PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zima w Lublinie

tbogdanowicz
14-02-2010, 23:19
Witam,
dzisiaj rano, gdy na chwilę prawie przestał padać śnieg wybrałem się na spacer. O to co zastałem nad rzeką.
WB jest różny bo zmieniała się intensywność padającego śniegu (tak to sobie tłumaczę :)). Komentarze mile widziane.

[...]

Wcięło oryginalne zdjęcia na serwerze pierwotnym, zasysając jakiś syf. Usuwam.
OT

tbogdanowicz
15-02-2010, 07:18
Wiem że szału nie ma, ale może ktoś cokolwiek napisze. Co jest źle i dla czego. Jak patrzę na cudze zdjęcia to często widzę co można poprawić, o swoich nie potrafię się wypowiedzieć, bo pamiętam jak było. Może za kilka dni inaczej na nie spojrzę.
Pozdrawiam i czekam na jakieś komentarze.

malibu
15-02-2010, 08:56
nijako poprostu ,szaro, buro , bez jakiegoś motywu czegoś co zatrzyma wzrok na dłużej niż sekunda - tytuł też zle dobrany.
Skomentuje bliżej tylko jedynkę , czemu wybrałeś te krzaczory ? co jest w nich takiego czego niema w innych krzaczorach , co nam chciałeś pokazać ? Temat do poprawy

tbogdanowicz
15-02-2010, 09:23
Zacznę od tytułu:

zdjęcia robiłem prawie pomiędzy blokami - jest to mini łączka nad Bystrzycą, 100 m od bloków, na 2 nawet lekko prześwitują między drzewami.
Chciałem pokazać jak wygląda bardzo uczęszczane miejsce spacerów, po całonocnym opadzie śniegu.
Szaro buro, tak wiem, ale zawascynowała mnie ilość śniegu a nie kolory, których zresztą nie było. Może trzeba było jednak B&W...
Krzaczory w naturze wyglądały lepiej. Niestety patrząc na nie widzę całą scenerię, której na zdjęciu nie widać.

MrLiR
15-02-2010, 14:35
dwa i trzy ok, moze malo ostrosci ale za to lepszy bw nizeli na numer jeden

PABLOOK
15-02-2010, 16:40
Kadry nr 2 i 3 bardzo poprawnie skonstruowane moim zdaniem :).
A, że światełka nie było to doskonale widać.
Myślę, że masz bardzo fajną miejscówkę, aby tam wrócić gdy wiosna wreszcie zawita :).

Jedynka to taki pstryk o niczym. Nie bardzo wiem co chciałeś w tym kadrze przedstawić ? Jakieś plany niby są, ale nie bardzo ta kompozycja do mnie przemawia :???:.

tbogdanowicz
15-02-2010, 17:02
Wiosna..., tak, można zapomnieć co to jest.
Walczę z tą rzeką od dawna i zawsze coś jest nie tak. Próbowałem zrobić jej dobre zdjęcia przez cały rok i w różnych miejscach. Najgorzej że gdy pogoda dopisuje to są tam tłumy spacerowiczów, dzieci karmiących kaczki i łabędzie oraz wędkarzy (zależnie w którym się jest). Ale będę walczył dalej :).
Jeśli chodzi o ostrość to nie mam doświadczenia w zdjęciach podczas padającego śniegu. Uczę się i mam nadzieją że wreszcie mi się uda.