Zobacz pełną wersję : opinie o canon sx120 IS
żonie się podoba :)
coś wiecie o tym kompakcie? zoom 10x, w miarę jasny, duży TV z tyłu, lampę trzeba samemu podnieść (+), matryca nie za duża ( i tak ustawię jakies 5-6 mpix)
ktoś miał z nim do czynienia?
rychu_lhotse
19-02-2010, 13:51
Miałem do czynienia w pracy.BDB jakość zdjęć ze względu na dość spory fizyczny rozmiar matrycy i dość powściągliwą ilość MPXów.Przydatny 10 krotny zoom z niezłą światłosiłą,szybki AF z macro od 1cm.Niskie szumy do ISO 400.Budowa na plus,bdb się go trzyma a zarazem nie jest zbyt duży. Minusem są filmiki 640x480 gdyż z procesorem Digic IV można spokojnie oczekiwać rozdzielczości 1280x720.
Za cenę ok 800zł naprawdę wart polecenia.
dzięki za info, w fotojokerze jest po 650 chyba :)
dzięki za info, w fotojokerze jest po 650 chyba :)
o ile jest
a co do aparatu to całkiem niezły - na pewno zdecydowanie lepszy od wszelkich nikonowskich wynalazków typu coolpix (poniżej 1000 zł), z wad to może to, że mimo iż mały to dość gruby i wiele ładnych pokrowców na niego nie pasuje ;)
w sumie za ok. 700 zł nie wiem czy jest jakiś lepszy kompakt tej klasy
Slawek Wojtczak
19-02-2010, 21:33
O! Właśnie się za nim rozglądam i przeglądając net, wyszło mi na to, że w tej cenie to będzie chyba najciekawsza propozycja.
Mam zamiar używać go do makro. Nada się? Może do tego Raynox?
SX120 IS to bardzo udany model... ewentualnie rozejrzyj się za SX200 IS...
lub z innej beczki... SONY HX5 (już z matrycą CMOS) = bardzo wysoka jakość zdjęć nawet w ciemniejszych miejscach i 10x zoom, filmy FullHD, optyka serii G i szeroki kąt 25mm ... szybki AF...
Kordian d70
21-03-2010, 01:56
hej qooba powiem Ci szczerze,ze nie mialem w rece 120 ale mam 110is i jest to najgorszy aparat jaki mialem w reku.
juz tlumacze dlaczego - optycznie, ergonomicznie i jesli chodzi o obsluge wszystko jak najbardziej ok, ale jest jeden fakt dyskalifikujacy ten aparat.
Chodzi mianowicie o zasilanie, te 2 bateryjki AA to jest jakas bzdura, baterie wymieniasz bardzo czesto, idac na impreze wymienisz je przynajmniej raz lub dwa.
Wczesniej mialem tez Canona z tym, ze powershoota chyba A75 z 4 bateriami, zupelnie inna bajka.
Ale jesli nie przeszkadza Ci ciagla zmiana baterii to goraco polecam ;-)
hej qooba powiem Ci szczerze,ze nie mialem w rece 120 ale mam 110is i jest to najgorszy aparat jaki mialem w reku.
juz tlumacze dlaczego - optycznie, ergonomicznie i jesli chodzi o obsluge wszystko jak najbardziej ok, ale jest jeden fakt dyskalifikujacy ten aparat.
Chodzi mianowicie o zasilanie, te 2 bateryjki AA to jest jakas bzdura, baterie wymieniasz bardzo czesto, idac na impreze wymienisz je przynajmniej raz lub dwa.
Wczesniej mialem tez Canona z tym, ze powershoota chyba A75 z 4 bateriami, zupelnie inna bajka.
Ale jesli nie przeszkadza Ci ciagla zmiana baterii to goraco polecam ;-)
na akumulatorkach działa normalnie, a jesli musisz wymieniać tak często źródło zasilania to oddaj aparat do serwisu bo może masz tą samą wadę co była w części Canonów A570 - baaaardzo szybko rozładowywał baterie/ akumulatorki
Kordian d70
21-03-2010, 12:52
na akumulatorkach działa normalnie, a jesli musisz wymieniać tak często źródło zasilania to oddaj aparat do serwisu bo może masz tą samą wadę co była w części Canonów A570 - baaaardzo szybko rozładowywał baterie/ akumulatorki
a orientujesz sie ile taki serwis moze za to skasowac, bo nie wiem czy jest sens wysylania ;-)
a orientujesz sie ile taki serwis moze za to skasowac, bo nie wiem czy jest sens wysylania ;-)
w przypadku a570 to była wada fabryczna i naprawiali za darmo nawet po gwarancji, w przypadku sx110 nie mam pojęcia - zadzwoń/ napisz do e-csi
w przypadku a570 to była wada fabryczna i naprawiali za darmo nawet po gwarancji, w przypadku sx110 nie mam pojęcia - zadzwoń/ napisz do e-csi
Kordian d70
21-03-2010, 13:28
rozumiem, ze chodzi Ci o C.S.I Foto i Video na Zytniej w Warszawie?
a wie ktos moze gdzie mozna podjechac w Poznaniu do takiego punktu?
do jakiego "takiego punktu" ?
csi to autoryzowany serwis Canona w PL, nie ma filii w Poznaniu :)