Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kamyk zimą....
....... z dedykacją dla mjr - a :-D , zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img31.imageshack.us/img31/8971/dsc0316rm.jpg)
pozdrawiam :-D
kurcze, takie banalne i takie ładne :)
Nikonozaur
17-02-2010, 17:45
Znów trafienie, pięknie. :-D
Świetne! Piękne niebo i fakturka lodu/śniegu :)
Ładnie. W stylu Janka - ładne, bo proste. :)
Niebo masz wdechowe, a lodowy kamerdolec wygląda przepysznie :).
tbogdanowicz
17-02-2010, 20:36
Lubie takie niebo, do tego śnieg jest prawie jego odwzorowaniem. Dobrze wypatrzone.
Ładnie wyszło, naturalność pełną gębą.
pavel_6 powiedział wszystko w tym temacie :D
Harb - czy to zatoka gdanska ?!
Świetna praca - nie mam pytań! :D
pavel_6 powiedział wszystko w tym temacie :D
Harb - czy to zatoka gdanska ?!
nie, to Rozewie za plecami wysoka skarpa z latarnią morską :-D
Dobre, a w kwadracie próbowałeś... ?
Dobre, a w kwadracie próbowałeś... ?
ja jestem tradycjonalistą praktycznie nie docinam kadrów, to pozostałość po analogu - więc kiedy kadruję w plenerze to z reguły tak widzę na gotowo zdjęcie i tak jest w tym przypadku mimo ze kadr jest 50/50 to nie ma w/g mnie miejsca na kwadrat szkoda i dołu i nieba :-D
Proac150
17-02-2010, 21:24
Ładnie,
Takie uzasadnienie mnie przekonuje - dzięki ...
GUINNESSts
17-02-2010, 21:38
Ladnie. Kamolek lekko z prawej. Z lewej cos tam do niego prowadzi. Dobra fota:)
Ładnie pokazane...podoba się
no może być,
jak już nic nie było na tej plaży
ale rzułfia żal :-)
ostrytux
17-02-2010, 22:38
Dobra fotografia, niemniej chyba podobnie jak w przypadku podobnej fotografii, którą pokazywałeś w czerni i beli rozjaśniłbym bardzo delikatnie chmury po lewej.
Dobra fotografia, niemniej chyba podobnie jak w przypadku podobnej fotografii, którą pokazywałeś w czerni i beli rozjaśniłbym bardzo delikatnie chmury po lewej.
z reguły staram się nie popełniać dwa razy tych samych błędów i tak jest w tym przypadku, chmurki zostały już rozjaśnione, większa ingerencja zkłóca harmonię foty - poza tym zauważ że na wszystkich zdjęciach z tego miejsca z prawej wali bardzo silne światło które naturalnie rozjaśnia chmurki z prawej :-D
ostrytux
18-02-2010, 00:28
... chmurki zostały już rozjaśnione, większa ingerencja zkłóca harmonię foty - poza tym zauważ że na wszystkich zdjęciach z tego miejsca z prawej wali bardzo silne światło które naturalnie rozjaśnia chmurki z prawej :-D
Jasne :) widać doskonale te silne boczne światło - rozumiem również Twoją wizję tej fotografii.
Niemniej podtrzymuję zdanie że bardzo delikatne rozjaśnienie, w moim subiektywnym odczuciu wpłynełoby bardzo pozytywnie na ten kadr :)
....... z dedykacją dla mjr - a :-D , zapraszam
pozdrawiam :-D
I ja to dopiero teraz widzę ..................... !!!
Bardzo dziękuje za dedykację i przyjmuję z pokorą ...... bo jest na czym wzrok zawiesić.
Tu Janusz jesteś cały TY !
Jak już kiedyś zauważyłem, pod takim zdjęciem nie musisz się podpisywać, bo od razu czuć, że to Twoje.
Pozdrawiam serdecznie.
:)
Ten snieg na pierwszym planie lapie juz niebieski kolorek...... Poza tym przyjemnie. Fajnie niebo miales
Świetne! Bardzo czysto wręcz sterylnie:mrgreen:
ps.
Janku, nie kusiło Cię cięcie w kwadrat?:mrgreen:
Piekny przyklad jak z niczego mozna zrobic przyjemne dla oka cos. Bardzo mi sie podoba.
Fajna fota, bardzo ladnie i ten niebieski dominujacy na zdjeciu jest bardzo naturalny!
Świetne! Bardzo czysto wręcz sterylnie:mrgreen:
ps.
Janku, nie kusiło Cię cięcie w kwadrat?:mrgreen:
odpowiadałem na takie pytanie Radkowi _1 ale odpowiem ponownie, ja jestem tradycjonalistą praktycznie nie docinam kadrów, to pozostałość po analogu - więc kiedy kadruję w plenerze to z reguły tak widzę na gotowo zdjęcie i tak jest w tym przypadku mimo ze kadr jest 50/50 to nie ma w/g mnie miejsca na kwadrat szkoda i dołu i nieba :-D
borregaard
18-02-2010, 19:08
Niebieski jest tu,raczej, w równowadze,jest tam gdzie trzeba..
Widać,że morze słone......:mrgreen:
Sylvester
18-02-2010, 19:34
wszyscy juz wszystko napisali ja marudzic nie bede podoba sie
jurek1906
18-02-2010, 20:12
Ładnie to zrobiłeś :)
pikne to nasze morze :mrgreen:
dzieki Twoim zdjecia wiem jak wyglada ladnie zima :mrgreen:
a zdjecie ladniutkie
Jak to u Ciebie - z niczego coś.
Bardzo dobrze dobrałeś kolorki.
Nie leci lekko w lewo?
krzysztofz24
18-02-2010, 23:41
Kadr i niebo pierwsza klasa.
Bardzo podoba mi się dół - jest wręcz piękny, ale góra w ogóle mi nie odpowiada. :)