Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] I dzień się...
...kończy...
* Zapraszam *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=ijxuo5hagxgomdpxg4jk.jpg)
* Dziękuję *
Kolejna, świetna praca w Twoim wykonaniu - standard? :mrgreen:
Podoba mi sie poukladany kadr i to co w nim pokazales, do tego wieloplanowosc... Kolorki bdb!
Gratki!
GUINNESSts
17-02-2010, 21:09
I dzien sie... juz myslalem zaczyna. Ale mnie wkurzyles;):)
Bardzo odwaznie pokazales ta ciemnice. Mnie sie to podoba. Jest klimat. Zastanawiam sie nad cieciem kadru z lewej.
Jednak sa ogromne minusy. Domki sa nie po kolei poukladane. Wiec przykro mi. Do poprawki;):)
I dzien sie... juz myslalem zaczyna. Ale mnie wkurzyles;):)
Bardzo odwaznie pokazales ta ciemnice. Mnie sie to podoba. Jest klimat. Zastanawiam sie nad cieciem kadru z lewej.
Jednak sa ogromne minusy. Domki sa nie po kolei poukladane. Wiec przykro mi. Do poprawki;):)
Ta ciemnica i tak byla wyciagana do granic możliwosci, zgadza sie?:-)
Fajny klimat! Ladnie sloneczko zlapales!
Proac150
17-02-2010, 21:56
Podoba się za kosze jak stalowe i klimat
GUINNESSts
17-02-2010, 22:09
Ta ciemnica i tak byla wyciagana do granic możliwosci, zgadza sie?:-)
Mysle, ze nie. Ale zapytamy Pawla jak wroci z ciezkiej pracy i nowym kadrem;););)
Mysle, ze nie. Ale zapytamy Pawla jak wroci z ciezkiej pracy i nowym kadrem;););)
No z tymi koszami to mi dałeś do myślenia :mrgreen:. Ale pozwolisz, że zadanie odrobię dopiero jesienią, ponieważ jak co roku o tej porze roku, łykamy rodzinnie jod nad naszym, pięknym morzem.
Co do ciemnicy to nie targałem, bo nie ma tam co targać :mrgreen:.
Kadr jaki jest każdy widzi. Trochę mi wstyd za niego, ale proszę oglądających o wyrozumiałość.
Z racji na pogodę panującą za oknem postanowiłem troszeczkę poszperać na dyskach. I znalazłem kilka kadrów, które moim zdaniem warte są tego, aby pokazać je Waszym szanownym oczom. To były pierwsze zdjęcia robione w NEF-ach we wrześniu ubiegłego roku. Oko jeszcze inaczej patrzyło. Dzisiaj kadr byłby troszeczkę inny. Ale cóż, najważniejsze, że widzę błędy które popełniałem, popełniam i staram się je eliminować.
Na jesień tego roku obiecuję bardziej poprawny kadr, kosze poukładnane jak trzeba i może jeszcze coś ... :-D.
No z tymi koszami to mi dałeś do myślenia :mrgreen:. Ale pozwolisz, że zadanie odrobię dopiero jesienią, ponieważ jak co roku o tej porze roku, łykamy rodzinnie jod nad naszym, pięknym morzem.
Co do ciemnicy to nie targałem, bo nie ma tam co targać :mrgreen:.
Kadr jaki jest każdy widzi. Trochę mi wstyd za niego, ale proszę oglądających o wyrozumiałość.
Z racji na pogodę panującą za oknem postanowiłem troszeczkę poszperać na dyskach. I znalazłem kilka kadrów, które moim zdaniem warte są tego, aby pokazać je Waszym szanownym oczom. To były pierwsze zdjęcia robione w NEF-ach we wrześniu ubiegłego roku. Oko jeszcze inaczej patrzyło. Dzisiaj kadr byłby troszeczkę inny. Ale cóż, najważniejsze, że widzę błędy które popełniałem, popełniam i staram się je eliminować.
Na jesień tego roku obiecuję bardziej poprawny kadr, kosze poukładnane jak trzeba i może jeszcze coś ... :-D.
:-) Mowiac ciemnica mialem na mysli drzewa:-)
GUINNESSts
17-02-2010, 22:23
... i może jeszcze coś ... :-D.
Panienki beda:) Ja bede czekal:)
:-) Mowiac ciemnica mialem na mysli drzewa:-)
Ja też :-D.
Panienki beda:) Ja bede czekal:)
Będą, będą a jak. Ale w koszach ustawionych tak jak teraz :mrgreen:.
ostrytux
17-02-2010, 22:40
Ładne światło złapałeś :)
Marcin T
18-02-2010, 08:04
Bardzo fotogeniczny motyw plażowy, rzadko pokazywane :)
Ładna kolorystyka zdjęcia nadrabia tu ew. braki kadrowe, o których wspomniał sam autor :)
To teraz ja i moje wrodzone czepialstwo :mrgreen: W moim odczuciu to jest zdjecie z serii cos mi nie gra ale ni cholery nie wiem co :( Moze za malo dolu, moze pierwszy kosz jest zbyt blisko brzegu kadru, moze centralna latarnia.....
To teraz ja i moje wrodzone czepialstwo :mrgreen: W moim odczuciu to jest zdjecie z serii cos mi nie gra ale ni cholery nie wiem co :( Moze za malo dolu, moze pierwszy kosz jest zbyt blisko brzegu kadru, moze centralna latarnia.....
Myślę Strusiu, że mamy podobne odczucia co do tej pracy, a znalazłoby się jeszcze więcej może...:mrgreen:
Pawele zapomniałem zapytać jaką farba malowałeś kosze :-D to chyba metalik :mrgreen: poza tym nie szukaj na siłę wad, wróć do foty za dwa tygodnie i wówczas na spokojnie ją przekadruj z uwzględnieniem uwag ale przede wszystkim swoich intuicyjnych odczuć - fotka tego warta:-D
Troszkę kosze ciążą ale ogólnie jest na czym oko zawiesić.
Pawele zapomniałem zapytać jaką farba malowałeś kosze :-D to chyba metalik :mrgreen: poza tym nie szukaj na siłę wad, wróć do foty za dwa tygodnie i wówczas na spokojnie ją przekadruj z uwzględnieniem uwag ale przede wszystkim swoich intuicyjnych odczuć - fotka tego warta:-D
Janku farba to Baltic sunset :mrgreen:. Co do kadru, to przede wszystkim czytam uważnie wszystkie rady. Pewnie, że można przekadrować, ale ja postaram się wrócić tam i porządnie skadrować w puszcze. Jestem zwolennikiem takiego podejścia do kadrowania jak TY (choć doświadczenia z analoga raczej nie posiadam) i przy Twoim dorobku to ja jestem "mały pikuś" - kadr powinien wyjść z puszki jak najbardziej poprawny.
Zdjęcie to moim zdaniem ma klimat i kolorki, które warto pokazać, szczególnie o tej porze roku jaką teraz mamy.
A intuicja to bardzo ważna rzecz :-D.
Dziękuje serdecznie za uwagi i porady. Chłone je jak wszystkie przebłyski słoneczka (niestety tak rzadkie ostatnimi czasy :().
Pozdrawiam
Trochę przekadrowałem. Lepiej :) ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=ba9pl45dthgfx61oklr.jpg)
Wydaje mi się, że o wiele lepiej się prezentuje tak kadrowane :-) powstały ładne skosy, a i latarnia w mocnym punkcie