PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] McDonald wnętrze

Mariusz888
21-02-2010, 15:51
Taka próba "podejścia do wnętrz" bym napisał ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img714.imageshack.us/img714/9754/mcdonald1.jpg)

Mavierk
21-02-2010, 15:53
ale mcdonalda w bw? jak dla mnie to profanacja :)

Mariusz888
21-02-2010, 15:59
Dlaczego? ;) nie podobają mi się te "jajeczne" żółcienie ;)

woda
21-02-2010, 17:00
Podoba mi sie. Bardzo udane zdjecie moim zdaniem. Troche moze miejscami za gleboka ta czern ale poza tym wyszlo extra.

P.S. Ale w kolorze tez chetnie zobaczylbym :)

Paweł Kania
21-02-2010, 17:13
BW to jak wejśc do McSzasajsa i zamówić sałatke ;)

Mariusz888
21-02-2010, 20:53
NeroN6 - dobre ;) mi się raczej spodobało wnętrze ogólnie i wg mnie lepiej wyglądało w BW niż w kolorze - całość jest ok ale jak mówię "atakująca jajecznica" mnie drażniła ;) tak to dzięki temu się trochę to wnętrze "odmagdonaldziło ;) Niemniej ciekawe spostrzeżenia ;)

PaRaGaS
21-02-2010, 20:56
Już nie wystarczy że tam pracuję, jeszcze na forum mnie atakuje. :D

Imago
22-02-2010, 10:11
BW to jak wejśc do McSzasajsa i zamówić sałatke ;)

Masz coś do sałatek z MakSzajsa? :twisted:
Są smaczne i dają złudne poczucie jedzenia czegoś zdrowego. :mrgreen:

Przedstawione w tym wątku zdjęcie podoba mi się. :)

PaRaGaS
22-02-2010, 22:39
Masz coś do sałatek z MakSzajsa? :twisted:
Są smaczne i dają złudne poczucie jedzenia czegoś zdrowego. :mrgreen:

Bardzo złudne. Chyba, że jesz bez sosu i bez kurczaka.
Sałatki są robione rano przed otwarciem (i dorabiane na bieżąco, jak się kończą) z gotowego miksu sałatkowego + ewentualne dodatki.
Termin przydatności 8 godzin. Teoretycznie, bo w praktyce często są "przepisywane" na kolejne osiem godzin.
Zdarzało się też przepisywanie sałatek z poprzedniego dnia (tylko pomidor szedł do kosza).
W sumie nie żeby miało to jakieś znaczenie, cały czas leżakują w witrynie chłodniczej albo w lodówce w kuchni, no ale.

Za to sam miks sałatkowy ma termin przydatności do spożycia osiem dni. Wielokrotnie zdarzało się, że nagle okazywało się, że mamy dwie kraty worków miksu z bieżącą datą.
I kto musiał to wozić na wymianę do bardziej ruchliwych knajp? No kto? :mrgreen:

NBA
22-02-2010, 23:08
Zdjecie OK... McFakersowi mowimy NO...

jacekz40
22-02-2010, 23:45
Jak na MC Donalda może być :-D, tylko czemu tam tak pusto? SANEPID coś znalazł i zamknął? :mrgreen:

Mariusz888
23-02-2010, 02:54
Hehe dziękuję wszystkim za opinie i odwiedziny :)

jacekz40 - ten McDonald akurat nie stoi w ścisłym centrum Krakowa, a że była to sobota rano więc stąd dosyć mały ruch - ale fakt faktem wtedy było wyjątkowo mało ludzi ;) co z resztą dla mnie było na + bo nikt mi w kadr nie wlazł :mrgreen: ale nadal jest otwarty więc chyba sanepid nic tam nie znajduje złego ;)

elix
23-02-2010, 09:23
Kadr fajny. Mam wątpliwości co do konwersji - wydaje mi się, że jest nieco za ciemno i zbyt kontrastowo. Muszę tu wrócić wieczorem jak już słońce nie będzie mi przez okno wpadać do pokoju i to zweryfikować ;)

lustrzanka
23-02-2010, 09:34
bardzo fajne zdjęcie; ale niestety niemacdonaldowate; bardziej kojarzy mi się z barami z lat 50.-60.; logo prawie niewidoczne, więc jeszcze by przeszło, jednak sama informacja, że to właśnie MD jakoś odpychająco na mnie podziałała

MrLiR
24-02-2010, 12:20
tak zdjecie ok, ale daj w kolorze. MCDonalds to ciekawe kolory. Wnetrza to generalnie kolory. Rzadko sie je robi w tonacji BW.

bcrich77
24-02-2010, 12:36
Wrzuć w kolorze zobaczymy jak wygląda.

Mariusz888
24-02-2010, 12:50
Wydaje mi się że to zdjęcie przez niektórych jest traktowane tak jakbym je robił na zamówienie przez sieć McDonald... ;) czyli...

ale niestety niemacdonaldowate

logo prawie niewidoczne

Zadko sie je robi w tonacji BW. (ps. a to jakiś kanon że pewnych wnętrz nie robi się BW i to temat tabu?)
:roll:
Ja je robiłem DLA SIEBIE a nie dla McDonalda... ;) Mogłem wystemplować logo i parę rzeczy i pewnie nikt by nie wiedział co to za lokal... ale zostawiłem bo są dyskretne a nie tak jak w reklamach, walące po oczach pt "patrz, to my, McDonalds - zapamiętaj ten znak i przyjdź do nas..." heh :roll: a ocenie poddałem zdjęcie a nie reklamę lokalu sieci...

MrLiR

MCDonalds to ciekawe kolory. Wnetrza to generalnie kolory
Jeszcze nie widziałem McDonalda który ma jakoś super ciekawe kolory a na pewno nie genialne... chyba że genialnym jest jajecznicowaty żółty :lol:
bcrich77

Wrzuć w kolorze zobaczymy jak wygląda.
Nie ma wersji w kolorze - od początku jest robione jako BW - żeby był kolor to musiałbym wrzucić RAW'a... ;)

bcrich77
24-02-2010, 13:07
Hmmm... jakoś nie do końca pasuje mi tutaj ta konwersja do bw.
Może chodzi o to połączenie nowoczesnego wnętrza z takim trochę ciężkim bw.

Amadeusz
24-02-2010, 18:33
Takie ładne powiedziałbym retro wyszło. Stylowo.

barbi
24-02-2010, 20:31
W taki sposób pokazane wnętrze podoba mi się - nawet z Maca. Te najciemniejsze elementy jednak troszkę bym wyciągnęła, ale nie za dużo. :)

DonMaliniacco
24-02-2010, 20:37
Termin przydatności 8 godzin. Teoretycznie, bo w praktyce często są "przepisywane" na kolejne osiem godzin.
Zdarzało się też przepisywanie sałatek z poprzedniego dnia (tylko pomidor szedł do kosza).
W sumie nie żeby miało to jakieś znaczenie, cały czas leżakują w witrynie chłodniczej albo w lodówce w kuchni, no ale.

U mnie za prawienie tych herezji wlasnie straciles prace :)

PaRaGaS
24-02-2010, 22:58
U mnie za prawienie tych herezji wlasnie straciles prace :)

:mrgreen:
Ja nie pracuję na kuchni. :mrgreen:

DonMaliniacco
24-02-2010, 23:42
ja nigdy nie powiedzialem, ze pracujesz na kuchni. Pracujac u mnie juz bys nie pracowal :)

PaRaGaS
24-02-2010, 23:47
ja nigdy nie powiedzialem, ze pracujesz na kuchni. Pracujac u mnie juz bys nie pracowal :)

Ja tylko mówię jak jest i jak się zachowują kierownicy zmian. :mrgreen:
Jak kiedyś przez miesiąc robiliśmy wszystko toćka w toćkę ze standardami, to straty odrabialiśmy pół roku.
Ja tam się nie interesuję, ja tylko na kasie stoję. :mrgreen:
A do firmy mam stosunek wybitnie seksualny.

Ksiazkiewicz
24-02-2010, 23:51
Marcinie, duże sieci w takich i podobnych branżach nie dbają o lojalność pracowników...

a BTW, zdjęcie mi się podoba, loga się nie rzucają i jako wnętrze jest fajnie :)

DonMaliniacco
24-02-2010, 23:58
A do firmy mam stosunek wybitnie seksualny.

Hahahah

PS. konwersja zdjecia nie pasuje (moim skromnym zdaniem) ;)

lustrzanka
25-02-2010, 09:32
Wydaje mi się że to zdjęcie przez niektórych jest traktowane tak jakbym je robił na zamówienie przez sieć McDonald... ;) czyli...

(ps. a to jakiś kanon że pewnych wnętrz nie robi się BW i to temat tabu?)
:roll:
Ja je robiłem DLA SIEBIE a nie dla McDonalda... ;) Mogłem wystemplować logo i parę rzeczy i pewnie nikt by nie wiedział co to za lokal... ale zostawiłem bo są dyskretne a nie tak jak w reklamach, walące po oczach pt "patrz, to my, McDonalds - zapamiętaj ten znak i przyjdź do nas..." heh :roll: a ocenie poddałem zdjęcie a nie reklamę lokalu sieci...

pisząc "niemacdonaldowate" miałam na myśli fakt, że czuję jakiś niesmak, wiedząc, że jest to MDs; zdjęcie bardzo mi się podoba, ale niepotrzebne było info, że to właśnie to wnętrze; diabeł tkwi w szczegółach i myślę, że gdybyś wymyślił jakiś błyskotliwy tytuł, odbiór byłby dużo bardziej pozytywny :)
P.S. mało widoczne logo uznałam za plus dla tego zdjęcia :)

Inkognito
26-02-2010, 18:31
Kadr fajny. Mam wątpliwości co do konwersji - wydaje mi się, że jest nieco za ciemno i zbyt kontrastowo.

I właśnie dlatego mi się podoba :D

Na mój gust... wyśmienicie podany donald :D