PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Palacio de Comunicaciones

woda
21-02-2010, 22:29
Tym razem cos w ten desen. Pierwsza proba wiec nie wszystko wyszlo tak jak powinno ale lepiej poki co nie umiem.
Mam nadzieje, ze tym razem podlogi starczy:)

*

http://img29.imageshack.us/img29/6420/ml1i.jpg (http://img29.imageshack.us/i/ml1i.jpg/)

Chetnie wyslucham uwag i wskazowek.
Pzdr.

martinez
21-02-2010, 22:35
Jak powalczysz z obwódkami wokół wieżyczek to będzie bardzo dobrze, a narazie jest dobrze :mrgreen::razz:

malasana
21-02-2010, 22:51
Popracuj nad obrobka, zeby tak sie nie jarzyl ten budynek. Poza tym piekne Cibeles ustrzeliles:)

Mark Kowalczyk
22-02-2010, 10:53
Bardzo dobry, klasyczny kadr.

Inkognito
23-02-2010, 00:36
Olaboga... wiesz co powiem Wojtku? :D
Winieta jest zbyt intensywna :) I wbrew pozorom, to rzuca się na pierwszy rzut oka. Wiem, że chciałeś zamknąć kadr na dole, imho lepiej byłoby go trochę podciąć - wiesz, że wolę bardziej panoramiczne proporcje.
Drugie co się narzuca to taka jakby to nazwać zbita perspektywa budynku. Wyszedł zbyt płasko. To troszkę bardziej pracochłonne, ale można by spróbować zaakcentować to jego "połamanie" aby pokazać, iż nie jest to jednolita bryła.
No i dopiero na końcu świecące wieże :)
Nie wiem jaką stosujesz metodę i gdzie pojawia się ten błąd, ale zagadaj na gg, pomyślimy jak zaradzić bo rozwiązanie powinno być w miarę proste i "do osiągnięcia" :)

Z takich smaczków, zupełnie inaczej poustawiałbym priorytety w kadrze. Zaakcentowałbym szczególnie pomnik - podoba mi się, jest w dobrym miejscu - rzuć światło, stwórz jakąś "akcję" wokół niego ;)
Ale to już takie wiesz... pomysły na sos do potrawy, a nie samą potrawę :)

Ta natomiast kadrowo jest całkiem, całkiem przyjemna.
Zapanować można by tylko nad różnymi "akcesoriami" autobusowy dach czy maszty po lewej.
Przy tak silnej konwersji nie powinno być to trudne.
Ale wiąże się także z odpowiednim nadawaniem priorytetów.

Podłoga taka Autografowa - nie wiem czy to dla Ciebie pochlebstwo, nie wiem na ile zdajesz sobie z tego sprawę - nie jest to na pewno obelga :)

woda
23-02-2010, 01:31
Wiem, ze kadrowo to tak pocztowkowo bardziej ale innego ujecia nie mam. Tzn mam. Ale roznie sie tylko tym, ze jest wiecej samochodow w kadrze. Ale to chyba nie o tego typu dynamike oraz akcje chodzilo :).

Podloga i jej "wielkosc" w stosunku do calego kadru mi odpowiada i chyba nie planuje tu poprawek.

Na gg sie odezwe z cala pewnoscia.

A tak przy okazji.. moze jakas dobra dusza podpowiedzialaby jak uniknac obwodek wokol takich malych lementow, ktore zachodza na niebo? Wdzieczny bylbym niezmiernie.

P.S. Winieta jest taka bo mialo byc w zamysle dramatycznie :) Moze nie okrutnie ale choc troche. Jako, ze jednak jest to pierwsza moja proba udramatyzowania zdjecia w ten sposob, zdaje sobie sprawe, ze moglo wyjsc nieporadnie.

elix
23-02-2010, 09:41
Mnie się kadr podoba - owszem, jest pocztówkowy i klasyczny, ale czasem takie kadry są po prostu odpowiednie i "grają". Główna moja uwaga w zasadzie dotyczy budynków - świecą się strasznie w swojej środkowej części i nie wygląda to dobrze. O obwódkach itp. już było mówione więc nie będę się powtarzał.

MrLiR
24-02-2010, 12:22
Fajne ale zastanawiam sie czy wineta nie jest zbyt duza. Ale to tylko tak sobie glosno mysle. I faktycznei iwezyczki troche inny kolor maja nizeli reszta. ale moze to swiatlo tak padalo czy cos innego.

mjr
24-02-2010, 14:40
WInieta jest stanowczo za duża, jak Ink napisał.

Co do obwódek ....... hmmmm.
Ja jestem amatorem, ale zawsze próbuję na kilka sposobów.
Jednym jest "pendzelkowanie".
A drugim "w klejanie".
Nie wiem co wolisz ?

;)

barbi
25-02-2010, 22:36
Przyglądałam się temu zdjęciu kilka razy, już wiem, co chcę powiedzieć na jego temat: bardzo ładny, ciekawy kadr, przeszkadza mi jedynie obróbka - mniej jasnego, więcej wyciągnąć najbardziej ciemnych cieni- i będzie cacy. :)
Zapomniałam dodać: A winietę wyrzucić.

woda
26-02-2010, 00:05
Jak sie zmobilizuje to sprobuje raz jeszcze podejsc do tego zdjecia uwzgledniajac Wasze uwagi i wtedy pokaze efekt. W kazdym badz razie, dziekuje wszystkim, ktorym chcialo sie wyrazic swoja opinie.