Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Retired General
Zdjęcie zainspirowane grą fabularną L5R
Do not be fooled by his young age. He is a veteran of many battles across the fields of Rokugan.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/334m8wo-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/334m8wo.jpg)
"Anyone can be prepared to kill. A samurai is, at all times, prepared to die."
-the Retired General
Rewelacyjne miejsce... Gry nie znam, ale zdjęcia ma swój klimat. A nie myślałeś może, żeby modela usadzić plecami do aparatu? Tylko w sumie to by już nie był portret... Co do tonacji to jak zwykle sepiowate mi wchodzą.
Ogólnie mi się podoba.
Ciekawy kadr i obróbka. Ja od siebie dałbym trochę więcej przestrzeni po prawej stronie a "bohatera" przebrał w cosik innego, albo inaczej - nagi tors, hełm i widły :D
Model siedzi tak jak ma siedzieć. Szkoda za to że nie w kimonie.
Jak tylko dostanę swoje żelastwo, to na pewno powtórzę sesję. Będzie hakama, iaido-gi i bogu. Tutaj wybraliśmy się na pieszy szlak Malvern Hills. Zainspirowała mnie miejscówka. Plan w głowie mam już od dawna.
malasana
15-02-2010, 22:23
Model siedzi tak jak ma siedzieć. Szkoda za to że nie w kimonie.
o tym samym pomyslalem. Wszystko tu pasuje, poza ubraniem. Niemniej jednak, swietnie skomponowane zdjecie.
e tam kimono, on siedzi, jak Forest :)
Mnie sie wszystko podoba.
Leatherface
15-02-2010, 23:43
Czy mi się wydaje, czy model zbyt leciwy nie jest? ;)
Czy mi się wydaje, czy model zbyt leciwy nie jest? ;)
Nie jest ale opis wyjaśnia wszystko: "Niech nie zwiedzie was jego młody wiek, jest to bowiem weteran wielu bitew pól Rokuganu" Razem rozegraliśmy wiele przygód w których jako młody pułkownik prowadził dzielnie oddziały do bitew. Doskonały taktyk i szermierz w grze. Jako Matsu Kenji - absolutnie honorowy i całkowicie oddany swojemu daimio nie raz przez swoją dumę pakował nas w kłopoty, ale zawsze wiernie stawaliśmy za nim murem. W życiu razem spędziliśmy pierwsze miesiące kendo w jednym dojo. W środku zimy na nie ogrzewanej sali gimnastycznej zbieraliśmy się razem, aby pozdzierać skórę stóp i pookładać się drewnianymi kijami nawzajem. Masa wspomnień z dawnych lat...
zdjęcie ma klimacik nie widziałem gry , co do zdjęcie miła obróbka widać warsztat i chęci przekazania własnej wizji :) ok
Ciekawe miejsce, warte powrotu. Klimatyczne i przednia obróbka :) A gry nie kojarzę :(
Ńo! no! Ale czegoś się jednak czepię. Model może i nie leciwy ale jakby trochę "leci" w prawo. Nie wydaje Ci się? tak może 1 - 1.5 st. obrócić w lewo? No ale ja już leciwszy więc może to już karczycho me łba w pionie nie trzyma? :D
Pozdrawiam