PDA

Zobacz pełną wersję : Skróty klawiszowe akcji w PS przestały działać

life
17-02-2010, 23:31
Dziwny problem wcześniej nigdy mi się to nie zdarzyło. Przestały działać skróty klawiszowe do akcji w photoshopie.

są zdefiniowane ale zero reakcji. usunąłem je dodałem na nowo i dalej nic. po prostu nie reagują na skrót.

sprawdziłem nawet ustawienie klawiatury w systemie ale jest bez zmian (PL, polski programisty jak było wcześniej).

przejrzałem preferencje ale raczej nic nie widziałem co by mogło być nie tak. przywróciłem domyślny obszar roboczy ale dalej nic.

Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak?

jackrabbit
17-02-2010, 23:49
jakis scroll lock czy num lock? nie wiem, zgaduje

stig
18-02-2010, 00:01
Reset obszaru roboczego raczej nic nie da. Sprobuj zresetowac konfiguracje Photoshopa. Ctrl+Shift+Alt podczas jego uruchamiania.

life
18-02-2010, 00:21
ok dzięki za pomoc. oczywiście wyszło że najsłabszym ogniwem znowu okazał się człowiek :D

ostatnio kupiłem bezprzewodową klawiaturę a że nie było zwykłych tylko takie z mnustwem dodatkowych klawiszy to przy F12 (który używam przy skrótach) jest jakiś "F Lock" i musiałem go wcisnąć przez co blokował wszystkie funkcyjne a zamiast nich jakieś inne pierdoły były :)

człowiek uczy się całe życie a i tak ... szkoda mówić :D

stig
18-02-2010, 00:27
ok dzięki za pomoc. oczywiście wyszło że najsłabszym ogniwem znowu okazał się człowiek :DJak to sie mawia -- problem lezal miedzy monitorem a oparciem krzesla. ;)