Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Są łódki, jest śnieg...
...zapewne paru Norwegów też gdzieś tam się pałęta ;)
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=ue9ucrtoorc8ksv1u72r.jpg)
PS. Nie jest krzywo - maszt był krzywy :)
pięknie...a nie masz więcej domu z prawej?
believer
11-02-2010, 19:34
Aj pięknie jest i naturalnie :) A cóż to przed pierwszą łódeczką,rybka zrobiła falkę,czy fotograf kamyczek rzucił ? a może ktoś korek wyciągnął :D
krzysztofz24
11-02-2010, 19:36
Kolory i klarownosc tej fotki sa bajeczne...gr.
Marcin T
11-02-2010, 19:37
Świetna jakość.
Nie wprowadzał bym w kadr więcej domu bo będzie wszystkiego za dużo.
Tu nadaje on pewien akcent i to wystarcza.
To jest piękny kraj.
Pablo 77
11-02-2010, 19:41
Bardzo ładny i czysty obrazek:)
Poniżej łódki pewnie rybka plumknęła:)
Podoba się bardzo:):):)
Dobra robota, tak dalek i więcej oczywiscie.
Klarownie, czyściutko, naturalne kolorki i dobry kadr - czyli jest bomba :).
A plumik bardzo fajny jest. To taki malutki "smaczek" tej pracy.
Widoki zaiście wspaniałe tam mają :). Miałem to szczęście zobaczyć je na żywo, ale to było dawno, dawno temu...
borregaard
11-02-2010, 19:46
Dobrze zrobione.Ładna pocztóweczka.Szkoda,że nie ma więcej prawej.
Jak inni.....brak reszty domu......
Nie wyszedl bym z tamtad bez setki kadrtow!
Ale mijscowka! Norwegia?
pięknie...a nie masz więcej domu z prawej?
Dom ucięty jest w ten sposób w pełni świadomie, gdy dawałem go trochę więcej, pojawiały się przesłaniające go krzaczory. Z kolei ujęcie całego domku musiałoby się odbyć kosztem lewej strony kadru bo to moja najmniejsza ogniskowa była... Ale wrócę tam, spoko spoko ;)
Nie wprowadzał bym w kadr więcej domu bo będzie wszystkiego za dużo.
Tu nadaje on pewien akcent i to wystarcza.
No właśnie taki był zamysł.
(...)Nie wyszedl bym z tamtad bez setki kadrtow!
Tak też uczyniłem:-D Ale już dawno temu atakowałem nimi forum więc nie będę się powtarzał ;)
Przypomnieliście mi swoimi irlandzkimi widokami ostatnio, że ja też powinienem mieć jakieś łódki.
No i odkopałem ten kadr.
Pozdrawiam!
nie chodzi mi o to, żeby ten kadr zmieniać. chciałbym zobaczyć co jest dalej w prawo :D
bardzo fajna fota, ale ja robiłbym albo z całym domem albo ciaśniej czyli bez :-D
Piękne, ale lekko mogłeś horyzont pochylić na lewo.
Piękny widok...mnie pasuje taki kadr. :)
nie chodzi mi o to, żeby ten kadr zmieniać. chciałbym zobaczyć co jest dalej w prawo :D
Aaa, to proszę bardzo ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=ev2tjnfi00clxj3az3sk.jpg)
Piękne, ale lekko mogłeś horyzont pochylić na lewo.
To by już w ogóle domu nie było ;) Zapewniam, że poziom jest utrzymany.
Piekne! Teraz prosze o miejsce gdzie te prace byly popelnione;-) Zamierzam jechac w kwietniu do Norwegii badz Portugalii - ciezki wybór!
Piekne! Teraz prosze o miejsce gdzie te prace byly popelnione;-) Zamierzam jechac w kwietniu do Norwegii badz Portugalii - ciezki wybór!
Jeśli tylko kwiecień wchodzi w grę to w Norwegii może być słabo z pogodą cholera. Największe prawdopodobieństwo trafienia w dobrą masz w czerwcu i lipcu, odrobinę rzadziej w sierpniu... Ale tak czy owak WARTO!:-D
Jak już będziesz zdecydowany to pisz na PM, chętnie podpowiem co i jak ;)
Jeśli tylko kwiecień wchodzi w grę to w Norwegii może być słabo z pogodą cholera. Największe prawdopodobieństwo trafienia w dobrą masz w czerwcu i lipcu, odrobinę rzadziej w sierpniu... Ale tak czy owak WARTO!:-D
Jak już będziesz zdecydowany to pisz na PM, chętnie podpowiem co i jak ;)
Swietnie, dzieki! Napewno sie odezwe jeszcze dzis z kilkoma ogolnymi pytankami:-) W końcu jakos musze dokonac wyboru;-)
Ładnie jak pocztówki z wakacji, też jestem za domkiem na pierwszym zdjęciu.
kadrowanie można było dopracować, ale technicznie rewelacja, świetne zdjęcia :)
ostrytux
11-02-2010, 22:58
kadrowanie można było dopracować, ale technicznie rewelacja, świetne zdjęcia :)
Dokładnie, i niech ktoś powie że Skandynawia to nie jest raj dla landszaftciarzy :twisted:
jacekz40
12-02-2010, 13:50
Wszystko piknie tylko kadr... albo z domkiem po prawej albo zupełnie bez niego. No i pozazdrościć możliwości pstryknięcia takiego widoczka, nie każdy tak dobrze ma :(
Widzę, że zdecydowanej większości komentujących brakuje jednak reszty domku w tym kadrze. Przeglądałem resztę ujęć z tego miejsca i na wszystkich ciąłem w ten sposób... Pozostaje mi zatem tylko jedna możliwość - wrócić tam:mrgreen:
Zwolennikom kadrowania z większą ilością domku proponuję zajrzeć tutaj (http://static.panoramio.com/photos/original/9250263.jpg). Mistrz faktycznie uciął go trochę dalej, ale on składał to zdjęcie z co najmniej 6 pionowych kadrów (na co ja niestety nie wpadłem...).
(...) i niech ktoś powie że Skandynawia to nie jest raj dla landszaftciarzy :twisted:
Oj jest :twisted:
Dzięki za komentarze! Pozdrawiam!
tbogdanowicz
13-02-2010, 08:16
Pokazując zdjęcie "mistrza" (nie wiem kto to) uciąłeś zachwyty nad swoim. I poco Ci to było ;)?
A tak poważnie to mi nie brakuje większej ilości domu, tylko właśnie lewej strony. Może masz takie na którym stałeś bardziej w prawo, w kadrze jest podobna ilość budynku ale więcej góry z lewej? Choć znając Skandynawię (spędziłem w Szwecji kilka miesięcy), to pewnie przestrzenie były tak duże, że nie zmieściło się nic więcej w kadrze.
bardzo ladnie pokazane super miejsce
jak zobaczyłem to pewny byłem że to już widziałem :)
Świetne kadry, choc o uwagach co do jedynki już wiesz - dom ;)
Piekne miejsce....
Bajkowo mi to wygląda :-D
Piękne miejsce i zdjęcia ...tam to mają raj ;)
Marcin T
13-02-2010, 21:53
Widzę, że zdecydowanej większości komentujących brakuje jednak reszty domku w tym kadrze. Przeglądałem resztę ujęć z tego miejsca i na wszystkich ciąłem w ten sposób... Pozostaje mi zatem tylko jedna możliwość - wrócić tam:mrgreen: !
Spokojnie, mnie się ta wersja z ściana frontową domku podoba. Jakbyś szykował atak na przeciwnika to ja pomogę w uzbrojeniu. Damy im radę ;)
Spokojnie, mnie się ta wersja z ściana frontową domku podoba. Jakbyś szykował atak na przeciwnika to ja pomogę w uzbrojeniu. Damy im radę ;)
Ha! Dzięki Marcinie, dobrze wiedzieć, że nie walczę sam ;)
Jedno jest pewne - jak by przyszło co do czego - za domkiem się nie schowają :mrgreen:
Zdaje sie ze dokladnie to samo miejsce ujal w panorame M. Duczynski i tym samym szerzej obierajac ten motyw zrobil to lepiej. No ale mistrzow trzeba gonic :D .
GUINNESSts
14-02-2010, 01:22
Mnie ta ciasnota gra.
Domek nie caly ale jego oczeta patrza na wode. Z drugiej strony gora i jej odbicie strzela w kierunku domku.
Dodatkowo kolor i ten niby wulkanik.
Podoba sie:)