PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Po kilku głębszych

nowikon
15-02-2010, 23:23
Zacznijmy od tego, że zdjęcie jest przypadkowe... wiem, że nie ma tu ostrości, kompozycyjnie pewnie też szwankuje. Do tej pory starałem się alby zdjęcia które pokazuję były w miarę ostre i nie ukrywam, że to był mój priorytet (jak chyba większości początkujących), ale to zdjęcie po prostu jakoś mi się podoba. Wszystkie opinie na "nie" jak najbardziej zrozumiem i pewnie sam bym takie wystawił, ale interesuje mnie dlaczego mi się podoba:) jeżeli ktoś coś może powiedzieć czekam...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.nowikon.pl/fotumnikon/DSC8522.jpg)

krolewicz
15-02-2010, 23:26
no ja jestem na nie, nie wiem jak by było po kilku głębszych

powiedz może co Tobie się tak podoba?

ArtX
15-02-2010, 23:28
ale o co chodzi? mamy Ci powiedziec dlaczego podoba Ci sie to (baaaaardzo mz slabe) zdjecie? dobrze, ze nie musimy mowic dlaczego lubisz zapiekanki, albo co Ci sie podoba w azjatkach.. heh, dla mnie watek do zamkniecia...

kobyll
15-02-2010, 23:57
A ja napiszę i to wcale nie z przekory, że nawet mi się podoba i za cholerę nie wiem dlaczego :) Może dlatego, że wygląda mi to na zumowanie i zdjęcie ciągnie wzrok do najbardziej ostrego miejsca :) Chyba bredzę :)

nowikon
16-02-2010, 00:14
Ok może i się wygłupiłem tak formułując pytania, ale chodziło mi o to czym mogło by się ewentualnie bronić to zdjęcie.

[...] wygląda mi to na zumowanie i zdjęcie ciągnie wzrok do najbardziej ostrego miejsca :)

zumowanie w nogach;], ale może to dlatego ;)

sensualna
16-02-2010, 01:40
Zdjęcie jest dynamiczne, tego nie można mu odmówić :)
Poza tym fajnie, że jest nieostre, bo ileż można ostrych zdjęć oglądać?
Może nie razi głębokością tematu, ale podoba mi się, że postanowiłeś je jednak wrzucić bo ci się podoba.
I słusznie... najwazniejsze, że tobie się podoba, reszta niech pozostanie milczeniem :P

jackrabbit
16-02-2010, 01:58
przyciaga bo to takie prawie jakby panoramowanie, w jednym miejscu prawie ostre jest :mrgreen:

MrLiR
16-02-2010, 12:16
hehe i by sie tez podobało, znakiem tego ze imprezka byla udana. I ten szlauch czerwony z tylnego swiatla prawego dolnego fajny jest :)

nowikon
16-02-2010, 12:26
Gwoli ścisłości:) trzeźwy byłem... ze sprzętem jak z samochodem; Piłeś nie jedź (a w zasadzie nie bierz sprzętu do rąk:) )

pavel_9
18-02-2010, 10:56
Może nie razi głębokością tematu, ale podoba mi się, że postanowiłeś je jednak wrzucić bo ci się podoba.
I słusznie... najwazniejsze, że tobie się podoba, reszta niech pozostanie milczeniem :P

taaaa, juz jeden sobie az zanadto wział to sobie do serca :)

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=133137

nowikon
18-02-2010, 11:50
dzięki za porównanie ;]

fruzia
28-02-2010, 14:03
Coś urzeka w tym zdjęciu, w ogóle to wzrok leci bardzo w głąb tego zdjęcia co mi się podoba. Nikt nie powiedział, że wszystkie zdjęcia ostre muszą być, czasami nieostrości też są fajne. Mistrozstwo to to zdjęcie nie jest ale całkiem się podoba.

trojkat3
28-02-2010, 20:08
Coś urzeka w tym zdjęciu, w ogóle to wzrok leci bardzo w głąb tego zdjęcia co mi się podoba. Nikt nie powiedział, że wszystkie zdjęcia ostre muszą być, czasami nieostrości też są fajne. Mistrozstwo to to zdjęcie nie jest ale całkiem się podoba.

... załóżmy zatem "Klub Nieostrych Zdjęć" (KNZ) - ja też robię nieostre (w tej samej kategorii "koncert" i "koncert w ruchu")i jakoś się to broni. nikt nie powiedział - to fakt, że zdjęcia mają być ostre. proszę przypomnieć sobie jeden z filmów żuławskiego o pewnej pani fotograf... dla mnie liczy sie to co mi się pojawia jak patrzę na fotografię a tu mi się kręci w głowie i to lubię. Poza tym proszę sznownego grona - czasami coś się uda zrobić, bo to się po prostu zdarzyło w tej jednej chwili gdzie staliśmy z aparatem a czasami można to powtórzyć - tego śniegu już się nie powtórzy. polecam jednak NG - tam też niektóre zdjęcia zadziwiają, że wogóle je pokazują a wielu z nas by tak chciało - no nie?

sailor
02-03-2010, 20:05
proszę przypomnieć sobie jeden z filmów żuławskiego o pewnej pani fotograf...
polecam obejrzec jeszcze raz i sprobowac zrozumiec. to dosc ciezki film i genialna rola sophie marceau. szukanie zas w tym filmie nieostrych zdjec ... bez komentarza :D

nowikon
02-03-2010, 22:03
A mógłbym prosić o tytuł filmu. Bardzo chętnie obejrzę, bo raczej na pewno nie widziałem, a wtedy może coś się jakoś rozjaśni w głowie i może bardziej świadomi będę patrzył na fotografię:)

trojkat3
02-03-2010, 22:54
polecam obejrzec jeszcze raz i sprobowac zrozumiec. to dosc ciezki film i genialna rola sophie marceau. szukanie zas w tym filmie nieostrych zdjec ... bez komentarza :D

chodzi mi o ten epizod na lodowisku - pamiętacie jak przyniosła zdjęcia z meczu hokeja do redakcji?

trojkat3
03-03-2010, 21:18
chodzi mi o ten epizod na lodowisku - pamiętacie jak przyniosła zdjęcia z meczu hokeja do redakcji?

oraz dla miłośników nieostrych fotek <z przekąsem oczywiście> polcam:
http://wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,7600441,Powietrzne_ewolucje.html

bazej
03-03-2010, 22:00
po kilku głębszych to, z szacunkiem, ale sprzętu nie biorę do ręki za dużo mnie kosztował mimo że jest średniej jakości

nowikon
03-03-2010, 23:23
Gwoli ścisłości:) trzeźwy byłem... ze sprzętem jak z samochodem; Piłeś nie jedź (a w zasadzie nie bierz sprzętu do rąk:) )

:)

Luki__25
05-03-2010, 00:42
Chyba każdy uważa podobnie :)

Mavierk
05-03-2010, 01:15
kurde, zrób obróbkę ala analogowa leika z filmem z mocnym ziarnem i zdjęcie będzie perfekcyjne :D

Mat
06-03-2010, 23:06
Sądząc po ilości komentarzy wydawało mi się, że Twoje zdjęcie jest albo dobre, albo kontrowersyjne. Moim zdaniem jest poprostu nijakie - szkoda migawki. Wyglada tak, jakby ktoś kupił sobie pierwszy aparat w życiu, robił nim pierwsze zdjęcie w trybie "auto" i do tego jeszcze poślizgnął się na chodniku.

Krzysiek C
07-03-2010, 14:08
A jaką to komórką robione?

nowikon
07-03-2010, 22:14
A jaką to komórką robione?

taką z lusterkiem...:]