiety :)
angela fota super :) pozdro:)
tatusiek
27-02-2010, 23:45
modelka może faktycznie troszeczkę ginie, ale ściana ma ciekawą fakturę:) Pytanie tylko czy o to chodziło?
Mi się podoba:)
tak wiem, że modelka ginie na tle tej ściany, ale zamysł mój i modelki właśnie był taki, aby tej sciany nie obcinać u góry. osobiście faktura ściany bardzo mi się podobała więc dlatego też jej tak dużo na zdjęciu :P a co do sklejania i tych różnych małych szczegółów to wiem, że pewnie gdzieś są błędy, ale się uczę dopiero :) tak więc dzięki za rady ;)
Ha nie wiem czy to glamour ale....... mi sie BARDZO podoba :) Ściana, kolorystyka, ustawienie modelki...
no wlasnie ja też za bardzo nie wiedzialam gdzie to wstawić - do jakiego działu. No ale to żaden reportaż... i żaden akt, więc podchodziło mi tylko pod ten dział. W każdym bądź razie wiem, że nie jest idealne, no ale może kiedyś będę lepiej focić :P
Pomysł nawet ok,
ale przeszkadza takie sklejanie, rozjeżdżające sie kafelki, trójkąt ze światła ...
Myślę że lepszy efekt by powstał gdybyś złączyła pufy, nawet tworząc jedną dłuższą.
bardzo fajny pomysł i wykonanie, ale może zamiast takiego sklejania- szczególnie ze widać nierowności, to można dać w delikatnej ramce, która odróci uwagę ale też wykończy ładnie te zdjęcia...
bardzo fajny pomysł i wykonanie, ale może zamiast takiego sklejania- szczególnie ze widać nierowności, to można dać w delikatnej ramce, która odróci uwagę ale też wykończy ładnie te zdjęcia...
tak myślalam szczerze mówiąc o ramce, ale jakoś wybrałam wersję bez ramki.
Fakt - ramka by odwróciła trochę uwagę na niedoskonałości.
pomyłsowe jednak modelka ginie na tle ściany ale i tak fajne w odbiorze
Mnie się podoba pomysł i wykonanie. Ciekawa koncepcja i niestandardowe.
Interesujący pomysł. Do samego wykonania nie jestem przekonany..., ale to już inna kwestia.
tatusiek
02-03-2010, 09:00
takie rozjeżdżające się kafelki i światło które świeci to z jednej to z drugiej strony właśnie sprawia że chce się popatrzeć dłużej na zdjęcie. To właśnie wyróżnia to zdjęcie i wprowadza u oglądającego pewien niepokój i chęć dociekania "co jest nie tak". Z punktu widzenia odwzorowania rzeczywistości i fotografii dokumentalnej faktycznie jest to błąd, ale nie jest to błąd w kompozycji. Takie zabiegi są jak najbardziej dozwolone i wprowadzają widza w troszkę nierealny świat. Nie jest jednak dobrze gdy takie zabiegi stają się manierą i dotyczą większej ilości zdjęć, bo to może zmęczyć widza. Tu jednak dotyczy to jednego zdjęcia "solo".
Ja będę nadal bronił tej fotki:) Mi się podoba:)
Pozdrawiam:
tatusiek
fotouśmieszek
02-03-2010, 15:22
Nareszcie cos niekonwencjonalnego.No i wypracowana instalacja z jakims przekazem;) Byc moze gdyby <zbliżyć> calosc to by zyskalo na dynamice. Szczegolow technicznych nie komentuje niech Autorka sie martwi/doskonali:-) Acha, odcienie skory OK,wrecz canonowskie : P
ozdrawiam...
heheh dziękuję wam wszystkim bardzo za opinie :)
będę nadal dążyć do tego, aby dostkonalić się w obróbce w PS'ie, ponieważ do tej pory nie mogłam nic robić w tym programie bo komputer stary mialam i sie wieszał :P
tak więc jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, propozycje, zmiany to niech pisze - chętnie poczytam :)
fotouśmieszek
10-03-2010, 23:24
fajną masz stronke na digarcie
:-)
Kurde a mnie się właśnie podoba to, że tej ściany jest tyle. Zdjęcie przez to sklejenie jest oryginalne, a przez ten szal, który modelka trzyma w rękach fajnie została przełamana symetria na zdjęciu. Zdjęcie jest poprawne technicznie, jest ładne - komuś może nie podobać się sklejanie dwóch zdjęć, ale przynajmniej zostało wykonane to bardzo estetycznie.