Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bez jagodki i bez mocnego punktu czyli Kimmeridge po raz kolejny

Strus
22-02-2010, 01:45
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/img37/5350/82744446.jpg)

Greg77
22-02-2010, 03:18
Dobra Strusiu....jako ze jestes znany z czepialstwa....;) Poczepiam sie!
Kadr o niczym niestety....naprawiles ten ochydny zafarb ale ta czarna plama ponizej swiecacego nieba......nie kumam ale co ja moge wiedziec.....ja sie nie znam:D

Strus
22-02-2010, 04:33
Dobra Strusiu....jako ze jestes znany z czepialstwa....;) Poczepiam sie!

Alez prosze bradzo ;) A poczatek tak groznie zabrzmial :mrgreen:

Ja tylko delikatnie zapytam - w ktorym dokladnie miejscu niebo Ci swieci ?
Co do zafarbu - nic nie naprawialem, zreszta zgodnie z tym co juz kilka razy powiedzialem. Ile razy moge powtarzac ze nie naprawiam i nie bede naprawial jagodzianek? Po prostu ten kadr byl zrobiony bez Hitecha. Ciemna linia jest na oryginale. Nic tam nie grzebalem.
A ze kadr o niczym....to bez kometarza zostawie.

zaza67
22-02-2010, 07:16
takie Twoje :mrgreen:
dol dalbym troszke ciemniej zeby wyrownac proporcje z niebem w tej chwili mz niebo jest za ciemne troche do dolu

Hoobie
22-02-2010, 10:24
Powiem tak: jest ok, ale widywałem lepsze prace w Twoim wykonaniu.

Strus
22-02-2010, 12:33
takie Twoje :mrgreen:
dol dalbym troszke ciemniej zeby wyrownac proporcje z niebem w tej chwili mz niebo jest za ciemne troche do dolu

ooo widzisz. Jeśli jest rozpoznawalne jako moje to bardzo fajnie.
Zapewne masz terochę racji z dołem. Zauważyłem że mam ostatnio na kolorze tendencję do zbytniego rozjaśniania dołu.

Powiem tak: jest ok, ale widywałem lepsze prace w Twoim wykonaniu.

Zgadzam się z tym w 100%.

Mi się po prostu bardzo podoba kolorystyka tego zdjęcia. I jakoś je bardzo lubię pomimo braku jakiegoś motywu przewodniego

Greg77
22-02-2010, 21:44
Alez prosze bradzo ;) A poczatek tak groznie zabrzmial :mrgreen:

Ja tylko delikatnie zapytam - w ktorym dokladnie miejscu niebo Ci swieci ?
Co do zafarbu - nic nie naprawialem, zreszta zgodnie z tym co juz kilka razy powiedzialem. Ile razy moge powtarzac ze nie naprawiam i nie bede naprawial jagodzianek? Po prostu ten kadr byl zrobiony bez Hitecha. Ciemna linia jest na oryginale. Nic tam nie grzebalem.
A ze kadr o niczym....to bez kometarza zostawie.

Strusiu.....niebo nie swieci....chodzi mi ze pod tym jasnym kawalkiem po prawej nad horyzontem jest czarno.......i to mnie zastanawia.....
I tak jak inni juz wspominali....pokazywales ladniejsze prace!

Strus
22-02-2010, 23:02
plama ponizej swiecacego nieba

.....niebo nie swieci....!

To kto tu sie w koncu, Grzesiu, czepia, he ? :mrgreen: