PDA

Zobacz pełną wersję : Automatyczne blokowanie systemu

andrzej_laskowski
17-02-2010, 12:58
Witam

Czy istnieje możliwość automatycznego blokowanie systemu codziennie o np 23.00?
Nie chodzi mi o wyłączenie komputera a jedynie o brak możliwości używania komputera w nocy, ale tak aby jednak był włączony i w tle pracowało np GG.
Pytanie dość, pewnie dziwne, ale mój 13-letni syn potrafi siedzieć w swoim pokoju do 6 rano rżnąc w CS-a, co oznacza że codziennie po bułki muszę ja zasuwać bo gnojek śpi do 14.
A na serio to po prostu za mały moim zdaniem dzieciak jest aby zarywać ciągle nocki, a walczyć z podstępnym nastolatkiem juz nie mam siły.

jackrabbit
17-02-2010, 13:21
oj chyba nie tedy droga, nie tak sie wychowuje dzieci

zabierz mu myszke i po klopocie :mrgreen:

andrzej_laskowski
17-02-2010, 13:27
oj chyba nie tedy droga, nie tak sie wychowuje dzieci

zabierz mu myszke i po klopocie :mrgreen:

Żeby to było takie proste. Ja pracuje po nocach i nie moge go upilnować. Raz zabrałem kabel zasilający, ale pozyczył od kolegi o pólnocy. A dowiedziałem się dlatego ze matka kolegi zadzwoniła do mnie i pytała co mój syn robił u nich w środku tygodnia w nocy?

jacek.gold
17-02-2010, 13:28
o 23 idziesz do skrzynki rozdzielczej i gasisz wszystko ;)

ups: pracujesz w nocy

no to kupujesz zegar czasowy elektroniczny i instalujesz go w skrzynce przy esie od kontaktów ;) 23 i po zabawie

jackrabbit
17-02-2010, 13:29
haha, niezle, moj ojciec zrobil kiedys to samo, zabral mi kabel, to uzbieralem 10zl i kupilem w sklepie :mrgreen:

pogooglam dzisiaj za jakims rozwiazaniem bo z pewnoscia cos takiego jest, chyba ze do tego czasu ktos odpisze :)

dzejms
17-02-2010, 13:54
Kupuj bulki tylko dla siebie. ;)

A tak na powaznie:

W XP -> http://news.softpedia.com/news/Restrict-Logon-Time-in-Windows-XP-49441.shtml

Jak masz Viste albo & to uzyj parental control.