Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na zimowej plaży .....
.........zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/5912/dsc9383k4cropr.jpg)
pozdrawiam :-D
Przyjemny kadr i obróbka. Co to za miejsce?
Ja już bym Twoje prace poznał bez podpisu :-) co tu pisać, porządny krajobraz :-)
Przyjemny kadr i obróbka. Co to za miejsce?
Gdynia Babie Doły - na prawo od torpedowni
Pięknie. Już się nie mogę doczekać wakacji nad ukochanym Bałtykiem..
bardzo ladnie pokazany brzeg i bardzo ladnie skomponowane
Mam pytanko, bo mam problem jak podawać śnieg. Cień kolorek jaki, szary, czy bardziej niebieski? Jak pora jest późno popołudniowa i kolorek jak u Ciebie to dawać lekką ciepłą barwę. W cieniach masz niebiesko i wygląda to dobrze, często dostawałem komentarze, że za niebiesko już sam nie wiem :(. To co bardzo mis ię podoba to kolor naszego morza nie do podrobienia, super.
Ja widziałbym to na dłuższym czasie...
Ale to tylko moja wizja :)
darek_d[/B];1767412]Mam pytanko, bo mam problem jak podawać śnieg. Cień kolorek jaki, szary, czy bardziej niebieski? Jak pora jest późno popołudniowa i kolorek jak u Ciebie to dawać lekką ciepłą barwę. W cieniach masz niebiesko i wygląda to dobrze, często dostawałem komentarze, że za niebiesko już sam nie wiem :(. To co bardzo mis ię podoba to kolor naszego morza nie do podrobienia, super.
popatrz gdzie jest światło i będziesz miał odpowiedz na wzgórzach gdzie jest ciemno wśród drzew będzie inaczej i na samej plaży gdzie było światło tez będzie inaczej poza tym było - 18c to też ma wpływ na iskrzenie się śniegu ect.
ja dobieram WB oceniając wygląd foty nie umiem Ci jednoznacznie odpowiedzieć bo zależy to od tego co jest na fotce :-D
maddnes nie mam takiego szkła :-D
Nie masz takiego szkła tzn...?
Naprawdę lubię twój styl fotografii, dlatego sie zastanawiam o co chodzi z tym szkłem...?
Proac150
21-02-2010, 23:58
E no ładnie panie Janie, ładna kolorystyka
Nie masz takiego szkła tzn...?
Naprawdę lubię twój styl fotografii, dlatego sie zastanawiam o co chodzi z tym szkłem...?
Nikon 14-24mm wypukła soczewka ze stałą osłona przeciw słoneczną, brak możliwości wkręcania filtrów, cocin zrobił holder ale jest cholernie drogi poza tym działa zdajsie od 17mm bo niżej winietuje, ja jednak uprawiam normalną fotografię więc nie rozpaczam z tego powodu, a radzę sobie bez polara i połówek już dwa lata czyli da się :-D
Nikonozaur
22-02-2010, 01:18
Bardzo dobre, ale wiesz o co chodzi... :wink:
Bardzo ładnie to wygląda, a śnieg wprost idealny :).
Mi tu wsio gra... Czyli jest bardzo ladnie!
P.S. I bardzo dobrze, ze nie rozmywales wody ;)
Bardzo ładnie to wygląda, a śnieg wprost idealny :).
na moment pokazało się słoneczko i w tym czasie pstryknąłem, dlatego śnieg wyszedł ładnie :-D
Pablo 77
22-02-2010, 22:22
Podoba się:)
a radzę sobie bez polara i połówek już dwa lata czyli da się :-D
no i zobacz jak się męczysz, ale jeszcze o tym nie wiesz :mrgreen:
Pamiętam za dzieciaka że tam na końcu plaży stał kiedyś czołg, trochę zardzewiały, bo nurkowie go od czasu do czasu zatapiali i wyciągali z wody
Marcin T
22-02-2010, 23:19
Jasio, nie daj się namówić na jakieś połówkowe dziadostwa :mrgreen:. Jest dobrze. Tak trzymać.
A tam jeszcze Jasia nawrócimy na połówkową stronę mocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tam jeszcze Jasia nawrócimy na połówkową stronę mocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
raczej nie, tym bardziej ze musiałoby się to wiązać ze zmianą szkła, a to jest dla mnie topowym :-D
GUINNESSts
23-02-2010, 02:44
raczej nie, tym bardziej ze musiałoby się to wiązać ze zmianą szkła, a to jest dla mnie topowym :-D
Czyli z gwinta:mrgreen:
Po Twojemu. Podoba sie:)