Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kamior w rozbebłanej wodzie
Sylvester
18-02-2010, 21:39
jak w temacie zobaczymy czy tym razem trafiłem z ostroscia bo widze ze u mnie to loteria :D
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/296ozsg-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/296ozsg.jpg)
pozdrawiam S
Przyjemna w odbiorze praca.Fajne klimaty macie na wyspach.Pozdrawiam
Ladna kolorystyka, do ostrosci nic nie mam..........jedynie styl jak juz wspomnialem:)
Sylvester
18-02-2010, 21:48
Ladna kolorystyka, do ostrosci nic nie mam..........jedynie styl jak juz wspomnialem:)
hahah :D wiem wiem
Świetny widok bardzo dobre zdjęcie tylko podziwiać.
Pierwszy plan ostry, za to drugi juz nie - można by bylo z tym cos zrobic. Fotografia ladna, aczkolwiek z nieba bym wiecej wycisnął;-)
tormentol
18-02-2010, 21:57
Bardzo dobry fot. Ostrość na kamieniu, który jest najmocniejszym elementem skupiającym wzrok. Przyjemna tonacja, podoba się.
martinez
18-02-2010, 22:07
Brakuje mi tutaj troszkę więcej kontrastu na niebie jak i na wodzie... poza tym bardzo ładna praca Sylvek :)
Pierwszy plan ostry, za to drugi juz nie - można by bylo z tym cos zrobic. Fotografia ladna, aczkolwiek z nieba bym wiecej wycisnął;-)
a ja nic bym nie zmieniał nie zawsze musi być dramatycznie tutaj jest subtelność i delikatność dlatego mniejsza ostrość drugiego planu nie dość ze nie przeszkadza to wręcz pomaga zachować taki nastrój, piękna pastelowa tonacja i prostota - dla mnie bdb :-D
Piękny, pastelowy kwadracik :).
Ostrość jak dla mnie OK (oczywiście na "pierwszoplanowym" kamerdolcu :mrgreen:).
Jak dla mnie praca na duży + :).
P.S. Poproszę o technikalia wykonania :).
a ja nic bym nie zmieniał nie zawsze musi być dramatycznie tutaj jest subtelność i delikatność dlatego mniejsza ostrość drugiego planu nie dość ze nie przeszkadza to wręcz pomaga zachować taki nastrój, piękna pastelowa tonacja i prostota - dla mnie bdb :-D
Jak dla mnie rowniez jest BDB, zwlaszcza kompozycja:-) Ja tylko pisze swoja wizje, tak jak ja lubie;-)
Sylvester
18-02-2010, 22:22
mozna było wycisnac wiecej ale nie chciałem plan był....... by było delikatnie :mrgreen:
mozna było wycisnac wiecej ale nie chciałem plan był....... by było delikatnie :mrgreen:
I wyszlo bdb, delikatnie:-) Ja akurat jestem zwolennikiem dramatycznych klimatow:-) Poludnie Anglii?
Sylvester
18-02-2010, 22:26
Piękny, pastelowy kwadracik :).
P.S. Poproszę o technikalia wykonania :).
ISO 200
f/10
czas 30 sekund
a jeżeli chodzi o Psa to chyba nie dam rady opisać nie mam schematów :)
Sylvester
18-02-2010, 22:27
I wyszlo bdb, delikatnie:-) Ja akurat jestem zwolennikiem dramatycznych klimatow:-) Poludnie Anglii?
tak plaza Kimmeridge
ISO 200
f/10
czas 30 sekund
a jeżeli chodzi o Psa to chyba nie dam rady opisać nie mam schematów :)
Dzięki, ale bardziej chodziło mi o to co miałeś na szkle powieszone.
Coś prócz ND-ka ?
Sylvester
18-02-2010, 22:33
aaa tak Strus pożyczył mi hoye 400 chyba to sie tak nazywa :) a do tego nd9 i nd9 połówkę:mrgreen:
I teraz gra i buczy :mrgreen:.
Dzięki.
Sylwek nie sluchaj ich....ostrosc jest ok!
:mrgreen:
bedziesz tak ostrzyl i ostrzyl az przeczytasz ze przeostrzone:D
ostrytux
18-02-2010, 23:02
Przemyślana, ładnie skomponowana, udana fotografia.
... f/10 ...
Niemniej jak na f10 to faktycznie dalszy plan lekko nieostry, jednak nie wpływa to moim zdaniem negatywnie na całość fotografii.
krzysztofz24
18-02-2010, 23:25
Fotka subtelna,delikatna i swietnie wywazony kadr...az przyjemnie sie na nia patrzy:-),dla mnie ekstra.
Nikonozaur
19-02-2010, 01:35
Jest elegancko, dramatycznie a jednocześnie delikatnie.
GUINNESSts
19-02-2010, 02:43
Bardziej za Michalem. Ostrzej i wrednie. Jednak kolorystycznie do Twoich zalozen wszystko pasuje mz.
Nic bym nie zmieniał...
Mi ten kadr leży (i to bardzo) tak jak jest! :D
Ładne kolory ...może jeszcze deczko kontrastu na niebo