Zobacz pełną wersję : Nikon D50 No Problem-mały Problem
Ponownie witam wszystkich ,sprawa się wyjaśniła z nieostrzeniem mojego D50 poprostu jest walnięty obiektyw coś słychać jak chrobocze w czasie ostrzenia,podpiołem inny w sklepie i wszystko oki żadnych problemów,teraz pytanie,
niewiadomo co to za wada, czy się opłaca naprawić czy też kupić inny, doradżcie żółtodziobowi,chcę robić fotki np. na żużlu czyli w czsie jazdy z w miarę dużym zbliżeniem bez przesady oczywiście,oraz w parkingu czyli normalne no i oczywiście tak jak każdy na feriach ,wakacjach, do tej pory miałem nikkor 18-55,proszę o radę jaki i oczywiście niska cena może macie coś dla mnie,
pozdr,
aguniar
No ok, ale po co tak szaleć z kupnem nowego? A serwis? Z tego co widzę ma szansę być bezpłatny :)
No ok, ale po co tak szaleć ze sprzedażą? A serwis?
właśnie się pytam czy opłaca się naprawić czy lepiej kupić nowy??
Uważam że opłaca się naprawić... A jeśli masz wystarczająco kasy to i naprawić, i kupić jakiś nowy - do żużlu np. 55-200... Nie rezygnuj z tego co już masz :)
Jak masz gwarancję to sie nie zastanawiaj (serwis). No chyba że sam go uszkodziłeś mechanicznie wtedy mogą kazać płacić więcej niż jest wart obiektyw, a jak zrezygnujesz z naprawy to zapłacisz za wycenę.
Najpierw napisz, że Twoje ogłoszenie o sprzedaży D50 jest już nieaktualne ;)
Dobrze że ja tak szybko nie podejmuję decyzji o kupnie :mrgreen:
Miałbym teraz pewnie Panasonica FZ30 ;)
Co do obiektywu to wg. Twoich wymagań potrzebujesz chyba Nikkor 18-200VR ale niech ktoś inny się też wypowie...
sprocket
12-11-2006, 00:54
Gdzie nie wejde tam aguniar :)
To tylko skopany obiektyw a narobiles tyle szumu co przekupka jarmarczna :)
Nie namawiajcie go na Vr - a bo zasypie nas postami o plywajacym obrazie w wizjerze;)
"bo zasypie nas postami o plywajacym obrazie w wizjerze"
Swietne :):)
Fajnie Sprocket, ze mnie wyreczyles, bo juz mialem pytac, ile mozna watkow zakladac na jeden temat.
Aguniar: jezeli bedziesz zadawal nadal pytania w taki sposob, to ilosc chetnych do odpowiedzi na twoje pytania napewno nie wzrosnie, a wrecz przeciwnie i sam sie zdziwisz, jak szybko to nastapi, ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie ;)