Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ...
Al Koholik
22-02-2010, 23:56
Tytułu nie ma. Nie wymyśliłem :(
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/38591639823741099082.jpg)
*
Wyszło trochę smoliście w cieniach... ale mnie to pasuje. Koloru nie będzie.
Szkoda ze nie w kolorze............ale podoba mi sie.....sentyment mam do Dingle....
All......bylem w tym miejscu z 5 razy i nigdy nie znalazlem tego zejscia.....w ktorym miejscu to jest??
Al Koholik
23-02-2010, 00:25
Szkoda ze nie w kolorze............ale podoba mi sie.....sentyment mam do Dingle....
All......bylem w tym miejscu z 5 razy i nigdy nie znalazlem tego zejscia.....w ktorym miejscu to jest??
Heheh ja też tam byłem milion razy i specjalnie pojechałem żeby to miejsce znaleźć więc nie myśl sobie, że Ci tak powiem... ooo takiego!!!
No dobra, żartowałem. Jadąc Z Dingle mijasz zjazd na parking przy Slea Head. Po paruset metrach jest skrzyżowanie i tabliczka w lewo na Blasket Ferry i to tu. Masz tam znaki ostrzegające przed klifami. Pokręcisz się to i mały parking znajdziesz.
No dobra, żartowałem. Jadąc Z Dingle mijasz zjazd na parking przy Slea Head. Po paruset metrach jest skrzyżowanie i tabliczka w prawo na Blasket Ferry i to tu. Masz tam znaki ostrzegające przed klifami. Pokręcisz się to i mały parking znajdziesz.
Aaaa to chyba wiem gdzie.......kurcze schodzilem cale Slea Head.....lazilem wsrod owiec......a to jest kawalek dalej!:evil:
Hehe cos mi sie wydaje ze juz niedlugo bede mial szanse to sfocic:D
GUINNESSts
23-02-2010, 00:33
Znalazles w koncu:) Dawalo sloneczko co? Tam najlepiej o zachodzie.
Ladne serduszko namalowales:)
Tam najlepiej o zachodzie.)
Tomku z tym sloneczkiem to roznie.......obawiam sie ze teraz zima to o zachodzie daje w obiektyw......
Tak samo jak na moherach......
GUINNESSts
23-02-2010, 01:44
Tomku z tym sloneczkiem to roznie.......obawiam sie ze teraz zima to o zachodzie daje w obiektyw......
Tak samo jak na moherach......
Sprawdzilem zdjecia z tej samej pory roku i czasu. Tu i na Moher. Jest bardzo podobnie. Czyli masz racje.
To trudne miejsca do focenia.
To trudne miejsca do focenia.
Sorry za OT All......Tomku bede tam na wschod i juz:D
GUINNESSts
23-02-2010, 02:00
Sorry za OT All......Tomku bede tam na wschod i juz:D
12.11.2009; 16:15; Slonce (http://www.iv.pl/images/75909863253880114482.jpg)
Swietny kadr, Al! Podoba mi sie bardzo i nie przeszkadza smolistosc :D
P.S. Przyznaje jednak, ze koloru jestem ciekaw, bo warunki miales bardzo interesujace...
Jakub Klimczak
23-02-2010, 10:17
Prezentuje się bardzo dobrze.
krzysztofz24
23-02-2010, 10:30
Mily dla oka i przyjemny kwadrat...podoba sie bardzo.
Al Koholik
23-02-2010, 19:46
Swietny kadr, Al! Podoba mi sie bardzo i nie przeszkadza smolistosc :D
P.S. Przyznaje jednak, ze koloru jestem ciekaw, bo warunki miales bardzo interesujace...
Warunki jak na moje możliwości do dość ciężkie były, bo nie lubię (nie umiem) robić pod słońce. Zabiło mi to kolorystykę i wszystko wyszło obrzydliwie zielono-niebieskie. No i kadr. Żeby to wszystko objąć trzeba było zrobić panoramę... Zrobiłem też panoramę z trzech poziomych zdjęć, bo łatwiej było to ogarnąć w ten sposób, ale każdy mi znany program się przy niej wysypał...
... a do tego żona "Gdzie tam włazisz?! Spadniesz!!!"
Że się ośmielę. Piękne miejsce, pięknie uchwycone. Czapka z głowy.
Warunki jak na moje możliwości do dość ciężkie były, bo nie lubię (nie umiem) robić pod słońce. Zabiło mi to kolorystykę i wszystko wyszło obrzydliwie zielono-niebieskie. No i kadr. Żeby to wszystko objąć trzeba było zrobić panoramę... Zrobiłem też panoramę z trzech poziomych zdjęć, bo łatwiej było to ogarnąć w ten sposób, ale każdy mi znany program się przy niej wysypał...
... a do tego żona "Gdzie tam włazisz?! Spadniesz!!!"
A Ty na to: "Eeee tam, nie spadne" :mrgreen:
W takim razie pomyslilem sie co do warunkow... ;)
Wersja BW tez mi bardzo pasi ANYWAY!
Pablo 77
23-02-2010, 22:33
Świetny kadr,podoba się:)
ostrytux
23-02-2010, 23:08
Ja tam lubię na Ostro :twisted: - mnie się bardzo podoba.
Pięknie. Wypada tylko pogratulować.
Bardzo ciekawy kadr w mocnym, dobrym BW.
Ta ciekawa, wysoka perspektywa sprawia, że ma się wrażenie jakby woda leciała w dół kadru.
Fajnie wkomponowana "pikawka" :mrgreen:.
Jest OK :)!
Al Koholik
23-02-2010, 23:25
Bardzo ciekawy kadr w mocnym, dobrym BW.
Ta ciekawa, wysoka perspektywa sprawia, że ma się wrażenie jakby woda leciała w dół kadru.
Fajnie wkomponowana "pikawka" :mrgreen:.
Jest OK :)!
Wy to jednak macie wyobraźnię. Ja tej "pikawki" długo nie mogłem znaleźć :)
Wy to jednak macie wyobraźnię. Ja tej "pikawki" długo nie mogłem znaleźć :)
Ale jaka pikawka.......wyjasnij mi!
Bardzo dobra konwersja. Cienie OK - nie zawsze musi być widać wszystko.
Piękna faktura wody.
Kadr jak najbardziej w porządku.
Czyli razem - bardzo dobra praca.
Marcin T
24-02-2010, 08:02
Ładne serduszko z aortą Ci wyszło ;)
Świetna konwersja. Mam wrażenie, że w kolorze nie wyglądało by to tak dobrze.