Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Tower Bridge again.
martinez
25-02-2010, 17:26
Witam
To już ostatnie zdjęcie tego obiektu jakie zrobiłem przed powrotem do Polski... ehhh... już mi zaczyna brakować tego Londka :(.
Pewnie były już podobne ujęcia tego mostu, ale co mi tam, chciałem mieć i ja, wiec sobie zrobiłem :mrgreen:
England: London, Tower Bridge, 2010.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img85.imageshack.us/i/london05.jpg/)
p.s.
wiem że to miasto, ale to też swego rodzaju krajobraz, a ponieważ ten dział jest częściej odwiedzany więc wstawiłem to zdjęcie sobie tutaj ;)
...aż miło popatrzeć...ciekawa praca Mz bdb :)
alfapasje
25-02-2010, 18:51
a ja nie wiem czy leciutko nie przeostrzona, choć faktycznie miło się ogląda
lekkie przeostrzenie nie wadzi temu zdjęciu :) dla mnie bomba.
Dla mnie bardzo dobra, dopracowana praca.
Jest OK :) !
Pablo 77
25-02-2010, 20:23
Jest git:)
bladii77
25-02-2010, 20:35
Witam
ehhh... już mi zaczyna brakować tego Londka :(.
Echhhhhhhhh, po 3 tygodniach spędzonych w zeszłym roku czuję teraz potrzebę odpoczynku na Tamizą... Fotka bardzo fajna, poćwiczę i może też mi się uda kiedyś coś takiego cyknąć...
igusiek21
25-02-2010, 20:38
bardzo dobre!
malasana
25-02-2010, 20:39
Bardzo dobrze zrobione zdjecie. Kadr to samograj. Marcin Stawiarz ma bardzo podobna fotografie w portfolio, swoja droga, pewnie zreszta nie tylko on.
ostrytux
25-02-2010, 23:50
Bardzo dobre.
Dobrze skomponowane, dobrze zrobione. Popularny temat do fotografowania ale z przyjemnoscia oglada sie to zdjecie.
bardzo mi sie podoba Twoj Tower Bridge!
A co to ma wspólnego z krajobrazem, jak dla mnie zdecydowanie architektura - przenoszę i proszę na przyszłość wstawiać zdjęcia w działach o tematyce do tego przeznaczonych.
hehe Krajobraz najbardziej popularnym dzialem to i fotki z miejskim krajobrazem tam laduja :D
A tak powaznie i na temat to zdecydowanie fajnie Ci to,Marcinie wyszlo
Amadeusz
26-02-2010, 19:26
Fajna, dynamiczna fota.
TataOliwki
26-02-2010, 19:29
Pyszne! (chyba musiałeś się trochę "nagumkować", bo w tym miejscu zawsze mnóstwo ludzi spaceruje... :mrgreen:)
martinez
26-02-2010, 23:02
Dziękuję wszystkim za tak miłe przyjęcie i tak miłe słowa, bardzo się cieszę kiedy czytam komentarze tego rodzaju.
hehe Krajobraz najbardziej popularnym dzialem to i fotki z miejskim krajobrazem tam laduja :D
A tak powaznie i na temat to zdecydowanie fajnie Ci to,Marcinie wyszlo
Większość ładuje miejskie widoczki do krajobrazu... więc postanowiłem nie być gorszy :mrgreen::razz: Tym razem byłem przyłapany i przeniesiony do innego, właściwego działu... ale ja tam jeszcze wrócę, hihihi ;)
No i tobie wkońcu dziękuję Rafale za komentarz... już myślałem że się nigdy nie doczekam paru słów od ciebie ;)
Pyszne! (chyba musiałeś się trochę "nagumkować", bo w tym miejscu zawsze mnóstwo ludzi spaceruje... :mrgreen:)
Odpowiedź jest prosta... nic nie gumkowałem ;) Nie wiem czy kiedyś miałeś doczynienia z długim czasem naświetlania, tak min 30s, jeśli nie to spróbuj sobie... a zobaczysz jak w magiczny sposób ludzie, pojazdy znikają, jak za dotknięciem zaczarowanej różdżki ;)
A po chmurkach widać, że był długo naświetlane. ;) A fotka super. ;)
malasana
28-02-2010, 10:10
Szczerze mowiac, dziwie sie, ze uznano, ze ten widok to architektura a nie krajobraz. To jest krajobraz, miejski!
martinez
02-03-2010, 01:04
A po chmurkach widać, że był długo naświetlane. ;) A fotka super. ;)
Z tego co pamiętam to wszystkie fotki jakie ostatnio pokazywałem z Londynu były naświetlane po 30s, a chmurki sobie bardzo szybko po niebie pływały, ot cała filozofia :mrgreen:
Szczerze mowiac, dziwie sie, ze uznano, ze ten widok to architektura a nie krajobraz. To jest krajobraz, miejski!
Jestem podobnego zdania, no ale jak widać jest nas tylko dwóch, a z modami nie wygrasz ;):mrgreen:
Dzięki za miłe słowa wszystkim :)
jak zobaczyłem to wydawało mi się, że już to gdzieś widziałem :-)
http://www.stawiarz.com/stawiarz_kingdom_of_shadows_london/001.php