Zobacz pełną wersję : Fotopolis Expo 2010 Warszawskie Dni Fotografii
Wojteksw
11-02-2010, 22:07
Serdecznie zapraszam na Fotopolis Expo 2010 Warszawskie Dni Fotografii 11-13 czerwieca 2010, miejsce tak jak w ubiegłym roku. Myślę, że będzie ciepło i spacery po Warszawskiej Pradze będą udane. Nowością będzie możliwość zakupu sprzętu na specjalnym stoisku.
Proszę o wpisanie tego terminu do kalendarium własnego.
Dzięki za info!
Dobrze wiedzieć.
Można zacząć już kombinować, jak tu się wymigać z pracy na te dni :mrgreen:
Wojteksw
12-02-2010, 14:27
Mini, ostatnio miałeś za złe, że modelki nie chciały się rozbierać bo było zimno a więc teraz impreza będzie w czerwcu.
uff, już mi się gorąco robi :twisted:
Wojtku. Bedziesz mial niespodzianki jak w zeszlym roku?
Wojteksw
13-02-2010, 18:34
;1749554']Wojtku. Bedziesz mial niespodzianki jak w zeszlym roku?
Raczej tak, postaram się.
Dobrze wiedzieć! Już szykuję pendrive'a ze zdjęciami do wydrukowania :D
Dzięki za info, ale nie ma jeszcze nic na stronie, przynajmiej ja nie znalazłem.
A będą D700 za 10% ceny? ;-)
Wojteksw
18-02-2010, 16:54
Dzięki za info, ale nie ma jeszcze nic na stronie, przynajmiej ja nie znalazłem.
A co chcesz wiedzieć, wieczorem postaram sie dać trochę informacji. Na stronie Fotopolis będą informacje w terminie późniejszym.
A co chcesz wiedzieć, wieczorem postaram sie dać trochę informacji. Na stronie Fotopolis będą informacje w terminie późniejszym.
Od kiedy zapisy itp. Co było w październiku to wiem, opowiadali mi :( Byłem zapisany, ale złamałem nogę i... nie dokuśtykałem. Nie chcę w tym roku przegapić.
Będą D3x w cenie D700 :D
wolałbym w cenie D90 :-)
wolałbym w cenie D90 :-)
W cenie D90 to tylko D3s
Wojteksw
19-02-2010, 20:36
Aby przybliżyć co będzie się działo na tegorocznej imprezie Fotopolis Expo 2010, przekopiowałem wstępne plany ramowe, zastrzegam że mogą być zmiany. Jest jeszcze dużo czasu, ale myślę że warto zarezerwować choć jeden dzień i spotkać się w tym miejscu.
Warszawskie Dni Fotografii fotopolis EXPO 2010
Wychodząc naprzeciw tegorocznym oczekiwaniom wystawców, uczestników szkoleń i warsztatów oraz zwiedzających mamy zaszczyt zaprosić na: fotopolis EXPO2010 WAKACJE Z FOTOGRAFIĄ Wnętrza Fabryki KONESER na trzy dni zamienią się w egzotyczną, tropikalną wyspę gdzie każdy uczestnik będzie mógł poczuć się jak Indiana Jones, poszukiwacz niezwykłych przygód fotografią
Warszawskie Dni Fotografii fotopolis EXPO 2010 trzy podstawowe założenia imprezy:
1.Handlowo–sprzętowe
Organizacja imprezy bezpośrednio przed wakacjami jest doskonałą okazją dla firm do zaprezentowania swojej wakacyjnej oferty (np. sprzętu do fotografii podwodnej), a dla klientów do podjęcia ostatecznych decyzji o zakupie nowego aparatu czy kamery video czy też uzupełnienia sprzętu o nowe akcesoria.
Nowością tegorocznej imprezy jest możliwość dokonania zakupów sprzętu bezpośrednio na imprezie (na specjalnym stoisku handlowym). Warszawa jako największa polska aglomeracja i skupisko osób o największej sile nabywczej, najwyższym popycie, daje gwarancję dużej skuteczności takiej akcji. Prezentacja i promocja sprzętu na stoiskach firmowych ma szansę bezpośredniego przełożenia się na sprzedaż
2.Artystyczne ART. Fotopolis EXPO Ważnym elementem imprezy są wystawy organizowane przez znane galerie, nie tylko warszawskie, prezentacje fotografii z festiwali, aukcje i giełdy fotografii artystycznej, happeningi fotograficzne itp.
3.Edukacyjne fotopolis EXPO to miejsce i czas, którym będzie można zarówno wzbogacić swoją wiedzę jak i poszerzyć umiejętności praktyczne podczas licznych warsztatów organizowanych w studiach i w plenerze np. warszawskim ZOO czy w czasie PHOTOWALK ze znanym fotografem. W 2010 roku stawiamy przede wszystkim na rozwój umiejętności praktycznych np. fotografowanie przyrody i krajobrazu, fotografię podwodną, zdjęcia ekstremalnych warunkach itp.
WAKACJE Z FOTOGRAFIĄ
NOWOŚCI!
•organizacja imprezy bezpośrednio przed wakacjami - w najgorętszym czasie przed wyjazdowych zakupów
• letnia aura pozwoli na wzbogacenie programu fotopolis EXPO o wiele nowych imprez, przede wszystkim tych odbywających się w plenerze
• hasło: „TESTUJ I KUP”
• „TESTUJ” na stoiskach firmowych i na RINGU
• „KUP” na specjalnym stoisku sprzedażowym ( organizowanym np. przez fotojoker.pl) oferującym sprzęt i akcesoria prezentowane na stoiskach firmowych
KONCEPCJA IMPREZY
• Klimatyczne Centrum Kultury KONESER na warszawskiej Starej Pradze doskonale wpisuje się w artystyczną część imprezy, a ciepły, przedwakacyjny czas ułatwi zorganizowanie i przeprowadzenie najśmielszych pomysłów zarówno wystawcom jaki organizatorom.
• Obok stałych już imprez i wydarzeń towarzyszących (Ring czy Photo Walk) zaprosimy do udziału w wielu specjalistycznych warsztatach i ventach plenerowych. Współpracujemy z najlepszymi polskimi zagranicznymi fotografikami, którzy przyjemnością podzielą się swoim warsztatem z gośćmi targów.
• Wzbogacony program warsztatów, ukierunkowany na fotografię wakacyjną-plenerową, podwodną itp.
dobrze ze to w czerwcu teraz bo wtedy na jesieni to ring aparatow i wiele wiekszych mniej ludnych hal to byla porazka pod wzgledem wysiedzenia tam z powodu temperatury, przeciagow i innych atrakcji - warsztaty fotografii podwodnej..:) basen bedzie ? :P
Wojteksw
20-02-2010, 10:39
dobrze ze to w czerwcu teraz bo wtedy na jesieni to ring aparatow i wiele wiekszych mniej ludnych hal to byla porazka pod wzgledem wysiedzenia tam z powodu temperatury, przeciagow i innych atrakcji - warsztaty fotografii podwodnej..:) basen bedzie ? :P
Basenu niestety nie będzie, ale korzystanie z Wisły w ramach posiadanego biletu na Fotopolis :).
Basenu niestety nie będzie, ale korzystanie z Wisły w ramach posiadanego biletu na Fotopolis :).
:mrgreen: koniecznie z filtrem antyglonowym
Może tym razem organizator załatwi extra niespodziankę w formie podobizny jakiejś sławy bo chyba nie Fidela z żoną ;-)
Wojteksw
21-02-2010, 20:15
Mam nadzieję, ze Fotojoker przygotuje specjalną ofertę na czas targów Fotopolis Expo 2010 i na specjalnym stoisku można będzie kupić coś ciekawego.
tylko, nie zostawiajmy plecaków ze sprzętem w aucie podczas wymiany kół w samochodzie, bo pamiętamy jak to ostatnio się skończyło........
tylko, nie zostawiajmy plecaków ze sprzętem w aucie podczas wymiany kół w samochodzie, bo pamiętamy jak to ostatnio się skończyło........
A jak? bo jestem leń i nie chce mi się wpisywać w google: "Koła+wymiana+plecaki w aucie" ;)
:mrgreen: koniecznie z filtrem antyglonowym
I antykupowym.
Impreza już za niecały tydzień ;)
cholera a ja mam slubny weekend..niech to szlag :/
Raczej tak, postaram się.
Wojtku, uda się coś zorganizować? ;)
Do zobaczenia w piatek :)
Wojteksw
10-06-2010, 10:43
Wojtku, uda się coś zorganizować? ;)
Bardzo mi przykro, ale w tym roku nie mam zaproszeń. Jeżeli coś się zmieni to natychmiast dam znać.
Mi się udało dostać dwie wejściówki na Expo.
W sobotę będę na pewno, bo mam warsztaty fotografii mody, w niedzielę raczej nie, bo pracuję, a co do piątku.... to mam nadzieję, że uda mi się w pracy jakoś wykręcić.
Dlatego, jeśli ktoś by chciał odebrać ode mnie jedną wejściówkę w sobotę wieczorem to służę, bo drugą już chyba ktoś zaklepał.
Powiem krótko: nędza...
a propos targów oczywiście. Chociaż warsztaty też mnie nie zachwyciły..
Powiem krótko: nędza...
Gorzej niz w zeszlym roku?
;1950824']Gorzej niz w zeszlym roku?
Niestety. W zeszłym roku "pracowały" 2 hale, w tym jedna miała 2 poziomy. Teraz drugi poziom oczywiście jest...ale pusty.
Moim zdaniem, ten pusty poziom najlepiej się nadaje na jakąś sesję.
Wygląda to tak: (jest żółto)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/my.php?image=dsc8481w.jpg)
Sorki za jakość, ale to naprawdę na szbyko.
Wystawców mniej, nie było np. Samsunga. Cała jedna hala jest wypełniona zdjęciami (wystawy z różnych kategorii). Może dzisiaj większa bida jeśli chodzi o atrakcje bo dzień dla "profesjonalistów" :|
To ja juz nie wiem. 10zl to mozna na 2/3 filmu wydac :D
miron19j
11-06-2010, 22:44
;1950824']Gorzej niz w zeszlym roku?
potwierdzam, bida. Chociaż Nikon miał "stoisko" - gablota i stolik :-D
Na stoisku Canona nie było z kim pogadać na temat skanerów do negatywów.
W drugiej hali wystawa zdjęć. Ja to jednak nie rozumiem sztuki. Zdjęcie wyglądające jakby ktoś wywołał 40 letnie ORWO, nieostre, niedoświetlone wisiało przy samym wejściu. Nieostre, niedoświetlone zdjęcia katedry w Madrycie - obok.
Dzięki pinokio załapałem się na warsztaty fotografii panoramicznej. Żenada. Rzutnik co chwila się rozłączał, pliki nie chciały się załadować. Jedyne, co wyniosłem z tego, to informacja, że najlepsze panoramy robi się PhaseOne. ;-)
potwierdzam, bida. Chociaż Nikon miał "stoisko" - gablota i stolik :-D
Na stoisku Canona nie było z kim pogadać na temat skanerów do negatywów.
W drugiej hali wystawa zdjęć. Ja to jednak nie rozumiem sztuki. Zdjęcie wyglądające jakby ktoś wywołał 40 letnie ORWO, nieostre, niedoświetlone wisiało przy samym wejściu. Nieostre, niedoświetlone zdjęcia katedry w Madrycie - obok.
Dzięki pinokio załapałem się na warsztaty fotografii panoramicznej. Żenada. Rzutnik co chwila się rozłączał, pliki nie chciały się załadować. Jedyne, co wyniosłem z tego, to informacja, że najlepsze panoramy robi się PhaseOne. ;-)
Ale fajna bryka stała ;) (stały 3, ale dwie to jakby porażka). Za to modelki nudziły się koncertowo.
miron19j
11-06-2010, 23:53
Za to modelki nudziły się koncertowo.
ale zacne były :-D
ale zacne były :-D
Były... ;)
No to mi namieszaliście.
Miałem jutro jechać, ale jeśli jest tak fatalnie jak piszecie, to nie wiem, czy będzie mi się chciało wstać :)
Jestem zapisany na warsztaty mody, ale po tym, co było w zeszłym roku (mówię o warsztatach aktu), jakoś nie napawa mnie to optymizmem.
Mimo wszystko, chciałem ponownie zaproponować jedną wejściówkę na Expo za free.
Mam dwie i jedną chętnie oddam, tylko dajcie znać.
Wejściówka uprawnia do wejścia bez ograniczeń, więc nawet można się nimi wymieniać :)
kojot3.0
12-06-2010, 00:08
Dajcie jakieś fotki z imprezy :)
miron19j
12-06-2010, 00:13
No to mi namieszaliście.
Miałem jutro jechać, ale jeśli jest tak fatalnie jak piszecie, to nie wiem, czy będzie mi się chciało wstać :)
e, to Ty dobry jesteś, jak na 11 nie będzie Ci się chciało wstać. :-D
Przejechać się zawsze można, może jutro będzie więcej atrakcji?
Fajne jest stoisko Fotopolis. Stoją różne aparaty z różnymi obiektywami. Można wsadzić swoją kartę i porobić zdjęć modelce. A potem porównać, jak który rysuje.
Dajcie jakieś fotki z imprezy :)
Jakiej imprezy? :D
Fotopolis dzien pierwszy.
Zwiedzających było nas dzisiaj może z e 20 osób przez 2 godz. Byłem zapisany na 3 warsztaty, na ktore się zdążyłem zapisać 3 dni temu (!!!).
Warsztaty 1.
Kubasiński pochwalił się swoim Nikonem D3S z Nikorrem 200/2,0 ED VRII i pokazał 2 (słownie: dwa) swoje zdjęcia. Gość z Nikona powiedział, że w ostatnim półroczu Nikon wypuścił 3 szkła i 1 konwerter. Było nas 8 osób.
Warsztaty 2.
Panorama asferyczna. Zdjęcia które udało się ostworzyć, (może z 10) były fajne. Gość z PHOTOPRODUCTION pokazał nam 3 statywy i dwa obieltywy. 5 osób.
Warsztaty 3.
Omówienie nowoczesnych technik drukowania. Nie odbyły się, gdyż nie było żadnego chętnego :(
e, to Ty dobry jesteś, jak na 11 nie będzie Ci się chciało wstać. :-D
Przejechać się zawsze można, może jutro będzie więcej atrakcji?
Fajne jest stoisko Fotopolis. Stoją różne aparaty z różnymi obiektywami. Można wsadzić swoją kartę i porobić zdjęć modelce. A potem porównać, jak który rysuje.
Wybrać pewnie się wybiorę.
Może chociaż te warsztaty mody będą ciekawe.
A tak na serio, nikt nie chce darmowej wejściówki?
Już zapomniałem o tej imprezce... Przez chwilę myślałem, ale... sprzęt mam, Nikkora 20/2.8 na pewno nikt nie będzie miał do pomacania, na warsztaty się nie zapisałem - druk może byłby i interesujący, ale to temat rzeka, więc i tak z jakiejś tam prezentacji niewiele wyniosę. Zdjęcia artystyczne nie dla mnie - ja mam jakiś dziwny gust i wolę po prostu dobrą fotografię obejrzeć... ;) Zobaczymy co mini na warsztatach popstrykasz, może w przyszłym roku będzie warto się zapisać. Chociaż wątpię.
mordimer
12-06-2010, 17:43
Wróciłem i też jestem rozczarowany. Z wystaw pewnie w pamięci utkwi mi tylko ta Związku Polskich Fotografów Przyrody, kilka innych było niezłych, ale nic poruszającego.
Sprzętowo też mnie nic jakoś nie porwało. W sklepie cyfrowych nawet nie było ciamcianga 14/2,8 dla Nikona.
Mam nadzieje, że sobie chociaż niektórzy jednak odbili na warsztatach, chociaż po Waszych dotychczasowych postach nie spodziewam się rewelacji.
miron19j
12-06-2010, 20:17
Wróciłem i też jestem rozczarowany. Z wystaw pewnie w pamięci utkwi mi tylko ta Związku Polskich Fotografów Przyrody, kilka innych było niezłych, ale nic poruszającego.
te podwodne były zaj.......
Dzisiejszy dzień zamiast na fotopolis spędziłem w Góraszce i przynajmiej ta impreza mnie nie rozczarowała.
Jak ktos ma jutro czas to polecam :)
miron19j
12-06-2010, 22:36
Dzisiejszy dzień zamiast na fotopolis spędziłem w Góraszce i przynajmiej ta impreza mnie nie rozczarowała.
Jak ktos ma jutro czas to polecam :)
ja jadę