PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Architektoniczne twarze...

Inkognito
12-02-2010, 01:00
Zachęcam do napisania paru słów komentarza!

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/10rr90i-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/10rr90i.jpg)

Jeśli komuś przypadło do gustu, zapraszam tutaj (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=132517), temat całkiem pokrewny.

:)

wypass
12-02-2010, 01:06
masz naprawde świetne oko do architektury!
do tego mistrzowskie opanowanie warsztatu...i mamy wysyp znakomitych fot w tym dziale!
bardzo mi się podoba takie spojrzenie:)

malasana
12-02-2010, 09:41
Fajnie wypatrzone, podoba mi sie kadr. Co do obrobki - te same uwagi co ostatnio mam...

Inkognito
12-02-2010, 10:34
masz naprawde świetne oko do architektury!
do tego mistrzowskie opanowanie warsztatu...i mamy wysyp znakomitych fot w tym dziale!
bardzo mi się podoba takie spojrzenie:)

Bardzo miło mi to słyszeć! :)

Fajnie wypatrzone, podoba mi sie kadr. Co do obrobki - te same uwagi co ostatnio mam... ]

Tak jak obiecałem, zajmę się tym przy nowych "produkcjach" :)
Następne powinny być już 'lepsze' w tym względzie - mam przynajmniej nadzieję ;)

MrLiR
12-02-2010, 12:16
Hm
chyba nadal nie zmienie swoich uwag co do obrobki - nie lezy mi poprostu.
Co do tematy zdjecia jak dla mnie za duzy balagan w tle, i to odrywa moja uwage od glownego tematu. Ale to tylko poje zdanie na ten temat.

Ale nadal bede chetnie spogladal na to jak focisz :)

mcl
12-02-2010, 14:41
Ja cały czas czekam na zebranie Twoich prac w jednym miejscu

Inkognito
12-02-2010, 19:20
Ja cały czas czekam na zebranie Twoich prac w jednym miejscu

Właśnie zdałem sesję, może się uda wreszcie coś poczynić w tym temacie ;)

Dyziek
12-02-2010, 19:36
Dobrze jest:)

Al Koholik
12-02-2010, 21:37
Razem z malasaną jesteście ozdobą tego działu... przy Waszych pracach komentarze są zbędne

Inkognito
12-02-2010, 22:50
Razem z malasaną jesteście ozdobą tego działu... przy Waszych pracach komentarze są zbędne

A chyba oboje życzylibyśmy sobie żeby było ich jak najwięcej ;)
Więc - paradoksik? ;)

Dzięki za wizytę!

Al Koholik
12-02-2010, 23:04
A chyba oboje życzylibyśmy sobie żeby było ich jak najwięcej ;)
Więc - paradoksik? ;)

Dzięki za wizytę!

Jak będę miał okazję to coś architektonicznego zrobię. Na razie męczę wraki i latarnie choć i tu mi przystawiło :wink: i ogólnie jakiś kryzysik mnie dopadł :(

woda
13-02-2010, 00:46
Kawalek przestrzeni dla kazdego!

No, to po tej malej deklaracji pozwole sobie przejsc meritum.

Obejrzalem sobie wlasnie Twoje prace, ktore pokazales tu w ostatnim roku. Twoje perwersyjne zamilowanie (prostolinijnym wyjasniam, ze to zart) do pokazywania podlog dalo sie zauwazyc juz dosc dawno wiec te ostatnie mnie nie dziwia:). Co jednak rowniez dla Ciebie jest charakterystyczne to FAKTURA. Widac coraz wieksza fascynacje nią. Na Twoich zdjeciach daje znac coraz wieksza dbalosc o to by widac bylo kazda nierownosc, kazda bruzde. Ale o przeklada sie rowniez nie tylko na nierownosci powierzchni ale i na fakture pojmowana jako niejednolitosc koloru/barwy. Stad przy zdjeciach bw wrazenie, ze dwa ostatnie sa "brudne". Nie kazdemu to sie musi podobac ale oceniajac zdjecie trzeba wziac pod uwage, ze jest to Twoje swiadome dzialanie. Tak mialo byc. Ale podobac sie nie musi :)

Przechodzac do samego zdjecia zas. Co mi sie podoba:
Kompozycja. Ladnie to sobie wymysliles.
Poza tym.. podloga :). Tradycyjnie bardzo dobrze pokazales fakture ale rowniez (mam nadzieje, ze to bylo zamierzone) zlapales na niej swiatlo, ktore to wszystko dodatkowo uwypukla. Naprawde bardzo mi to tutaj pasuje.
I jeszcze swietnie wymyslony pierwszy plan.

Co mi przeszkadza?
Do pewnego czasu masz tendencje do albo mocnego winietowania albo do mocnego kontrastowania ciemnych partii przez co pojawiaja sie partie zdjecia malo czytelne. O ile w zdjeciach z dziedzinca mialo to swoj urok chocby ze wzgledu na miejsce to tutaj mi to przeszkadza. Nie chce powiedziec, ze to blad bo wiem, ze tak sobie to wymysliles ale mnie to razi. Mocno.

No.. to tyle.
Acha.. ogladam zdjecia jak zwykle na lapku wiec caly moze byc, ze caly komentarz sie nie liczy :)

Uklony.

Inkognito
13-02-2010, 00:53
Mimo wszystko miło mi :)
A czernie lubie, nie będę ukrywał bo i po co :)
Staram się niby hamować, ale sami widzicie jak to wychodzi ;)

Na punkcie Faktur mam bzika, powtarzałem to nie raz - tylko chyba nie na tym forum.
Takie samo zboczenie z winietą. Choć wydaje mi się, że ją różnicuję, to chronologiczne wstawki mogą wywoływać takie wrażenie - że akurat fascynuje mnie taka głęboka i inwazyjna.
Tak chyba nie jest. Lubię winietę jako środek podkreślający o co autorowi w zdjęciu chodziło.
Czy wyobrażam sobie zdjęcie bez jakiejkolwiek winiety?
Szczerze powiedziawszy ciężko... bardzo je lubię i wiem, że można na tyle sposobów ją doprawić, że ciężko byłoby zrezygnować.
Jednak umiem sobie wyobrazić pewien typ kadru w którym bym z niej zrezygnował :)

Nadzwyczaj surowy Wojtek tym razem polał miodem :)
Cóż się stało?
Bardzo cenie twoje komentarze bo wiem, że starasz się mimo często rozbieżnej wizji wpleść masę merytorycznej oceny.
Zaglądaj dalej! :)

PS
Podłogą zarażony od bombla i autografa ;)

woda
13-02-2010, 01:22
Maciek, ja nie jestem malkontentem ale istote tego typu forow pojmuje (procz pobocznie towarzyskiej) edukacyjnie. Oczywiscie, nie mam specjalnie nic przeciwko wpisom typu: "podoba mi sie", tyle ze wole cos bardziej merytorycznego. Zamiast napisac tylko, ze mi sie podoba wole juz zabawic sie jakims luznym skojarzeniem. Inna sprawa, ze nie dla kazdego czytelnym.
Nie narzekam dla samego narzekania. Mysle jednak, ze poniewaz autorowi czasem brak dystansu do wlasnej pracy warto aby ktos z boku powiedzial "nie", umiejac to uzasadnic. Nawet jesli komentator sam robi marne zdjecia.

Martix
13-02-2010, 08:31
Kadr bardzo fajny, obróbka mroczna nie każdemu się spodoba.