PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z przełączaniem zasilania (D700, grip Alpha)

plusfoto
16-02-2010, 21:03
Czy zdarza się wam error przy auto przełączaniu zasilania z gripa na body ? Już dwukrotnie tego doświadczyłem. Po wykończeniu aku z gripa auto przełączenie skutkuje errorem. Pomaga jedynie wyjęcie wszystkich podłączonych akumulatorów.

dandan
16-02-2010, 21:52
U mnie bez problemów. Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.
Zarówno na 3e jak i na 8xAA.

plusfoto
16-02-2010, 22:06
Nie chodzi o wkładanie i wyjmowanie aku tylko o automatyczne przełączenie zasilania w trakcie pracy po wyczerpaniu się aku z gripa na aku z body.

kichu
16-02-2010, 22:08
a uzywasz oryginalow czy zamiennikow ?

plusfoto
16-02-2010, 22:20
Niestety ale Alpha

dandan
16-02-2010, 22:21
U mnie bez problemów.

To odnośnie przełączania po wyczerpaniu w gripie

dodatkowo:
Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.

plusfoto
16-02-2010, 22:32
dodatkowo:
Wyjmowanie/wkładanie aku do gripa, odłączanie/podłączanie gripa również bez problemów.
Te klocki też działają prawidłowo jedynie opcja po wyczerpaniu jednego szwankuje, jeszcze poobserwuję bo może problem polega na tym że pechowo koniec jednego nastąpił w momencie zapisu i to powodowało jakieś zakłócenia. A z tego co kojarzę to w tym momencie strzelałem krótkimi seriami

Meggido
16-02-2010, 22:50
Czy zdarza się wam error przy auto przełączaniu zasilania z gripa na body ? Już dwukrotnie tego doświadczyłem. Po wykończeniu aku z gripa auto przełączenie skutkuje errorem. Pomaga jedynie wyjęcie wszystkich podłączonych akumulatorów.
Zerknij w takiej sytuacji czy nie masz któregoś pokrętła ustawionego w nieustalonej pozycji. Czasem to wywołuje taki efekt.

Slon
17-02-2010, 00:51
Niestety ale Alpha

tu lezy problem. Sporo bylo o problemach z zasilaniem i przelaczaniem pomiedzy zrodlami zasilania wlasnie przy uzywaniu zamiennikow gripa

fafniak
17-02-2010, 08:59
tu lezy problem. Sporo bylo o problemach z zasilaniem i przelaczaniem pomiedzy zrodlami zasilania wlasnie przy uzywaniu zamiennikow gripa
Nie zawsze.
Mam alfa digital (nie wiem czy jest jakaś różnica) sprawdzałem kilka razy - przełącza się dobrze.Inna sprawa że w tej chwili nawet jak noszę gripa to tylko z jedna baterią - ten aparat i tak jest zbyt ciężki

prz3mo
17-02-2010, 09:07
Po pierwsze przeniosłem temat do odpowiedniego działu, po drugie zmieniłem nazwę tematu, po trzecie warto najpierw się rozejrzeć po archiwum forum, bo o zasilaniu z gripem Alpha sporo jest na forum, można było tam podpiąć pytanie...ehhh...

Jatin
19-02-2010, 12:37
Miałem ten problem z Alphą i D300s ale po aktualizacji sftu jest wszystko ok.