Dombro
12-11-2006, 13:58
Mam problem!Moj aparat ma 1 i dwa miesiace (wiec juz po gwarancji) i sie nawet nie wlacza:(. Pewnego razu po poltora tygodniowej przerwie w uzywaniu apataty nabralem checi na zrobienie paru zdjec. Po wlaczeniu aparatu dziala dosc mulowato (dlugo zapisywal - wylaczajac przytym LCD- i dlugo lapal ostrosc i wolno reagowal na wciskanie przyciskow) - stwierdzilem ze to nic innego jak tylko rozladowany akumulator, wiec zostawilem go na noc w ladowarce(dioda ładowarki nie wskazywala niczego dziwnego). Rano po wyjeciu z ładowarki okazalo sie ze jest cos nie tak!Po wlozeniu akumulatora do aparatu natychiast zapala sie czerwona dioda(ta z przodu do oswietlania obiektow, AF asystent) i caly czas sie swieci do momentu az nie wyjmę akumulatora.Przygasa na chwile gdy wciskam przycisk ON.ale tylko na chwile.Niewiem co to oznacza, gdyz ta dioda to chyba jakis sygnal servisowy?A moze jestem bardzo zdolny i udalo mi sie jakos wsadzic odwrotni aumulator do Ładowarki juz sam nie wiem.Co mam zrobic? POMOŻCIE!