Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Before the down
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img24.imageshack.us/img24/9800/dsc0508g.jpg)
ŁAdnie, ale za dużo czerni w cieniu, przez co nieczytelny plan pierwszy :(
ŁAdnie, ale za dużo czerni w cieniu, przez co nieczytelny plan pierwszy :(
niestety ale tak to wygląda :-D
miszka74
16-02-2010, 02:03
Byloby bardzo fajnie wlasnie gdyby nie ta wielka czarna plama bez szczegulow na dole zdjecia.
Moze trzeba bylo skadrowac, tak zeby dac wiecej nieba, albo obciac dol i dac panoramke. Byloby klimatycznie.
pozdrawiam
Ciemnosc dolu kladzie to zdjecie spiewajaco
Zdjecie ladne, ale powinno nazywac sie "before the dawn" jak juz ;-)
Zdjecie ladne, ale powinno nazywac sie "before the dawn" jak juz ;-)
Ależ szkoda dołu :(
i może właśnie dlatego nazywa się "before the down"* ;)
*down - dół/na dole (czyli tytuł sugeruje, że autor zrobił zdjęcie nim słońce oświetliło ten nieszczęsny dół) 8)
Mark Kowalczyk
16-02-2010, 11:26
Zrób klasyczne 3:2,tnąc dół i będzie dobrze.
zdjęcie jest trójstopniowe i moim zdaniem dobrze że dół jest czarny, "odcina" resztę od całości, od 2 następnych poziomów. Mnie się podoba, zresztą co miałoby to zdjęcie pokazać w cieniach u dołu?
krzysztofz24
16-02-2010, 12:44
Zrób klasyczne 3:2,tnąc dół i będzie dobrze.
Tez bym sie sklanial do tej opcji i bedzie swetnie.
Myślę, że w tym przypadku wyciąganie czegoś w cieniach to nieporozumienie..,tą fotę robi niebo i plany gór. Ewentualnie zastanowił bym się nad przycięciem dołu,..choć i to jest dyskusyjne...Pozdrawiam.
Pięknie i klimatycznie ale jednak ten czarny dół deko za mocno ciąży.
Dzięki za opinie. Ciemny dół celowo zostawiłem bo mi nie przeszkadza a wyciągnięty nie wiele wnosił tylko psuł fotę szumami.
Zdradzę pewna tajemnice tej fotki. Niestety została zrobiona after the dAwn (niestety za późno wstałem) i tak naprawdę jest to zdjęcie zrobione pod Słońce dlatego też imho szczegółów nie ma tutaj co na siłę szukać. W całym kadrze słońce jest w PG.
Pomocuję się jeszcze z tym ujęciem i może jak wyjdzie coś ciekawego to zapodam. Jak nie trzeba będzie powtórzyć.