Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Browarowy dziedziniec.
Inkognito
14-02-2010, 10:48
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/1492yif-1.jpg
źródło (http://i48.tinypic.com/1492yif.jpg)
:)
elektronik_tk
14-02-2010, 12:30
Konwersja itp jak zwykle tak samo świetnie:)
Domyślam się, że tak chciałeś, ale mi przeszkadza ten słup po lewej, chociaż wtedy widać do czego te linki są przyczepione, ale no w ostateczności można by je wystemplować i ciachnąć kadr po lewej. Ale ja tam się nie znam :P Jest ok :)
Inkognito
14-02-2010, 12:47
Tak i z szerokiego kadru zrobiłby się mniej szeroki.
O, co tak malo podlogi? :)
A tak na serio bardzo mi sie podoba. Podoba mi sie, jak ulozone sa dwie linie. Ta, ktora stanowi krawedz "chodnika" pod zadaszeniem i krawedz tego zadaszenia wlasnie. W naturalny sposob prowadza wzrok przez cale zdjecie. Plus te kolumienki. Pasuje mi to bardzo. Podoba mi sie tez, ze zdjecie nie popada przesadnie w czern. Porownaj ze swoim poprzednim. Zdaje sobie sprawe, ze tam czesc elementow byla na tle okien i w naturalny sposob byla mocniej skontrastowana ale mimo wszystko. Tam bylo za ciemno. Tu jest OK. Dobrze, ze sa ludzie na zdjeciu. Dodaje miejscu zycia i sprawia, ze jest mniej "techniczne".
Zastanawialem sie przez chwile jakby bylo gdyby mocniej zaakcentowac niebo. Przyciemnic je. Ale chyba lepiej jest tak jak teraz.
Bardzo dobra konwersja (ale to w juz zasadzie standard). O kolorze pomyslalem dopiero wtedy, kiedy przyszlo mi do glowy, ze wlasciwie ani przez chwile nie bylem ciekaw jak to wyglada w kolorze:)
Swietne zdjecie. I bardzo przyjemne w odbiorze.
P.S. Pozwol, ze tak z ciekawosci zapytam, ile mniej wiecej czasu zajmuje Ci obrobka takiego zdjecia? Od surowego nefa do takiej wersji.
Inkognito
14-02-2010, 14:52
Przy takim kadrze jest masa dłubania, wiele elementów o różnych fakturach i naświetleniu.
Nie umiem powiedzieć bo klatka stara dosyć i nie pamiętam.
Nowe (których premier jeszcze nie ma) zamykają się w 45 minut :)
I to jest taki mój standard obecnie jeśli chodzi o architekturę.
Dzięki za wizytę!
Już myślałem, że zdjęcie przejdzie bez echa ;)
I jak tu konkurować z walentynkami... ;)
malasana
14-02-2010, 19:37
Dla mnie swietne zdjecie, i pod wzgledem kadru, i obrobki. Jest klimat!
Wracam do tego zdjecia nie tylko dlatego, ze jest moim zdaniem swietne ale rowniez dlatego, ze nie daje mi spokoju kolor :). Wydaje mi sie, ze jest na nim wszystko aby ciekawie wypadl. Cegla na scianie, metalowe konstrukcje, blekitne niebo i szklany pas, w ktorym mogloby sie pieknie odbic stanowiac ciekawy kontrast. Moze troche chmurek przydaloby sie na niebie ale i tak wydaje mi sie, ze ma "kolorowy" potencjal.
Nie badz zyla. Pokaz w kolorze.
Inkognito
16-02-2010, 09:39
Nie istnieje w kolorze to zdjęcie ;)
A jego przygotowanie wymagałoby właściwie obrobienie go na nowo.
Świetne zdjęcie - technicznie i kadrowo (choć brak mi trochę dołu)
Świetny kadr, ten kto pisze, że jest inaczej, nie ma pojęcia o złotym środku... +++++
Inkognito
17-02-2010, 00:26
Świetny kadr, ten kto pisze, że jest inaczej, nie ma pojęcia o złotym środku... +++++
No bez przesady ;)
Ten kto pisze, że jest inaczej, ma zwyczajnie inne zdanie ;)
Nowe (których premier jeszcze nie ma)
No i na to czekam bo nie będę Ci dwa razy o tych samych zdjęciach mówił ;)
Inkognito
17-02-2010, 16:21
No i na to czekam bo nie będę Ci dwa razy o tych samych zdjęciach mówił ;)
Oj to chyba jeszcze trochę... :P