Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Z cyklu: na narożniku.
Inkognito
18-02-2010, 19:18
Jest taki rodzaj zdjęć... które robimy na narożniku.
Wiadomo, narożnik, narożnikowi równy nie jest, stąd i zdjęcia mogą się mocno różnić.
Mam masę zdjęć, które można by do takiej kategorii przypisać, jednak mają zbyt mało wspólnych cech żeby nazwać je cyklem.
No może poza tym narożnikiem... ;)
*
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/xkprtl-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/xkprtl.jpg)
*
Zostaw swój ślad!
:)
Czekam na Wasze opinie!
'Zostaw swój ślad, zostaw swój ślad', zaklęcie? ;)
To ja uprzedzę wszystkich innych. Więc tak Grzesiu: brak akcji, skosiłeś koronę drzewa, ludzie Ci wleźli w kadr i w ogóle. Ale Ty wiesz ;)
Inkognito
18-02-2010, 19:30
Tak wiem i oczojebne białe buty pana z lewej ;)
elektronik_tk
18-02-2010, 20:03
no ta korona i może ciut za duża winietka i przez to ogólnie takie ciemne zdjęcie. Pokusiłbym się o wystemplowanie tego jasnego czegoś w PD:) więc tylko drobiazgi. jak zwykle świetnie :)
A że się tak kolegi zapytam, które jasne coś byś wystemplował? ;)
elektronik_tk
19-02-2010, 13:41
taka biała krecha na bruku ;)
sokoli wzrok ;)
faktycznie.
ale to pikuś. w porównaniu do butów pana po lewej, braku akcji, ludzi w kadrze, uciętej korony drzewa, krzywo postawionej tablicy z lodami, braku firanek w oknie, etc., etc. ;)
jednym słowem Grzechu - kosz :D
Inkognito
19-02-2010, 19:50
Wstawiając zdjęcie mam zawsze marzenie otrzymać masę merytorycznych komentarzy...
Ostatnio się nie udaje ;)
Wstawiając zdjęcie mam zawsze marzenie otrzymać masę merytorycznych komentarzy...
Ostatnio się nie udaje ;)
Dla mnie kadr w ogóle jest nieciekawy.
Tak wiem i oczojebne białe buty pana z lewej ;)
Zdjęcie mi się podoba... Ale co ci ludzie tak chodzą... :P Że aż chce się z kina wyjść..
Inkognito
19-02-2010, 22:54
NBA to baaaaaardzo ruchliwy narożnik a ja nie miałem możliwości bycia tam o innej porze - niestety.
Powiem tak, motyw w gruncie rzeczy banalny. Zwykly budynek. Pod wzgledem architektoniczny zadne cudo. Pokazany rowniez w prosty sposob. Zatem merytoryczne komentarze w zasadzioe odnosic sie bede pewnie w glownie do samego kadrowania i obrobki. W obrobce wypracowales sobie swoj styl. Jak dla mnie ciut za miekki , choc w tej konkretnej sytuacji akurat pasujacy. Ale podoba mi sie ta ciepla tonacja, ktora ostatnio stosujesz.
Co do kadru..uciales drzewo, to wiesz. A ludzie.. gosc w bialych butach zupelnie mnie nie razi. Powiem wiecej. Jesli to komus sie rzuca w oczy i przeszkadza (bylbym tym szczerze zdziwiony) to dzieki temu zdjecie nabiera jakiegos nerwu. Jest punkt, ktory zwraca uwage. Takie przelamanie smaku.
Generalnie bez szalenstwa.
Grzesiu, ale wybaczysz, że Cię zawiodłam pod względem merytorycznym? ;)
woda, jak bez szaleństwa! ja bym chciała chociaż w pięciu dziesiątych procenta robić takie zdjęcia! serio!
(tzn. ja wiem, że Wy się nie podniecacie już, bo wychodzicie, robicie cyk i ekstra fota gotowa, ale dla mnie - początkującej-raczkującej to wyczyn)
i wielki szacun dla Grzesia :)
To przyciete drzewo mi odrobinke przeszkadza ale reszta na +.
Inkognito
20-02-2010, 22:48
Dobrze, wiesz, że sam ubolewam, że to nie jest takie cyk i już.
Tylko trwa to znacznie dłużej.
Więc już nie przesadzaj :)
A Wojtek wymaga ode mnie dużo, przyzwyczaiłem się. Akurat byłem pewien, że to go nie zachwyci :)
Finezja, ja tez chcialbym robic takie zdjecia. Ale to nie w tym akurat rzecz.
Grzegorz, nie wymagam tylko oczekuje :) bo chocby po serii bw z Malty wiem, ze masz oko i potrafisz robic swietne zdjecia. Co stwierdzam poniekad z malo skrywana zazdroscia :)
martinez
20-02-2010, 23:08
Świetna obróbka! tyle mam do napisania :mrgreen: