Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Miss K.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/9jks50-1.jpg
źródło (http://i46.tinypic.com/9jks50.jpg)
jacek.gold
15-02-2010, 15:06
uuu aleś oczy wyciągnął
mi się podoba ;)
Polsar74
15-02-2010, 15:39
oj...czemuż dziewczę nie spojrzało na nas ? Super by było - a tak jest tylko/aż bardzo dobrze ;)
oj...czemuż dziewczę nie spojrzało na nas ? Super by było - a tak jest tylko/aż bardzo dobrze ;)
Zgadzam się.
Dziękuję za komentarze. Praca była przygotowana na wystawę w temacie "Przysłona 2.8" a zdjęcie miało mieć tytuł "Marzenia". Delikatny uśmiech i spojrzenie w bok miało korespondować z tytułem pracy. Trochę musiałem się nakombinować, żeby poprawnie oświetlić twarz, uzyskać spojrzenie w bok a jednocześnie szeroko otwarte oczy. Taki był zamysł. Jak widać powinienem był dać taki tytuł tutaj.
Moim zdaniem modelka jakby z plastiku ;)
świetne a jakie kolorki miodzio
Leatherface
15-02-2010, 23:50
No oczka doszlifowane ładnie :) Jest najs
Bardzo ładnie. Jak sie czepiać - broda sie nieco zlewa z szyją. Za mało wyciągnieta "krawędź".
Świetna robota. Ja się nie czepiam ;)
Dla mnie super, spojrzenie z cyklu "gdzies tam", make up, obrobka subtelna. Jedyny minus to dol kadru i te kolorki od bluzki ktore psuja mi odbior jako calosci. Jak sobie zaslonie wtedy jest czad. :)
zbędna prześwity po rogach, poza tym jest oki :)
aikidudi
17-02-2010, 02:48
bardzo się podoba. gratki
Fajna praca - zrobiłbym odwrotną winietę jednak, zamiast rozjaśnienia - ściemnienie, a jeśli nie, to obciąłbym połowę wysokości grzywki. Podobnie z dołem zdjęcia - dla mnie zbyt jasny i choć szkoda obcinać, bo kolorki nawiązują, to przyciemnić nie zawadziłoby. Ale oczywiście to inne zdjęcie trochę by było. Ostrość, kolory, kontrast i klarowność oczu porażające w stosunku do reszty, zatem węszę tu "lekką" obróbkę. która byłaby mniej widoczna właśnie przy opisanej ciemniejszej winietce.
Ale podoba się tak czy siak.
Darkness87
19-02-2010, 02:08
Moim zdaniem modelka jakby z plastiku ;)
heh jak to przeczytałem to prawie spadłem z krzesła :)
chciałbym porobić trochę zdjęć z tak pięknym "kawałkiem plastiku" :P
A tak serio to zdjęcie świetne.
DariuszZ
19-02-2010, 12:31
Zgodzę się z Jackiem, gdyby cała twarz była ostra (z brodą) byłoby bardziej gites :) a tak jest tylko gites :-D
Mi nie chodziło o ostrość brody, po prostu szyja mogłaby byc o ton ciemniejsza.
Dziękuję za komentarze.
mOSAd - na tym zdjęciu nie ma żadnej winiety ani rozjaśniania dolnych partii. To zasługa światła. Format 3:2 zostaje ze względu na wydruki. Gdyby to ode mnie zależało to sam "przesiadłbym się" dawno na 5x7, albo jeszcze lepiej na 8x10.
Jacek_Z - dokładnie wiem o co ci chodzi. Masz rację w 100%. Szyja jest ciemniejsza o ton niż twarz ale dalej nie wiedziałem co z tym zrobić. Trzeba by inaczej oświetlić, albo znaleźć rysownika z wprawną ręką.
"Moim zdaniem modelka jakby z plastiku" - Inny cytat z dpreview :
-To me, the D3s images look plastic.
-Well it is a doll. How is it supposed to look?
-Well, they look plastic even for a doll.
nie ma czego sie uczepic :D świetnie
ja lubie takie prace dla mnie to nie plastik widać emocje fajne światło i dobry kadr jak masz więcej z tej sesji do pokazuj;];]
Uuaaaa, ale pięknie, świetliście :) i faajna kolorystyka!
A ja się czepię... że zamiast odbicia parasolek w oczętach to wolałbym jakieś ****iki czy coś? A poza tym... :)
Pozdrawiam