Zobacz pełną wersję : DORADZCIE JAKI PLECAK?-zalezy mi na czasie
Witam, doradzcie jaki plecak do 2xbody z gripem, 3mniejsze szkla, 2xsb600 i w przyszlosci jakies tele (chyba 300mm/2.8). Chce kupic juz cos pod ten komplet za stosunkowo rozsadna cene:-D Poradzcie cos.
Pozdrawiam
Ja ze swojej strony mogę polecić Naneu Pro Sahara 217f.
Plecak naprawdę pojemny, powinien pomieścić twój sprzęt.
Jego wygląd nie rzuca się bardzo w oczy.
Dakine Mission Photo.
Tylko druga pucha bez szkła. Ale zmieści się spokojnie.
Cześć,
Ze swojej strony polecam Lowepro Flipside 400 AW lub Mini Trekker AW
Bez problemu się pomieścisz ;)
A jaki smok pomieści dxx i dxx z podpiętym 24-70 i 70-200 tak aby nie kombinować z osłonami przeciwsłonecznymi plus kilka innych dupereli plus lap oczywiście bo gdzie tam mistrz obrazka bez lapa. Póki co mam chrapkę na Mekko C38 ale jakoś ciężko o niego w Lublinie.
A jaki smok pomieści dxx i dxx z podpiętym 24-70 i 70-200 tak aby nie kombinować z osłonami przeciwsłonecznymi plus kilka innych dupereli plus lap oczywiście bo gdzie tam mistrz obrazka bez lapa. Póki co mam chrapkę na Mekko C38 ale jakoś ciężko o niego w Lublinie.
Flipside 400AW lub Slingshot 350 :)
oldarcher
25-02-2010, 12:16
Ja mam ten:
http://www.balta.pl/foto/opis.php3?ID=30493&f=1
Fajnie wykonany, pokrowiec przeciw deszczowy ukryty w plechach.
Bardzo fajny i pojemny. Zależnie od body ale u mnie S5Pro z gripem w glównej kieszeni z (na próbę) zalożonym 120-400 spokojnie sie zmieścil, do tego Metz50 z jednej strony a T28-70 z drugiej i jeszcze jest miejsce na kombinacje. Do tego w przedniej kieszeni mieści sie coś wielkości D40 (mierzylem A200) bez obiektywu.
Jeżeli bez zadnego uszczerbku przeżyje pól roku będzie to moim zdaniem swietny zakup choć jakość wykonania świadczy o tym ze u normalnego użytkownika (ja nim zdecydowanie nie jestem) poinien dać rade o wiele dluzej.
[QUOTE=kZC_;1773588 lub Slingshot 350 :)[/QUOTE]
Widzę kolego, że raczej nie znasz tych plecaków jeśli mi taką radą służysz ale rozumiem Twój uśmieszek i traktuje to jako żart taki forumowy
Cześć,
Z Lowepro wydaje mi się, że możesz przymierzyć się do Vertex 300 AW :) Tam powinieneś się zmieścić.
grudzinsky
25-02-2010, 21:04
Witam, doradzcie jaki plecak do 2xbody z gripem, 3mniejsze szkla, 2xsb600 i w przyszlosci jakies tele (chyba 300mm/2.8). Chce kupic juz cos pod ten komplet za stosunkowo rozsadna cene:-D Poradzcie cos.
Pozdrawiam
za rozsadna cene to sie plecaka do sprzetu za nascie tysiecy nie kupuje tylko z jak najwyzszej polki, bo glupio by bylo gdyby pas sie urwal i sprzet polecial na ziemie ;)
to bym bral po uwage (http://www.warehouseexpress.com/buy-lowepro-pro-trekker-600-aw-backpack/p1518495)
lub ten (http://www.warehouseexpress.com/buy-lowepro-vertex-300-aw/p1017874)
Cześć,
Z Lowepro wydaje mi się, że możesz przymierzyć się do Vertex 300 AW :) Tam powinieneś się zmieścić.
mam vertex 200 aw i musze przyznac, ze mam zbyt duzo miejsca w srodku ;) chociaz mam tylko jedna puche, ale trzy szkla ;) 300 powina byc wystarczajaca :)
radwakon
25-02-2010, 22:24
Kiedyś miałem plecak Fomei (nie pamiętam modelu, ale już go nie mają w ofercie) cenowo był bardzo atrakcyjny, a jakość wykonania bardzo dobra. Może warto je wziąć pod uwagę...
nie wiem co to są według Ciebie rozsądne pieniądze. każde które jest się w stanie wydać są rozsądne. ja używałem taniego plecaka kupionego na allegro za jakieś 200 zł i po kolejnym z nim wyjeździe kupiłem porządne lowepro. sztywność tak ścianek jak i przegród w tych tanich rozwiązaniach jest po prostu nijaka. masz od czasu do czasu wrażenie, że wszystko porusza się jak chce.
ciężko podać model skoro nie określasz budżetu, ale ze swojego doświadczenia radzę Ci szukać czegoś co będzie maksymalnie sztywne.