PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Z cyklu: na narożniku.

Inkognito
18-02-2010, 19:18
Jest taki rodzaj zdjęć... które robimy na narożniku.
Wiadomo, narożnik, narożnikowi równy nie jest, stąd i zdjęcia mogą się mocno różnić.
Mam masę zdjęć, które można by do takiej kategorii przypisać, jednak mają zbyt mało wspólnych cech żeby nazwać je cyklem.
No może poza tym narożnikiem... ;)

*

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/xkprtl-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/xkprtl.jpg)

*

Zostaw swój ślad!

:)

Czekam na Wasze opinie!

finezja
18-02-2010, 19:28
'Zostaw swój ślad, zostaw swój ślad', zaklęcie? ;)

To ja uprzedzę wszystkich innych. Więc tak Grzesiu: brak akcji, skosiłeś koronę drzewa, ludzie Ci wleźli w kadr i w ogóle. Ale Ty wiesz ;)

Inkognito
18-02-2010, 19:30
Tak wiem i oczojebne białe buty pana z lewej ;)

elektronik_tk
18-02-2010, 20:03
no ta korona i może ciut za duża winietka i przez to ogólnie takie ciemne zdjęcie. Pokusiłbym się o wystemplowanie tego jasnego czegoś w PD:) więc tylko drobiazgi. jak zwykle świetnie :)

finezja
19-02-2010, 13:39
A że się tak kolegi zapytam, które jasne coś byś wystemplował? ;)

elektronik_tk
19-02-2010, 13:41
taka biała krecha na bruku ;)

finezja
19-02-2010, 14:02
sokoli wzrok ;)
faktycznie.
ale to pikuś. w porównaniu do butów pana po lewej, braku akcji, ludzi w kadrze, uciętej korony drzewa, krzywo postawionej tablicy z lodami, braku firanek w oknie, etc., etc. ;)

jednym słowem Grzechu - kosz :D

Inkognito
19-02-2010, 19:50
Wstawiając zdjęcie mam zawsze marzenie otrzymać masę merytorycznych komentarzy...
Ostatnio się nie udaje ;)

barbi
19-02-2010, 21:24
Wstawiając zdjęcie mam zawsze marzenie otrzymać masę merytorycznych komentarzy...
Ostatnio się nie udaje ;)
Dla mnie kadr w ogóle jest nieciekawy.

NBA
19-02-2010, 22:38
Tak wiem i oczojebne białe buty pana z lewej ;)

Zdjęcie mi się podoba... Ale co ci ludzie tak chodzą... :P Że aż chce się z kina wyjść..

Inkognito
19-02-2010, 22:54
NBA to baaaaaardzo ruchliwy narożnik a ja nie miałem możliwości bycia tam o innej porze - niestety.

woda
20-02-2010, 03:05
Powiem tak, motyw w gruncie rzeczy banalny. Zwykly budynek. Pod wzgledem architektoniczny zadne cudo. Pokazany rowniez w prosty sposob. Zatem merytoryczne komentarze w zasadzioe odnosic sie bede pewnie w glownie do samego kadrowania i obrobki. W obrobce wypracowales sobie swoj styl. Jak dla mnie ciut za miekki , choc w tej konkretnej sytuacji akurat pasujacy. Ale podoba mi sie ta ciepla tonacja, ktora ostatnio stosujesz.
Co do kadru..uciales drzewo, to wiesz. A ludzie.. gosc w bialych butach zupelnie mnie nie razi. Powiem wiecej. Jesli to komus sie rzuca w oczy i przeszkadza (bylbym tym szczerze zdziwiony) to dzieki temu zdjecie nabiera jakiegos nerwu. Jest punkt, ktory zwraca uwage. Takie przelamanie smaku.
Generalnie bez szalenstwa.

finezja
20-02-2010, 22:13
Grzesiu, ale wybaczysz, że Cię zawiodłam pod względem merytorycznym? ;)

woda, jak bez szaleństwa! ja bym chciała chociaż w pięciu dziesiątych procenta robić takie zdjęcia! serio!
(tzn. ja wiem, że Wy się nie podniecacie już, bo wychodzicie, robicie cyk i ekstra fota gotowa, ale dla mnie - początkującej-raczkującej to wyczyn)
i wielki szacun dla Grzesia :)

shaolin
20-02-2010, 22:40
To przyciete drzewo mi odrobinke przeszkadza ale reszta na +.

Inkognito
20-02-2010, 22:48
Dobrze, wiesz, że sam ubolewam, że to nie jest takie cyk i już.
Tylko trwa to znacznie dłużej.

Więc już nie przesadzaj :)

A Wojtek wymaga ode mnie dużo, przyzwyczaiłem się. Akurat byłem pewien, że to go nie zachwyci :)

woda
20-02-2010, 23:07
Finezja, ja tez chcialbym robic takie zdjecia. Ale to nie w tym akurat rzecz.
Grzegorz, nie wymagam tylko oczekuje :) bo chocby po serii bw z Malty wiem, ze masz oko i potrafisz robic swietne zdjecia. Co stwierdzam poniekad z malo skrywana zazdroscia :)

martinez
20-02-2010, 23:08
Świetna obróbka! tyle mam do napisania :mrgreen: