Zobacz pełną wersję : WIN 7 i CS4
hudybart
27-02-2010, 10:48
Witam.Potrzebuje waszej małej pomocy.Mam win7 i CS4 wszystko zainstalowałem i otwiera się normalnie.Ale jak zaczynam na nim pracować to dzieją się dziwne rzeczy działa wolno albo trzeba by napisać że z takim dziwnym opóźnieniem.Włączam warstwy a one mi się nie przełączają.itd.
Komputer to
3 GB
karta:nvidia geforce g102m 512mb
pentium dual core t4300 2.1 ghz
Czy ktoś wie o co chodzi.Czy komp za słaby.
Najlepiej to by było jak byś zrobił film z pulpitu jak pracujesz pod nim wtedy można by zobaczyć o co dokładnie chodzi - bo z opisu dość enigmatycznego to zbyt wiele nie wynika. Mz w takiej konfiguracji jaką masz komp powinien sobie spokojnie dawać radę. Ile sobie przeznaczyłeś pamięci dla PS ?
Tak strzelam, bo podobnie miałem na XPku na lapku z CS2, plik wymiany PS'a wraz z wszystkmi tymczasowymi przestawiłem na drugą partycję i szło ok, ale to takie przypuszczenie z Twoim problemem, znając światek komputerów to może być wszystko.
pozdrawiam
kuba_rsx
27-02-2010, 13:17
Ja tylko mogę powiedzieć że to na pewno nie wina wersji windowsa bo mam taki sam mix i działa poprawnie.
hudybart
27-02-2010, 14:03
Calme mam przypisane 1286 pamięci.Raczej nie dam rady nagrać filmu z pulpitu.
octopus mam Cs zainstalowanego na innej partycji niż win.
Już sam nie wiem nie da się nic zrobić.Dzięki za pomoc.
Bartello
27-02-2010, 14:44
Może masz włączone przyspieszanie photoshopa przez kartę graficzną? U mnie na XP jak to włączę, to photoshop wyraźnie zwalnia... :)
a k. graficzna to Radeon 3870 tak więc nie aż taka straszna.
hudybart
27-02-2010, 15:50
Bartello a jak to wyłaczyć gdzie.
Edit/Preferences/Performance/odznaczyc Enable OpenGL Drawing w czesci GPU Settings.
hudybart
27-02-2010, 21:53
Działa wielkie dzięki shaolin i Bartello.
tymancjo
02-03-2010, 18:40
sprawdz jeszcze czy masz update do 11.1 (bodajze) to załatwiło problemy wydajnosciowe na moich 2 kompach.