PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] All mnie zabije.....!

Greg77
26-02-2010, 19:53
Dobra z wczoraj znowu........nasz forumowy kolega Al Koholik pokazywal nie dawno pewien wrak......podchodzil go dwa razy i za kazdym razem mowil "jak by byl przyplyw to bylo by lepiej".......tak wiec All ukradlem tobie wrak......masz ci babo przyplyw!!!;)

1.Poziom

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)

2.Pion

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)

fotodemon
26-02-2010, 19:54
2 mz za ciasna, ale 1 jest idealna:)

Hoobie
26-02-2010, 19:56
Hehe, po pierwsze, to Al Cie zabije, jak nie zmienisz jego ksywy!!! :D Wyrzuc to "C", bo bedziesz mial cieplo! ZMIENIAJ POKI OPCJA EDYCJI DZIALA!!! :mrgreen:
A po drugie, co do wraku... to fakt - zabije Cie!! :)

Dobra, do rzeczy: o ile 1 jakos mi kadrowo nie lezy, tak dwojka bardzo sie podoba. Kolorystycznie oczywiscie na poziomie ;) Sam musze do niego zasiasc... z czasem! :D

zaza67
26-02-2010, 20:02
jedyneczka bardzo mi sie podoba

Al Koholik
26-02-2010, 20:18
[center]Dobra z wczoraj znowu........nasz forumowy kolega Al Koholik pokazywal nie dawno pewien wrak......podchodzil go dwa razy i za kazdym razem mowil "jak by byl przyplyw to bylo by lepiej".......tak wiec All ukradlem tobie wrak......masz ci babo przyplyw!!!;)

Ano zabiję cię ale z innego powodu... Tego przez "c" nie widziałem ale to przez "ll" mnie wyjątkowo razi... a, że to już któryś raz jak moje imię przekręcasz tak, że marny już Twój los

Al Koholik nie All Koholik

:mrgreen:

a tego przypływu to wam zazdroszczę

morzon
26-02-2010, 20:18
Bardzo ładnie, świetna kolorystyka :)

TMB
26-02-2010, 20:21
Wy to tam na wyspach to macie piękne miejsce do krajobrazów, wraków etc....

co do zdj. - eee no klasa:D

Greg77
26-02-2010, 20:24
a tego przypływu to wam zazdroszczę

Dobra twoje "imie" juz zapamietam!
Ale czy przyplyw czy odplyw i tak nie bardzo jest jak ugryzc tego wrakola!

Al Koholik
26-02-2010, 20:30
ale przynajmniej glonów nie ma

Szuwar
26-02-2010, 20:34
No ... tym zdjęciom wraka do prac Al Koholika dużo brakuje.

Nawet przypływ nie pomógł :wink:

Greg77
26-02-2010, 20:37
No ... tym zdjęciom wraka do prac Al Koholika dużo brakuje.

Nawet przypływ nie pomógł :wink:

dzieki mistrzu!

ale przynajmniej glonów nie ma

To prawda, latwiej z obrobka!

Szuwar
26-02-2010, 20:38
dzieki mistrzu!

Na avatarze jest Chuck Norris nie ja, ale niech Ci będzie :mrgreen:

kulten
27-02-2010, 01:50
Przez to, że bardzo starasz się wszytko wyciągać z cieni i to chyba z jednego rawa doświetlonego dobrze na górze ale już nie na dole masz w efekcie efekt plastiku dodatkowo podrasowanym kolorem co daje kolejne wrażenie sztuczności i ciężkości. Ciągle nie używasz statywu i połówki?

borregaard
27-02-2010, 08:02
Zbyt dużo,kolorowego,bałaganu.....to serio..

Greg77
27-02-2010, 13:56
Przez to, że bardzo starasz się wszytko wyciągać z cieni i to chyba z jednego rawa doświetlonego dobrze na górze ale już nie na dole masz w efekcie efekt plastiku dodatkowo podrasowanym kolorem co daje kolejne wrażenie sztuczności i ciężkości. Ciągle nie używasz statywu i połówki?

Teoretycznie masz racje, dlatego coraz czesciej zabezpieczam sie dwoma ekspozycjami, jednak co do tego zdjecia to sie mylisz bo musialem je raczej przyciemniac.........wydaje sie tobie ze bez polowki juz sie zdjec nie robi?
To zdjecie mialo mocne swiatlo w plecy i nie mialem w ogole problemu z cieniami....no ale skoro musisz wszystkim udowodnic jakim maestro jestes i jak ja jestem daremny to prosze.......rzucaj te swoje teorie!

Zbyt dużo,kolorowego,bałaganu.....to serio..

Tak, tego sie balem........

kulten
27-02-2010, 14:55
to prosze.......rzucaj te swoje teorie!

Bez obaw, nie będę się narzucał.

Greg77
27-02-2010, 14:58
Bez obaw, nie będę się narzucał.

Pod cala seria zdjec wrzucasz mi nadmierne wyciaganie z cieni i uzywanie tutka i obu przypadkach nie masz racji.........

kulten
27-02-2010, 15:03

Widzisz bym gdzieś tu coś napisał o tutku? Więc nie uogólniaj. Dodatkowo spójrz na tę łajbę i zobacz jak się zlewa z tłem, jest płaska a to tylko wynik obróbki. Nie napisałem też o konieczności pstrykania zawsze i wszędzie z połówką tylko zadałem pytanie czy dalej nie używasz. Ale to, że nie potrafisz jano odpowiedzieć na pytanie tylko posiłkujesz się już ironią to już nie mój problem.

Greg77
27-02-2010, 15:08
Widzisz bym gdzieś tu coś napisał o tutku? Więc nie uogólniaj. Dodatkowo spójrz na tę łajbę i zobacz jak się zlewa z tłem, jest płaska a to tylko wynik obróbki. Nie napisałem też o konieczności pstrykania zawsze i wszędzie z połówką tylko zadałem pytanie czy dalej nie używasz. Ale to, że nie potrafisz jano odpowiedzieć na pytanie tylko posiłkujesz się już ironią to już nie mój problem.

Chcesz jasno......nawet gdybym robil zdjecia z filtrem polowkowym to nie zrobil bym tych zdjec z takowym filtrem........nie rozumiem ludzi ktorzy nie sciagaja polowek nawet gdy swiatlo jest idealne:)
Mozliwe ze splaszczylem ten obraz ale to nie wynik wyciagania z cieni jak napisales........nie bylo potrzeby wyciagania z cienia.....

BBall_Freaker
27-02-2010, 16:00
Bardzo ładne zdjęcia.